Mit csináljon a családom?
Na szóval a családom alapból nem átlagos...6-an vagyunk egy családban :nővérem, bátyám (kisebbik aki autista (14)), másik bátyám (aki 25 éves azt hiszem, egész nap a gép előtt ül, nincs munkája, az anyánkon élősködik amit anyám észre sem vesz ( + tavaly December (kb. 7-8 hónapja) minden baja van és eljátssza a hattyú halálát mert kapásból 5-6 baja / betegsége van))), és apám, + anyám és én.Apám Győrben dolgozik (és csak mondom hogy mi meg itt Berettyóújfaluban, Debrecentől 30-40 km-re apánk meg havonta 2x jön haza általában 1,5 napra).Ebből következőleg a kisebbik bátyám nevelése elmaradt.Anyámtól nem egyszer vett el pénzt (kb. 1500- 2000 vagy akár 3000 ft-ot) amikor nem volt itthon mert dolgozott / dolgozik .Kb. 5 perce volt az hogy elvette tőle azt a 17 lei-t (román pénz) ami kimaradt a legutóbbi kirándulásból, beváltotta a pénzváltóban és elment magától a boltba.Tudni kell a tesómról hogy az apám testvére (nem tudom hogy hogy hívják nagybátyánk vagy unokabátyánk de nem ez a lényeg) sokszor adott neki 1-2 vagy esetleg 3 ezer forintokat.Nagyon jóban vannak.A lényeg hogy szinte már megőrül a pénzért a tesóm.Abból áll hogy meglopja anyámat aztán megy a boltba (vagy papírboltba) és olyan sz@rokat szokott venni mint pl hurkapálca, hegyező stb. pedig azok nem is kellenek neki.Anyám ilyenkor felidegesíti magát, elkezdenek veszekedni, de úgy hogy a bátyám ordibál, üvöltözik, fenyeget (olyanokkal hogy hazahívja apánkat, majd ő megöl minket, vagy hogy késsel fog megölni minket stb.)Rátesz hogy a szomszéd még az ő pártjára is áll és azt mondja miért idegesítjük, meg hogy neki van igaza.Én mit tudnék csinálni a bátyámmal majdnem egyidősek vagyunk, nővérem le se sz@rja az ilyen vitákat még akkor se ha fenyegetőzik...Sokszor elmegy a munkatársaival ide-oda este jön elő (de hát azért felnőtt nő azt csinál amit akar(28 éves))Tőle nem is várhatjuk el hogy vesszen össze vele mert vele is jók kijön, + nem az a fajta.Nagyobbik bátyám nem szól rá pedig anyámnak tudja mondani hogy idegesíti.Apám csak nevet amikor elmondjuk neki miket csinál, ő is az ő pártját fogja, és csak annyit mond neki hogy "...nem szabad".Anyámtól meg mit várjak?Verje agyon?Pofozza fel?Általában amikor ideges a tesóm azt csinálja hogy ajtókat becsapja, ordibál úgy hogy az egész utca hallja és ez még a jobbik változat.Reggel 6-kor már megy biciklizni (mert ez a "hobbija" imád biciklizni) aztán meg este 7-kor meg nem akar bejönni --> anyám csak simán szól neki, hogy gyere be --> "roham".Az iskolában nem ő a kedvenc gyerek az osztálytársaim körül, sokszor idegesítik, volt 1-2 alkalommal hogy megverték.Ne értsetek félre ha nyugodt nem ideg-beteg.Ha azt csinál amit akar (biciklizik stb akkor nem ideges)Esténéként az lenne a normális hogy este 6-7 órakor bent van az ember a házban vacsorázik, fürdik vagy amit csinál de ő még kint van.
Mit csináljon a családom?Más autista nem így viselkedik...
Ezt csak "dióhéjban" foglaltam össze még sorolhatnám miket csinál.Köszönöm annak aki végig olvasta.Remélem komoly válasz érkezik, ha már én komolyan leírtam itt mindent.
És mi a kérdésed? Ha orvosilag igazoltan autista, akkor még örülni kell neki, hogy az enyhébb fajtája, hiszen jár iskolába, ellátja egyedül magát.
Ha a szüleidnek így jó, akkor te nem tehetsz mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!