Mit tegyek, ha szüleim a legkisebb felmerülö problémára is indulatosan reagálnak?
A szüleiddel van a baj, nem veled. Szerintem nekik sem veled van a problémájuk, hanem valami tök más dolog miatt alapból ilyen idegesek, és ezt rajtad vezetik le, vagy idegességükben veled sem képesek értelmesen beszélni.
Mivel az ő problémáikat megoldani nem tudod, mást nem tehetsz, mint hogy eltűröd a helyzetet. Maradj mindig higgadt és nyugodt. Még egyszer mondom, nem benned van a hiba.
Az, hogy pontosan mit tehetsz a legjobb eredmény (legjobban elviselhető állapot) érdekében, nagyon függ a szüleid személyiségétől. Ha jól tudom, általában azt szokták javasolni, hogy jelezzük vissza az érzelmeket ("Látom, hogy ez nagyon bánt téged"), de van, akit ez csak még jobban feldühít. Nekem az őszinte "ne haragudj" is szokott működni. Ezt akkor is lehet mondani, ha valójában semmi okom a bocsánatkérésre (ekkor sem hazugság, hiszen én tényleg nem szeretném, hogy haragudjon az illető). Vigyázz, hogy ne hangozzon úgy, mint a "már ne is haragudj, de" kezdetű mondatok, mert az egészen mást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!