Anyám nem hagy kiteljesedni, mit csináljak?
23 éves vagyok, egyetemista. 19évesen kerültem el otthonról. Anya egyedül nevelt fel, mert 14 éves koromban Apukám meghalt. Azóta érzem a fojtogató ragaszkodást rajta. Nehezen viselte hogy elköltöztem egy másik városba tanulni&dolgozni, viszont most telt be a pohár. Mondtam neki, hogy az egyetem végeztével, némi szakmai gyakorlattal és persze tőkével el szeretnék költözni külföldre, hogy ott valósítsam meg az álmaimat. Erre majdnem rám rakta a telefont, hogy mit képzelek magamról, nézzek csak itthon állásokat, azon agyalok hogy itt hagyom őt a francba stb.
Teljesen lefagytam.
Görcsösen ragaszkodik hozzám, mintha a férje lennék.
Mit tehetnék ez ellen?
Szerintem nem normális dolog ilyen szinten korlátozni és ragaszkodni.
Hogy segíthetnék neki? És hogy értessem meg vele, hogy FELNŐTT vagyok, szabad akarattal?
Nem tud elengedni. Sajnos az én anyukám is ilyen volt. Hiába mondtam neki hogy ez az élet rendje, mindig zsarolt lelkileg.
Ő sajnos meghalt nemrégen. Most azt veszem észre hogy a tesóm kezdi ugyanezt csinálni. Egy telken van 2 ház. Egyikben én másikban tesóm. Felmerült hogy költözök el innen. Én ezt nem csinálhatom meg, ha kimegyek külföldre ő egyedül marad, ki fog neki segíteni, egyedül a gyerekeivel nem boldogul, mert nem tud dolgozni akkor.😒
Azért vannak szülők akik túltolják.
Az én öcsém 22 éves volt amikor elköltözött. Anyu naponta hivogatta hogy mikor jön haza, ha jött hogy miért késett, ennyire nem vagyok fontos hogy időben ideérj. Pedig akkor még én itt voltam anyuval. Aztán anyu lebetegedett meghalt. Lett egy lelkileg nyomorék öcsém aki nem tudja feldolgozni azt hogy nem volt itthon, vagy épp egy napot nem tudott jönni stb. Közben pedig csak az életét kezdte el. Mégis elkezdte saját magát okolni, hogy ő mennyire rossz ember. Pedig nem az.
Ha anyuka annyira akarja, akkor költözzön ki ő is külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!