Normális ha egy felnőtt embert nem érdeklik a szülei?
Ismertek olyan embert, aki nem foglalkozik egyáltalán az idős, romló egészségi állapotú szüleivel?
Nem azért mert külföldön él, hanem direkt, mert egyszerűen leszrja mi van velük.
Az ilyen ember a szülei temetését is ki fogja hagyni?
Ha láttatok hasonló példát, hogy alakult a viszonyuk? Volt esetleg változás, érdeklődés, megbánás, bármi?
Az ilyen sztorik esetén nekem mindig az az első kérdésem, hogy milyen szülő az ilyen.
Mert igen, a gyereket a szülei vállalják, ők felelősek érte.
Gyerekként az életed első évtizedeiben rájuk vagy utalva minden szempontból.
Eltartani a gyerekedet az abszolút minimum, de ettől jó szülő.
Attól még, hogy etet, ruház, szállást ad, még nem kéne s€ggre esni, ez a léc legeslegalja.
És nem, a gyerek nem választhatja meg a szüleit. Nem tehet róla ha nincs pénz, ha speciális szükségletei vannak, akár fizikailag, akár a tanulásban, akár lelkileg.
A gyerek nem nyugdíjpénztár, rabszolga, nem hospice nővért vagy bankautómátát nevelsz. A saját nyugdíjas éveidről te gondoskodj, nem rendelheted a gyereked életét alá automatikusan.
Ezt a gyerek vállalhatja, de ne várd már el.
2-es kommentelővel ellentétben én reálisabban látom a dolgot és tisztában vagyok vele,hogy nem csak az extrém erőszak az,amivel egy szülő el tudja szúrni a gyerekével a kapcsolatot. Nem kell mindig mindenért a gyereket okolni,igazából számomra maga ez a hozzáállás, -hogy ő csak makulátlan lehet én meg csak hibát hibára halmozok-,elég lenne ahhoz,hogy szarjak a fejére.
Szerencsére az én szüleim tudják,hogy ők sem tökéletesek és én sem vagyok mindig hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!