Titeket büntettek meg gyerek korban rossz jegy miatt? Ha igen akkor milyen büntetést kaptatok? És jó jegy miatt kaptatok pénzt?
Én világ életemben 4-es, 5-ös tanuló voltam (most is).
Anyáék a jó jegyért mindig megdicsérnek, pénzt nem kapok. Miért kapnék :D?
Ha hozok haza egy rosszabb jegyet, azt általában megértik, mivel tudják, hogy vannak olyan tantárgyak (mint pl.: fizika, biosz, ének, stb.), amikből nem vagyok valami jó, és azt is tudják, hogy nem mindenre van/volt időm tanulni.
Az öcsémet is általában nagyon megdicsérik a jó jegyért, ő kicsit rosszabb tanuló, mint én, ezért ha hoz haza valami rossz jegyet, azért el szoktak vele beszélgetni anyáék, főleg, ha pont javító félben van abból a tantárgyból. De amúgy nem csinálnak belőle nagy dolgot. Pénzt ő se kap.
16/L.
Nálunk alap volt az ötös. Minden annál rosszabb jegyért bünti járt, azt kellett csinálnom meghatározott ideig csinálni, amit világéletemben legjobban utáltam: mosogatni, néha kapálni.
Nekem ez azért volt szörnyű, mert a mai napig undorodom a kajamaradékos tányértól és ők anno állandóan full morzsázsan, teli cafattal tettek mindent a mosogatóba, aztán túrhattam benne, hogy kiszedjem és lemenjen a víz... Mai napig bloahhh.
Egész kicsi koromtól ezt csinálták. Középsuliban koleszos voltam, nemigen avattam be őket a jegyeimbe, amíg az év vége jó volt nem számoltam be (bár nagyrészt kitűnő voltam, biztos féltem, hogy a kolesz menzán is én fogok mosogatni :D).
Mára van két diploma is, nem tudom emiatt-e.
Dícséretet soha nem kaptam. Első osztályban az év végi bizi osztás után elvittek fagyizni.
Nem, mert nem igazán volt. Töriből tagadtam csak meg a röpdogákat rendszeresen, arra osztogattak egyedül kisjegynek számító karókat, de év végére felhúztam 4-esre.
4-5 jegyekért kaptam zsebpénzt, értelemszerűen ha rosszabbat hoztam, ez a jutalom elmaradt. Nem igazán büntettek, mindent szabadott csinálnom, amíg jó jegyeket kaptam és ez erősebb volt, mint bármilyen büntetés.
Velem azt akartak csinalni hogy ha 5ost kapok akkor kapok egy 100ast, 4es semmi, 3asnal visszaadok egy szazast, 2esnel 200at, 1esnel pedig 300-at.
Kiszalltam belole mert nem akartam minuszban lenni :D
Akkor a 100 forint tobbet ert mint most
Lelki dumát, lebaszást, leugattak egy hármasért is, tanmesét, hogy már csak takarítónő lehetek. (Kétdiplomás adószakértő lettem).
Jó jegyért a nagy büdös semmit nem kaptam, az természetes volt.
Csesztetés, bátyámmal példálózás, ilyesmi. (Ezt a tanároktól is megkaptam.)
Jó jegyért semmi, mert az volt az elvárás. Sőt, a 4-es igazából nem is számított jónak, csak az ötös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!