Igénytelen szülők gyerekei, ti is tisztaságmániások lettetek felnőtt korotokra?
Anyám nem igénytelen csak munka, főzés stb mellett nehézséget okozott neki hogy mindig csillogjon a ház. Ő nem a "többet ésszel mint erővel" típus így sokat suvickolt de valahogy mindig olyan nem tiszta kinézetű maradt a ház. Sajnos én is észrevettem magamon hogy ez előfordul, próbálok tenni ellene. Azt hiszem a lomtalanítás a legnagyobb segítség ebben, a sok porfogó eltávolítása ami után könnyebba rendezett kinézetet fenntartani.
Apám viszont 10 évente egyszer ha a felmosót a kezébe veszi. Ő inkább a helyére rakós típus, de takarítani nem szokott.
36N
Nekem a szüleim elég igénytelen gyűjtögetők voltak.
Én úgy mikor milyen vagyok, mai napig végletek között mozgok. Alapvetően igyekszem rendet tartani, szeretem is, viszont nem szeretek rá időt szánni, nem szeretem ha azzal megy el a hétvégém, hogy takarítok.
Mondjuk nálam nagyon nem szalad a ház, mert alapvetően a kaját, szemetet mindig eltávolítom, kis lakás, könnyen büdösödik.
Lomtalanítás és folyamatos szortírozás is tényleg segít, ha nincs sok felesleges szarsága az embernek, az könnyebb rendben tartani.
Alapvetoen mindig tisztasag volt nalunk, de ahogy telt az ido es valtoztak a dolgok a csaladban, anyam egyre igenytelenebb. Takaritani nem takarit, a porban rajzolni lehet a szekrenyen. Ruhai ossze-vissza a szekrenyben, gyurottek, mintha rongyok lennenek, ehhez kepest mindenkit megszol hogy retkesek, budosek.
Ha meglatok valami piszkot, azonnal takaritok. Foleg azert, mert nem akarom hogy ha barki atjon, hogy azt gondolja en is igenytelen, retkes vagyok. Nalam patyolatnak kell lennie mindennek.
Dehogy vagyok tisztaságmániás. Úgyis a por száll minden nap.
Amúgy 16 ha mindenhol nincs patyolat az nem azt jelenti, hogy rend sincs vagy tisztaság.
Elég igénytelen szüleim vannak, de nálunk az a nagyon érdekes, hogy amíg otthon laktam, engem befogtak takarításra.
Pl. fogkefével kellett a fürdőben sikálnom a fugát, minden hétvégén az összes könyvet egyenként leszedni, letörölni a polcokat, és minden egyes polcelem után kimosni a rongyot stb-stb.
Amikor elköltöztem, ők persze ezeket nem csinálták meg. Most ha bemész, első látásra nincs nagy kosz, de amint közelebb mész bármihez, láthatod, hogy a felületek koszosak, ragadnak, porosak, zsírosak stb. Szarnak kb. mindenre, mivel elment az ingyen cseléd (én).
Nálam szinte mindig rend van. Hetente mindent kitakarítok, a konyhát mindig rendben hagyom ott, ablakok tiszták, a fiókokban rendszerezve van minden. Szerencsére nem vagyok mániákus, bár volt egy korszakom, amikor szorongtam rajta. Elmentem terápiára (nem emiatt) és azzal ez is megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!