Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja ennyire az...

Miért zavarja ennyire az anyámat a YouTube csatornám?

Figyelt kérdés

Igazából még nem indítottam el, csak tervben van. Jelenleg ott tart a dolog, hogy előre vettem fel csomó videót még a nyáron, de még vágok egy csomót, van amit kukáztam, mondván, hogy nem tetszik. Tartalmat tekintve meghatározóan ismeretterjesztő a videóim nagyrésze, van egy kis komolyabb véleménykifejtős-beszélgetős vonal, pici smink, meg egy kis gameplay.

Anyu meg folyton csesztet, ha itthon vagyok, hogy hülyeség, veszélyes, később el fog lehetetleníteni a munkakeresésbe, stb. Pedig meséltem neki, hogy konkrétan milyen tartalmakat vettem fel eddig.... Egyiket sem mondanám gáznak. Ennek ellenére mindig megkapom, hogy mekkora hülyeséget csinálok....

2022. szept. 11. 11:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2%

valami informatikai cégnél dolgozik is 3000 eurót keres.

Hat 3 ezer egy 45 eves infosnak elegge sovany fizu.

2022. szept. 11. 14:20
 12/19 anonim ***** válasza:
19%
bocs, nem ide akartam.
2022. szept. 11. 14:25
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Mert a tudatlanság mellé üldözési mánia is szokott járni.
2022. szept. 11. 14:41
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
9-es, engem érdekelnének a tiktok kattintások rejtèlyei. Míg a youtubon 7 ezres nézettségem van, rengeteg év munkája mellett, és főállás mellett szabadidőmben, addig úgy vettem észre, hogy a tiktokon csak a picsarázós roma lányok népszerűek. Az igazi tartalom meg senkit sem érdekel. Például hogyan készítsen ez a fekete romalány szép, ombre szemöldököt, hogy nézzen is ki valahogy, női szemmel legalábbis.
2022. szept. 11. 15:29
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
A TikTok inkább a gyerekek körében népszerű. A 12 éves Piskike meg miért nézzen bármi értelmeset, mikor picsarázós lányokat is nézhet? S mivel azokat nézi, a TikTok csak azokat is fogja neki ajánlani.
2022. szept. 11. 15:44
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
Igen azért zavarja anyádat mert nem érti minek,mire jó stb. Az idősebb korosztály kicsit szkeptikus" meg sok rosszat belelát oda is ahol nincs. Próbáld ki magad :) Lehet ám megtetszik neki és büszke is lesz. igen, egy tematikára építs. A többit tedd el emlékbe vagy hátha mégis kell egyszer.
2022. szept. 11. 20:25
 17/19 anonim ***** válasza:
7%
Nincs profilja a csatornádnak, csak "lesz valami". Bocs, így én sem vennélek komolyan.
2022. szept. 12. 09:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Az alap koncepció az volt, hogy heti egy videó a főbb, ismeretterjesztő vonalon, meg havi egy-két random az egyéb témákból. De mondom, igazából nem egy komoly karriert akarok összehozni, mint videós, csak ilyen szórakoztatom magam, meg azt, akit érdekel.
2022. szept. 12. 09:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem ismerjük anyukádat és a kettőtök viszonyát sem. Lehet, hogy nem érti ezt a YouTube dolgot, de az is ugyanúgy lehet, hogy sokkal jobban látja, hogy az előnyei mellett mennyi veszélye is lehetnek, mint te. Mindenképp jót akar neked és még igaza is lehet valamennyire. Viszont nem biztos, hogy jól látja a dolgokat.

A kommunikáció csodákra képes! Mindenképp érdemes lenne értelmes beszélgetést folytatnotok róla. Ne meggyőzni akard első sorban (pláne első körben), hanem inkább megérteni az álláspontját és szempontjait. Mondd el neki, hogy te mit látsz benne, miért foglalkoztat, miért akarod ezt csinálni, mit vársz tőle, hogy csinálod. De ne ezzel kezdd, mert ez a győzködés. Egy régi mondás szerint azért van az embernek kétszer annyi füle, mint szája, hogy kétszer annyit figyeljen másokra, mint amennyit ő maga beszél.

Mielőtt elkezded mondani a saját érveidet, figyelj oda az ő véleményére, ismerd meg az ő érveit és úgy add elő a saját álláspontod, hogy az reagáljon az ő aggályaira, félelmeire.

Beszélgessetek róla, hogy ő hogyan látja ezeket a dolgokat, mitől tart és miért nem szeretné. Ha sikerül az "igen, nem, de igen, de nem" szintről a miértek felé eljutnotok és párbeszéddé, eszmecserévé alakítani, akkor sokkal értelmesebben meg tudjátok beszélni és talán meg is értitek egymást. Lehet, hogy ő is tud neked adni néhány olyan tippet, gondolatot, amik segítenek elkerülni potenciális veszélyeket, amikre talán nem is gondoltál. Neked meg talán sikerül megnyugtatni őt azzal, hogy vigyázni fogsz magadra.

Például nézzétek meg a National Geographic YouTube forradalom című dokumentumfilmjét. Elég alaposan körüljárják a titeket foglalkoztató témát.

De ha már te ismeretterjesztő videókat akarsz csinálni, akkor csinálj egyet édesanyádnak a saját terveidről. Mutasd be neki, hogy milyen előnyei vannak a YouTube-nak számodra és miért nem fog veszélyeket jelenteni. Kutass fel számodra pozitív, inspiráló és sikeres példákat és mutasd be neki őket, hogy miért érdemes őket követned. Keress néhány negatív példát is, akik valamivel pórul jártak, akár bele is buktak dolgokba és mutasd be, hogy te miért nem fogsz majd így járni.

Akár nem nyilvánosan, publikálás nélkül is mindenképp hasznos, ha próbálkozol videók készítésével, mert nagyon sok mindent lehet tanulni belőle, hogy próbálsz egyre jobb videókat összerakni. A nyilvánvaló videó szerkesztési és felvételi tudáson kívül nagyon sokat tudsz tanulni abból is, hogyan tervezed meg és készíted elő a videókat, hogyan keresel témát, írod meg a szöveget, hogyan szervezed a munkát és a saját idődet. A kamerába beszélést is sokat kell gyakorolni, hogy jól menjen, és az önbizalmadra, szereplési képességeidre is nagyon sok pozitív hatása van.

Hogy publikálni érdemes-e, az egy nagyon összetett kérdés. A videók publikálásának vannak veszélyei. Kisebbek és nagyobbak is.

Még, ha nagyon figyelsz, hogy semmi személyes, a megtalálásodra alkalmas infó ne jelenjen meg a videóidban, de mások akkor is találhatnak nyomokat, amik alapján megkereshetne, ha rosszat akar.

A trollok miatt is veszélyes lehet, ha kiállsz a nyilvánosság elé. Nem mindenki van felkészülve rá, hogy a beszólásokat, váratlan és gyakran ok nélküli reakciókat tudja kezelni.

Illetve az is lehet veszélye, hogy ha valamilyen témában rosszul sül el valami, az később tényleg visszaüthet akár. Pl. ha olyan munkát vállalnál, ahol sokat adnak a külsőségekre, akkor akár ciki is lehet egy fiatalkori botlás a YouTube-on. Bár ahhoz képest, hogy miket művelt 20 éve Rákay Philip egy országos tévécsatorna stúdiójából kiszivárgott felvételeken, még mindig egészen jól tartja magát a konzervatív politika egyik fontos média személyiségeként. Szóval ettől nem biztos, hogy kell és érdemes annyira tartani. Ha marketing/közösségi média/média vonalon fogsz dolgozni, akkor sokkal inkább referencia egy saját csatorna, mintsem ciki.

Azt sem árt a helyén kezelni, hogy a legtöbb YouTube csatorna tulajdonosa pont azzal a problémával küzd inkább, hogy nem tudja, hogyan tudná elérni, hogy felfigyeljenek rá és nézőket szerezzen. Szóval a hirtelen jött hírnév és annak káros hatásai túldimenzionáltak lehetnek, mert annak napról-napra egyre kisebbek az esélyei, hogy csak úgy megtalálja valaki a csatornád és az cikivé váljon számodra. Még akkor is, ha aktívan és nagyon intenzíven próbálod hirdetni és elérni, hogy észrevegyék...

2022. szept. 19. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!