Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyámat, hogy...

Hogy vegyem rá anyámat, hogy csináljon valamit vele?

Figyelt kérdés
Ideköltözött ideiglenesen az idős nagybátyja, amíg nem talál magának egy olcsó albérletet, ez volt a terv. 1-2 hónapról volt szó eredetileg, de itt van már lassan fél éve. Nem akar máshova menni szerintem, nem keresi a neten a lakásokat, nem csinál semmit, csak ül és TV-zik, közben piál egész nap. Mi a felső szinten vagyunk, ő az alagsorban egyedül, tehát nem zavarna, meg nem is az én dolgom hogy itt van, csak mivel minden nap részeg így esténként sokat kiabál. Napközben csendes, senkihez se szól , úgy kell elképzelni mint Tio salamancát, csak néz maga elé, teljesen elvan szakadva a külvilágtól, aztán mikor lecsúszik a 2-3 l kannás bor, jön a szokásos ordibálás, sokszor órákon át. Nem tudom kit, vagy mit szid, de idegesít, mert nem tudok aludni. Szerintem már beteg, ezért nem is szabadna albérletbe engedni, mert önveszélyes tuti az ember, idősek otthonán gondolkodtam, ott talán foglalkozna lenne vele, meg nem ihatna. Előző albérletéből is ezért dobták ki, lelakta, ivott, hányt, koszt csinált, ugyan ez lenne, mert itt is ezt teszi. Anyám meg nem akar lépni, mert sajnálja őt. Mit lehetne csinálni vele?

2022. aug. 31. 20:24
1 2 3
 11/26 Darius- ***** válasza:
7%
Így öregotthon. Ott aztán nincs pia.
2022. aug. 31. 21:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Be sem veszik ha alkesz.
2022. aug. 31. 22:17
 13/26 Darius- ***** válasza:
100%
Ja értem, bocs, jól van. Igazad van.
2022. aug. 31. 22:20
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
Elvonó kell neki.
2022. aug. 31. 22:39
 15/26 anonim ***** válasza:
27%

Fogalmunk sincs mennyi idős az ember. A kérdezőnek idős, de őt se tudjuk mennyi. Egy 18 évesnek pl egy 50 éves is öreg.

Otthonba nem lehet küldeni, berakni valakit csak úgy. Önszántából kell mennie. Ha épelméjű és nincs gyámja (lehet higy máshogy hívják) persze, de az más tészta. Kérdező írta hogy nappal normális. Tehát csak az alkoholtól idegbeteg nem demens.

Még ha önszántából is akarna menni akkor is van egy korhatár az állami otthonokban, azt hiszem 80 év. Plusz piásan nem lehet. Tehát ez kilőve. Nem mintha megérné azt a kort.

Mindenféleképpen anyukáddal beszélgess erről. Keressetek neki ti albérletet mert ez az ember nem fog magának. Azon kapja anyukád magát majd hogy mégegy embert eltart. Midjárt jön a fűtés szezon úgyhogy álljatok neki keresni szerintem. Ha onnan is ki dobják vannak szállók..ahova megint nem lehe piásan menni..de basszus mi van ha te kirepülsz? Anyukád ottmarad ezzel az idegbeteggel? Csak nem! Ezen is gondolkozzon el mielőtt tovább sajnálja. Cselekedni kell.

2022. aug. 31. 22:56
 16/26 anonim ***** válasza:
82%
*Megélné
2022. aug. 31. 22:56
 17/26 anonim ***** válasza:
81%
Te semmit. Amíg anyád nem rakja ki, te a fejed tetejére is állhatsz.
2022. szept. 1. 07:31
 18/26 anonim ***** válasza:
88%
Ezzel nem angyon elhet mit kezdeni míg engedi neki ezt.
2022. szept. 1. 08:54
 19/26 A kérdező kommentje:
Beszéltem ma vele róla. Öregotthon jó ötlet, de oda fizetni kell, és nem gondolja úgy, hogy minimum havi kb 50 ezret neki kéne állni. Fia meg nem fogadja vissza, mert onnan került ide. Ott is ezt csinálta, ordibált, csapkodott, és ott még rosszabb helyzet volt, mivel az egy panel volt, jobban hallatszott minden , és egy pár éves gyerek is van ott, tehát kilőve ez is. Utcára nyilván nem raknánk ki. Albérlettel meg nem tudom mi lesz, amíg a nyugdíját elissza, nem lesz pénze rá.
2022. szept. 1. 18:56
 20/26 anonim ***** válasza:
89%
Tehát anyukád fogja eltartani és a rezsit is fizetni mert ő elissza a pénzét? Sajnos amíg tudja higy itt eltartják nem is akar majd menni sehova.
2022. szept. 1. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!