Mikor mondanátok el a párotoknak az esetleg örökletes betegségeteket?
Gyerekként daganatos betegségen estem át (kétszer), ami igazából vissza is térhet. A családomban nagyon gyakori.
Az eddigi kapcsolataimban ez nem annyira volt téma, mert nem szeretek beszélni róla. A mostani párommal, bár még csak 5 hónapja vagyunk együtt, de igen komolynak tűnik a dolog. A házasság és a mihamarabbi baba már elég reális. Viszont még nem beszéltem neki erről a betegségről, ami (imádkozom, hogy ne) esetleg örökletes lehet. Ti mikor mondanátok ezt el?
Szia! Ha már a házasság és a baba is felkerült, akkor szerintem ideje lenne ezt is elmondanod! Nagyon remélem hogy nem fog öröklődni majd a babátokra!
Jó egészséget kívánok nektek!
Köszönöm a válaszokat!
Igen, azért nem hozakodtam elő, mert amíg nem komoly, addig minek? Viszont, ahogy írtátok is, tudnia kell róla. Eddig olyan "jó" volt, mert nem kellett komolyan számolnom ezzel a tényezővel. Most viszont félek. :(
Páromnak örökletes betegsége van, Gilbert-szindrómás. Az elején elmondta, felkészített rá, hogy ez mivel jár, és hogy ilyenkor én mit tudok tenni (kb semmit). Elfogadtam, viszont ha előjön a betegsége nem hagyom magára.
Mondd el a párodnak minél hamarabb. Biztosan meg fogja érteni!:) Sok sikert, és egészséges, hosszú életet kívánok!
Szerintem is, mostmár elmondhatod neki, lehetőleg minél hamarabb, mert nem érdemes húzni - annál rosszabb érzés lesz neked, és hidd el, utána mekkora kő esik le a szívedről, amint megosztottad vele.
Egy nyugodtabb pillanatban, amikor kettesben vagytok, vezesd elő a dolgot, utána már menni fog magától. Ha félsz direktben nekikezdeni, írd le a gondolataidat erről egy levélben - akárcsak nekünk tetted - és add át neki.
Sok bátorságot, hidd el, utána könnyebb lesz!
Nagyon köszönöm a biztató válaszokat!
Még nekem is szembesülnöm kell ezekkel, mert egyszerűen nem gondoltam rá az utóbbi években, így sikerült teljesen bezárnom az elmémbe, mintha nem is lenne. Viszont egyre többet jár a fejemben, hogy Ő nem ezt érdemli, hanem egy egészséges nőt kéne keresnie :(
Persze tudom, hogy ez hülyeség, és beszélni fogok vele mihamarabb. És remélek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!