Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudja anyám normális...

Miért nem tudja anyám normálisan elmondani, amit akar? Miért kell hisztériáznia, ha ezek után nem értem, félreérten?

Figyelt kérdés

Felteszi a kérdést kijelentő hangsúllyal, ezért nem válaszolok, hanem úgy veszem, hogy az egy kijelentés volt.

Vagy mond egy kijelentő mondatot, kérdő hangsúllyal, én meg válaszolok, mintha kérdés lett volna.

Vagy ülünk a hangos vonaton, félig háttal motyog valamit artikulálatlanul, csoda ha hallani.

Vagy látja, hogy zenét hallgatok, de csak elkezdi a mondanivalóját, aztán ha nem hallom, és visszakérdezek immáron fülhallgató nélkül, akkor ordít.

És az összes ilyen félreértésre ez a megoldása az elmúlt pár hónapban. Mást se tud csinálni csak ordítani. Rettentő idegesítő, és primitív dolog, pláne, hogy igaza sincs, csak ezt nem tudja elfogadni... Mert hogy ő a szülő, akkor szól be nekem, amikor akar.... Én egy nagyon békés emberke vagyok, de ha nem lenne illegális a fizikai erőszak, és nem az anyámról lenne szó, én már pofán vertem volna...

Komolyan, ő nem tud normálisan beszélni, és ő hepciáskodik? Ezzel mit kezdjek?

2022. szept. 6. 11:01
1 2
 11/19 Metionin ***** válasza:
96%
Biztosan valami miatt feszkós és rajtad vezeti le. Nem tudom, hány éves de ez enyém akkor lett a legdurvább, amikor elkezdett klimaxolni. Azelőtt csak üvöltött, klimaxkor már dobálta a tányérokat is olyan indokokkal, hogy esik az eső és ő teregetni akart.
2022. szept. 6. 11:58
 12/19 anonim ***** válasza:
58%
Miért mész haza, ha ennyire rossz a kapcsolatotok?
2022. szept. 6. 12:18
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Nekem ez a leépülés kezdetének tűnik. Olyankor tipikus, hogy már nem érzékelik az árnyalatokat, elvárják, hogy találd ki a gondolatukat, hogy a motyogást halld meg a másik szobában is. HIÁBA vitatkozol vele, épül le az agya.
2022. szept. 6. 12:23
 14/19 A kérdező kommentje:

#13 Eddig muszáj volt, most meg még nem cuccoltam be teljesen a koliba.

#14 Ötvenes évei elején már ennyire gáz a helyzet?

2022. szept. 6. 12:33
 15/19 Metionin ***** válasza:
76%
Ha ötvenes, akkor biza klimax lesz az.
2022. szept. 6. 12:41
 16/19 anonim ***** válasza:
67%

14: ötvenéves ember esetén ne rögtön demenciát vizionálj már....

Az anyukám akkor csinálta meg a doktoriját, mikor mi már "sínen" voltunk... 51 éves volt.

2022. szept. 6. 12:41
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha másik városban laksz, miért mész házhoz a pofonért?

Amúgy az is egy megoldás, ha valaki ismerős de kívülálló személy jelenléte is van.

Anyámnak pl szokása, hogy elmegy (más szoba, udvar-kert, stb), s akkor kérdez valamit, pedig én ott vagyok, ahol addig voltam, nem mentem utánna. Vagy ha én megyek el, akkor jut eszébe valami, de nem jön utánam, hanem csak úgy megkérdezi, mintha ott lennék meg mindig. Akkor meg jön a visszakérdezés, ordibálás, stb.

A szomszédasszonnyal viszont ez nem működik. Ő nem szól vissza, hogy mit akar, ha egyszer elindult. Anyám vagy megvárja, míg visszajön, vagy utána megy. S nem hisztizik be, s kezd el ordibálni, mert a külvilág felé a jót kell mutatni ugyebár...

2022. szept. 6. 13:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg volt 84 éves szaktársam és 84 éves demens mamám is...

2022. szept. 6. 13:50
 19/19 anonim válasza:
100%

Harcolhatsz

Beletörödhetsz

Kerülheted a társaságát

Vagy fejezd ki pontosan mit érzel,mi a vágyad és a kérdésed.

Ajánlom marshall rosenberg munkáját “a szavak ablakok vagy falak”

2022. szept. 6. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!