Vállalnál gyereket olyantól, akinek a közeli családjában örökletes betegség van?
Nekem női ágon felmenőben majdnem minden rokonom elmebajos, mindegyiknek van valami dilije, meg pszichiátrián kezelték többüket is, páran öngyilkosok is lettek. Nem is nagyon tartjuk egyikkel sem a kapcsolatot. Ettől függetlenül fel sem merült bennünk, hogy ne vállaljunk gyereket, hisz mi normálisak vagyunk férjemmel és láss csodát, a gyerekeink is azok lettek.
Rákból, nos, pedig valóban vannak örökletesek, ezek alapján viszont az illető maga is lehet az, aki gyereket szeretne vállalni. Mondjuk rákosan meg ki vállalna, mikor 90%-os valószínűséggel a családi statisztika alapján bele fog halni?
Mindenféleképpen elmennénk tanácsadásra, kivizsgálásra, figyelembe vennénk a rizikófaktort és aztán döntenénk.
Attól függ, hogy pontosan miról van szó.
Apám pl színtévesztő. Ez azt jelenti, hogy én lányként mindenképp hordozó vagyok.
Ha fiam lesz, akkor vagy színtévesztő lesz vagy egészséges, ha meg lányom, akkor vagy hordozó vagy egészséges.
Én tervezek majd gyereket.
4
Vagyis lehet őket tanulni. Én általános iskola után elmentem kollégiumba, a következő 10 évemben alig találkoztam innentől fogva a szüleimmel, és baromi nagy előrelépést jelentett ez nekem abban, hogy felismerjem anyám rossz, szintén az ő anyjától tanult viselkedési formáit.
Az ember tud változni, csak akarni kell. Én így változtam és lett végre egy normális családom.
Ők nem akarnak változni, már nem is fognak. De ellehet határolódni a személyiség jegyeiktől és objektíven nézni.
Igaz, ehhez kicsivel több IQ, vagy épp EQ kell, mint 70.
Szerintem minden családban van valami örökletes cucc. Van ahol komolyabb dolgok, meg vannak úgymond enyhébb difik. Ha senki nem vállalna emiatt, akkor már rég kihalt volna az emberiség. (Ami mellesleg a bolygót nézve nem is lenne akkora baj.)
Ettől függetlenül én nem vállalok gyereket, de nem az örökletes betegségek vagy hajlamok miatt.
Csak próbáltam rávilágítani hogy mindenhol van valami, mégis vállalnak az emberek gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!