Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feltétlenül muszáj anyámnak...

Feltétlenül muszáj anyámnak minden tanárok tüntetése (és egyéb ilyen jellegű történések) esetén felmerülő hír kapcsán szidni a tanárokat? Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy milyen az oktatás helyzete az országunkban, meg milyenek a tanári fizetések. Mind tudjuk, hogy mi megy most, ezt nem részletezném.

Valahányszor erről olvas egy cikket, hall egy hírt fennhangon elkezdi mondani a magáét, hogy bezzeg más is keveset keres, meg másnak nincs több hónap szabadsága, stb. (Egyébként nem fideszes)(Tudjátok, a szokásos bullshit, amit a Facebook kommentszekciókban a szoktak nyomni rettenet helyesírással a kedves emberek)

És ebben az a pláne, hogy az ő nővére (aki a nagynéném) is tanár, meg az unokanővérem is. Na, ha a nagynéném panaszkodik munkával kapcsolatos dolog miatt, egyébként tök ritkán, anyu a háta mögött mindig mélységesen felháborodottan fröcsög, hogy neki sokkal szrabb, mi az, hogy nagynéném panaszkodik tanárként.

És akkor további poén a dologban, ami miatt engem a legjobban zavar az egész fröcsögés, amit lenyom anyám kb minden alkalommal, hogy egyébként én is tanári pályára készülök (most vagyok elsőéves az egyetemen). Hogy fokozzuk a humort, anyám még támogatott is a döntésben, egy rossz szava nem volt ellene, sőt, kifejezte, hogy ez mennyire jó ötlet.

Na ehhez képest meg itt hallgatom tőle a facebook idióták szintű fröcsögést.... És még nem is lenne baj, hogy nem értünk egyet, de az, hogy próbál beleerőszakolni a kis véleményébe, hogy értsek vele egyet, na az nekem sok. Mert még ha ésszerű érvekkel vitatkoznánk a témáról, akkor azt mondom tök jó, de nem ez van, mert csak kiabál, ha nem értek egyet vele, meg olyanokkal jön, hogy mit tudok én, fiatal vagyok, semmire nincs rálátásom, stb. Ehhez képest ő az, aki mindig mindenről tapasztalat és utánajárás nélkül mond valamit, hogy az úgy van, aztán ha van ellenérv, ami alá van támasztva valami nem légből kapott dologgal, akkor úgy próbál vitát nyerni, hogy hangosabban beszél/kiabál... (De amúgy mindennel kapcsolatban ezt csinálja)

És egyébként én szóba se hozom a témát, ő erőlteti. Komolyan, mi szükség van arra, hogy kényszeresen generálja a feszültséget? Mit kezdjek vele, hogy leakadjon a témáról?

2022. szept. 13. 18:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

A szülőd tipikusan az a megkeseredett, saját életéért semmit sem tevő, mindenért panaszkodó, mindenkit utáló, mindenkire irigykedő, "dögöljön meg a szomszéd tehene is" fajta magyar.

Ha én meg kicsit demagóg akarnék lenni, azt mondanám: az ilyenek miatt tart itt ez az ország, mint ő.

2022. szept. 13. 20:56
 12/27 anonim ***** válasza:
77%
Na anyád ide is feljött a 10-es személyében :D
2022. szept. 13. 20:58
 13/27 anonim ***** válasza:
87%

#9: jól van, tudjuk, Gyurcsány.

Mindenre Gyurcsánya válasz.

A tanárok azért keresnek keveset, mert Gyurcsány.

Egy-két tény:

- akkoriban az iskolákat önkormányzatok tartották fenn, szóval ők is zárathatták be

- a 2000-es években Gyurcsány előtt is szüntettek meg iskolákat fideszes önkormányzatok (pl. III. kerületben Tarlós vezetésével)

- egyszerűen hazugság, hogy arányaiban rosszabbul kerestek, ráadásul annyit se kerestek volna, ha nincs a 100 napos program, tekintve, hogy az első Orbán-kormány nem rendezte a pedagógus béreket

- Hadházy 2013-ig a Fidesz tagja volt

Elsőre ennyi valótlanság a részedről.

És azzal, hogy azt mondod, a baloldal hergeli a tanárokat, azt üzened, hogy 1. a tanárok mind megvezethető hülyék 2. a problémájuk nem valós

Én a Fidesz vezetése alatt kezdtem el tanítani, de a fizetésük reálértéke évek óta zuhan.

Szóval felejtsd már el a gyurcsányozást...

2022. szept. 13. 21:06
 14/27 anonim ***** válasza:
84%

"Rengeteg hiper - és szupermarket kasszásai, árufeltöltői még ennyit sem keresnek, mint a tanárok"

. Akkor azok részmunkaidőben dolgoznak.

"és mennek hétvégén is, este is!"

. Tehát szabad a hétköznap délelőttjük. És nem kell hazavinniük a munkát.

"Ráadásul, nekik nincs nyári szünet!"

. Ők is vehetnek ki nyáron szabadságot.

Sőt, bármikor kivehetik. Ha viszont pl. egy tanár egy távolabbi rokonának a temetése tanítási napra esik, akkor így járt. Nyaralni is csak főszezonban tud(na).

2022. szept. 13. 21:09
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

13# Gyúrcsány elk...rtuk Böszme Fererenc miatt mennek Londonba targoncásnak és szippantósnak a tanárok. Vagy epret szednek Hollandiában Ez a hülye mondta, anno dacumal (rá való tekintettel anno decimál) hogy

"tessék kérem, el lehet menni"

Eltünhetne már ő is valahova 2000 km-es körön kívűlre bármerre, csak innen el.

2022. szept. 13. 21:34
 16/27 anonim ***** válasza:
93%

Öhm, aki azt írta, hogy szegény árufeltöltők, ők sokkal szarabbul keresnek...

Megjegyezném, hogy én oktatóként szörföltem itt a neten, és olyan álláshirdetésbe futottam, ahol bolti dolgozóként (ilyen kasszás árupakolós, péksütikiszedős, valami nagyobb üzletláncba), ahol többet ígértek, mint amennyit most keresek.

Persze, nem ezért fogom otthagyni a pályát, meg lehetne szarabb is, meg k*rvajól hangzik a nyári szünet (ami lássuk be, nem 2 hónap :D ), de azért legyünk már tisztában azzal, hogy ahhoz képest, hogy több tucat gyerekért vagyunk felelősek, nevelgetjük őket, szeretjük őket és közben megpróbálunk hasznos tudást adni nekik, se nagy fizetés, se társadalmi megbecsülésünk sincs

2022. szept. 13. 21:50
 17/27 anonim ***** válasza:
92%
Anyukád azt hiszi, a tanároknak sokkal jobb és ezért irigyli őket, miközben nem látja milyen nehézségei vannak a pedagógusoknak. Téged azért támogatott a pályaválasztásodban, mert jót akart neked, azt gondolva, kényelmes pályát választottál. Egyébként én is pedagógus vagyok és az én anyám is szidja a pedagógusokat, de engem nem gondol közéjük és nem rám érti. Voltak pedagógus barátnői is, de őket is kivételnek gondolta, azért barátkozott velük. Egyébként az tény, hogy sok oda nem való ember van a pályán, de amilyenek a körülmények, hát nem csodálkozom. Aki előtte normális volt, néha az is a stressz miatt egy idő után becsavarodik. Magyarországon nem kapsz a kiégés miatt időnként fizetett távolléti évet feltöltődni, tanulni. Sokan begőzölnének ha ilyen lenne, pedig ráférne néhány kollégára egy kis wellness vagy valami, mielőtt komolyan megbetegednének.
2022. szept. 13. 21:50
 18/27 anonim ***** válasza:
19%
Ne foglalkozz vele.
2022. szept. 13. 22:02
 19/27 anonim ***** válasza:
19%

A tanárok mindig is sírtak.

Akkor is sírnának, ha kétszer ennyi lenne a fizetésük.

Ráadásul osztogatják maguknak a milliósa jutalmakat....

[link]

2022. szept. 13. 22:19
 20/27 anonim ***** válasza:
82%
A tankerületi vezetők soha nem voltak tanárok. Egyszerű csinovnyikok.
2022. szept. 13. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!