Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igénytelen szülők gyerekei,...

Igénytelen szülők gyerekei, ti is tisztaságmániások lettetek felnőtt korotokra?

Figyelt kérdés
2022. aug. 31. 16:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

19 voltam, még az jutott eszembe, hogy amikor 10-12 évesen nem tartottam rendbe a saját szobámat, akkor anyám mindig ordított velem, hogy ha lesz saját lakásom, az biztos, hogy ott a szar fog folyni a falakon.

Nos, ugye, mint fentebb írtam, ez elég messze van a valóságtól. Ellenben anyáméknál pöttyös a fal a WC mögött és magát a WC-t sem takarítják rendszeresen. Mikor meglátogatom őket és elmegyek WC-re, az első dolgom, hogy gyorsan kitakarítom, mert nincs gusztusom ráülni.

2022. aug. 31. 22:12
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Tudjam hogy minek hola helye és ha kell találjam meg de kb ennyi, nem törölgetek minden nap port vagy iylesmi.
2022. szept. 1. 08:57
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Tisztaságmániás nem lettem, de igen, igényem van a rendre és a tisztaságra és prioritás úgy hagyni a lakást, hogy a padlóról enni lehet. Most kisgyerekem van, aki persze sokat pakol, ezt nem tudom követni, de attól még tisztaság az van.

Sajnos a szüleimnél több dolog vezetett ahhoz, hogy mindig koszos, kupis volt minden, ebből is igyekeztem tanulni: óriási a ház, amit eleve csak úgy lehet rendben tartani, ha valaki htb. Nem lett sosem befejezve, hol egy fél parketta hiányzik, hol a konyhabútor már egy 20 éves koszos, törött valami. Ezekben is megáll a kosz. Apukám kényszeres gyűjtögető, minden szemetet hazavisz mondván “jó lesz még valamire”. Képes az éppen lomtalanító szomszéd kidobott bútorait hazavinni, de hiába retkes, le sem mossa, úgy ahogy van elhelyezi, ahol gondolja, ami csak további porfogó. Mindemellett nem is próbál odafigyelni, ha éppen felmos az ember, ő képes a koszos cipőjével összejárkálni. Anyukám meg úgymond hozzáigénytelenedett.

Nekem a tanulság: sosem lesz nagy házam, éppen akkora, amiben még kényelmesen mindenki el tud vonulni, de egy nagy takarítás egyedül egy nap alatt abszolválható.

Nem halmozunk, annyi bútor, amennyi kell és könnyen tisztíthatóak.

Vigyázunk a tisztaságra.

2022. szept. 1. 10:46
 24/28 Metionin ***** válasza:
100%
Nálunk anyám fura, olyan szempontból mániákus, hogy 0-24 takarít és mindennek az élén kell állnia, viszont szerinte fürödni elég hetente, fogmosás minek, szőrtelenítés hülyeség, kezet mosni meg főzés előtt kell. Én nem cseszek el ennyi időt arra, hogy rend legyen de kosz nincs, a testi higiéniára pedig nagyon háklis vagyok pl. kézmosás, fogápolás, ilyesmik.
2022. szept. 1. 11:10
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálam pont az ellenkezője van. Mindenki rendmániás anyum a legjobban én pedig irtózatosan kuplerájos vagyok. Szégyellem is zavar is, de sokszor mégse teszek ellene ez ilyen örök küzdelem nálam.
2022. szept. 1. 14:19
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk fordítva van.

Anyám tisztaság mániás volt mindig is, ezáltal énis a nővérem meg trehany, mindent széjjel hagy, össze van szarva a budi az se baj neki. Undorító ahogy él.

2022. szept. 1. 16:20
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az utóbbi években már-már patologikus mértéket öltött a tisztaságmániám. Rosszul vagyok attól a mocsoktól, ami körülvesz, kedvem lenne a betonalapig és a téglákig kipucolni az egész patkányfészket, mert nincs annyi fertőtlenítő a világon, amennyi elég lehetne rá. Folyton takarítok, de jó, ha öt percig kitart a hatása. Ha elköltözhetnék végre, nem lennék ennyire mániákus - elvégre nem lenne rá okom -, de normális rendet és tisztaságot tartanék mindenhol.
2022. szept. 1. 20:12
 28/28 anonim ***** válasza:
Nálunk tisztaság volt gyerekkoromban kb 10 éves koromig, utána valahogy túlvállalták magukat meg volt néhány trauma és változott a helyzet. Úgyhogy én még a tisztaságban nőttem fel, utána nehezen is viseltem hogy már nincs. Nekem fontos a tiszta környezet, jó illat, a rendetlenséget inkább kibírom de a koszt nem.
2024. jún. 29. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!