Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feltétlenül muszáj anyámnak...

Feltétlenül muszáj anyámnak minden tanárok tüntetése (és egyéb ilyen jellegű történések) esetén felmerülő hír kapcsán szidni a tanárokat? Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Nyilván tudjuk, hogy milyen az oktatás helyzete az országunkban, meg milyenek a tanári fizetések. Mind tudjuk, hogy mi megy most, ezt nem részletezném.

Valahányszor erről olvas egy cikket, hall egy hírt fennhangon elkezdi mondani a magáét, hogy bezzeg más is keveset keres, meg másnak nincs több hónap szabadsága, stb. (Egyébként nem fideszes)(Tudjátok, a szokásos bullshit, amit a Facebook kommentszekciókban a szoktak nyomni rettenet helyesírással a kedves emberek)

És ebben az a pláne, hogy az ő nővére (aki a nagynéném) is tanár, meg az unokanővérem is. Na, ha a nagynéném panaszkodik munkával kapcsolatos dolog miatt, egyébként tök ritkán, anyu a háta mögött mindig mélységesen felháborodottan fröcsög, hogy neki sokkal szrabb, mi az, hogy nagynéném panaszkodik tanárként.

És akkor további poén a dologban, ami miatt engem a legjobban zavar az egész fröcsögés, amit lenyom anyám kb minden alkalommal, hogy egyébként én is tanári pályára készülök (most vagyok elsőéves az egyetemen). Hogy fokozzuk a humort, anyám még támogatott is a döntésben, egy rossz szava nem volt ellene, sőt, kifejezte, hogy ez mennyire jó ötlet.

Na ehhez képest meg itt hallgatom tőle a facebook idióták szintű fröcsögést.... És még nem is lenne baj, hogy nem értünk egyet, de az, hogy próbál beleerőszakolni a kis véleményébe, hogy értsek vele egyet, na az nekem sok. Mert még ha ésszerű érvekkel vitatkoznánk a témáról, akkor azt mondom tök jó, de nem ez van, mert csak kiabál, ha nem értek egyet vele, meg olyanokkal jön, hogy mit tudok én, fiatal vagyok, semmire nincs rálátásom, stb. Ehhez képest ő az, aki mindig mindenről tapasztalat és utánajárás nélkül mond valamit, hogy az úgy van, aztán ha van ellenérv, ami alá van támasztva valami nem légből kapott dologgal, akkor úgy próbál vitát nyerni, hogy hangosabban beszél/kiabál... (De amúgy mindennel kapcsolatban ezt csinálja)

És egyébként én szóba se hozom a témát, ő erőlteti. Komolyan, mi szükség van arra, hogy kényszeresen generálja a feszültséget? Mit kezdjek vele, hogy leakadjon a témáról?

2022. szept. 13. 18:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Az semmi, de az én szüleim konkrétan tanárok voltak (már nyuggerek), de rászívták magukat a fideszes köztévére, beszűkült az agyuk, és már ők is szidják a tanárokat.
2022. szept. 13. 18:22
 2/27 anonim ***** válasza:
90%
Ha felhozza a dolgot, komoly arccal kezdj bele egy teljesen másik, oda nem illő témába. Ezt kell következetesen játszani vele, így előbb-utóbb ráneveled, hogy felismerje: nem te vagy az ideális beszélgetőparnere az ügy kapcsán.
2022. szept. 13. 19:02
 3/27 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos nem nagyon tudsz vele mit tenni, egy idős Fideszest szinte lehetetlen leszoktatni arról, hogy ne higyjen el mindent, amit a pártja mond.
2022. szept. 13. 19:17
 4/27 anonim ***** válasza:
89%

Amíg csak ott tarottam, hogy folyamatosan szídja őket azt mondtam volna, hogy engedd a füled mellett a hülyeségét, ha nincs közönsége akkor talán leakad róla.

Így viszont kénytelen vagy beleállni a helyzetbe. Kérdezz vissza kellemetlen kérdéseket: A nővéredről is ez véleményed? És rólam is ezt gondolod? Neked nem volt jó tanárod? A te munkahelyeden nincsenek oda nem illő emberek is? Te mit szólnál hozzá, ha ennyit keresnél, és amellett, hogy te kiteszed a lelked is a hivatásodban, állandóan a te munkakörödet szídnák minden médiában?

2022. szept. 13. 19:47
 5/27 anonim ***** válasza:
41%
Anyádnak milyen végzettsége van ?
2022. szept. 13. 19:58
 6/27 A kérdező kommentje:

#4 Próbáltam a viaszakérdezgetések nagyobb részét.

-Nagynénémmel rossz a kapcsolata, ilyen kölcsönös kényszerjópofizás kölcsönös segítségért, meg mert mit gondol a falu.

-Velem kapcsolatban ignorálja a kérdést.

-Munkatársainak minimum a hetven százalékát utálja.(Mondjuk voltam ott nyári melón és ezt meg tudom érteni)

-Ő sem keres túl jól, szóval benne van az, hogy neki rossz, akkor mi az, hogy más, akinek szintén rossz, az panaszkodik.

2022. szept. 13. 20:02
 7/27 anonim ***** válasza:
86%
Röhögj az arcába, hogy "na, már megint ez?"
2022. szept. 13. 20:08
 8/27 anonim ***** válasza:
5%
A tanárok szetintem is F*szrágók😕
2022. szept. 13. 20:13
 9/27 anonim ***** válasza:
12%

Egyébként, minden tiszteletem a tanároké! Ám, Lopcsány idejében még ennyit sem kerestek a mai arányokat tekintve sem, mégsem volt ennyi hiszti, mint manapság... A hülye is tudja, hogy a baloldal hergeli a tanárokat...

Azt is elfelejtik a drága tanárkák, amikor 2008 - ban a baloldali Gyurcsány kormány rengeteg iskolát záratott be és vont össze, ami tanárok ezreinek az állásába került! Hatalmas botrány volt!

A magyar tanárunk oda láncolat magát az iskola kapujához, mert így próbálta megakadályozni, hogy bezárják az iskolánkat! Szegény nagyon összetört lelkileg... Már akkor volt 52 éves és onnan tervezett nyugdíjba menni.

A mi iskolánk is össze lett vonva egy másik iskolával. Mi lettünk oda áthelyezve. A mi tanáraink körülbelül felét átvette a másik iskola. Ám, egy év alatt szép lassan kirugdosta az összes tanárunkat az igazgató... Pont nem érdekelte, hogy több kisgyerekes tanárt is kirúgott...

Ez is a baloldali kormány miatt volt...

Persze, erről elfelejtenek beszélni Hadházyék meg a többi libernyák majom, akik már akkor is ott voltak Feri bátyánk haza mögöt, mégsem akadályozták ezt meg...

2022. szept. 13. 20:45
 10/27 anonim ***** válasza:
20%

Vicc, hogy akik tényleg brutálisan akik vannak fizetve, azok a dolgozók csendben vannak és nem csinálnak ilyen cirkuszt!

Rengeteg hiper - és szupermarket kasszásai, árufeltöltői még ennyit sem keresnek, mint a tanárok és mennek hétvégén is, este is! Ráadásul, nekik nincs nyári szünet! Mégis csendben vannak... Pedig őket jobban sajnálom ezerszer, mint a tanárokat...

2022. szept. 13. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!