Rossz jegynél se szidtak, hanem kértek hogy javítsam ki: kikérdeztek az adott anyagból amíg nem ment. Jó jegyért dicsértek, de az a a marhaság hogy pénzt kapjak azért ami alap, fel sem merült. Nem tartották jó ötletnek hogy pénzért tanuljak a saját érdekem helyett és igazuk volt. Hozzátenném zsebpénzt kaptam, szándékosan nem túl sokat, hogy a nagyobb dolgokra gyűjteni kelljen, megtanuljam ne elszórni ha van egy kis pénz a zsebemben, így tartották fontosnak a nevelés szempontjából. (ugyanakkor ha jégkrémet, vagy egyéb nasit akartam, azt elég volt kérni, nem a zsebpénz ment rá)
2022. aug. 30. 16:56
12/28 anonim válasza:
Tv kikapcs, ordibálás kiabálas, hasonlók. (anyám részéről)
Édesség, kb 7. osztályig. (mamámtól)
2022. aug. 30. 17:47
13/28 anonim válasza:
Nem, dehogy! Az én szüleim (anno még a '80-as években) nagyon lazák voltak. Apu - mikor felsős lettem - megmutatta a bizonyítványát (voltak benne hármasok is - többnyire lustaság miatt) azzal a kéréssel, hogy próbáljam meg nem ezen a szinten hozni a jegyeket. Amúgy, ha valami nem úgy sikerült a suliban, csak annyit mondtak, hogy ha megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, de: nem értettem az anyagot, rossz napom volt stb., az nem baj, mindenkivel előfordul.
2022. aug. 30. 18:31
14/28 anonim válasza:
ha rossz jegyet hoztam, ordítoztak és semmirekellőnek neveztek, nem nézehttem tv-t elvették a telefonomat. a jó jegyért semmit se kaptam, ha %-os volt a dolgozat, akkor pedig azt, hogy lehetett volna 100% is.
2022. aug. 30. 18:58
15/28 anonim válasza:
Rossz jegyért volt hogy elvertek de legalábbis zengett a ház. Jó jegy természetes elvárás volt. 4-es 5-ös tanuló voltam ami az évvégi bizonyítványokat illeti de a nagy számok törvénye alapján becsúszott olykor rossz jegy. Volt ilyen felkonferálás. Pl: Apa rendre későn jött haza a munkából de anyám leadta neki a drótot telefonon és ezért ilyen profi box show szerű felvezetés volt:"apa most indult el haza, készülj fel testileg lelkileg a nagy verésre...". Anyám szimpla gyakorláskor suhintott oda fakanállal ha hibáztam. Lényeg hogy tök bátornak hittem azokat a rossz tanulókat akik röhögtek a pocsék osztályzataikon de aztán egy idő után rájöttem hogy nem bátrak csak ők woodstocki hippi kommunában nevelkednek, nem Spártában
2022. aug. 30. 20:06
16/28 anonim válasza:
Sosem büntettek. Tudták, hogy nem vagyok egy észlény, így felesleges volt büntetni.
2022. aug. 30. 21:07
17/28 anonim válasza:
Nem
2022. aug. 30. 21:45
18/28 A kérdező kommentje:
És ti mit csináltok a gyerekeitekkel? Vagy ha még nincs gyereketek akkor mit szeretnétek csinálni vele?
2022. aug. 30. 22:18
19/28 anonim válasza:
Rossz jegyért jött a lelki terror, hogy egy senki leszek és hogy kb egyedül fogok elaszalódni az utcán, de nem kiabáltak, meg nem vontak meg semmit. (mondjuk abból a merev szabályrendszerből ami volt, nehéz is lett volna még bármit megvonni)
Az ötösökért meg fizettek, aztán túl sokat vittem haza és szépen lassan nem kaptam érte semmi pénzt, mert túl sok lenne vagy hasonló... De amúgy meg is lettem dicsérve, öleléssel meg mindennel.
Leginkább anyám tolta ezt (zsarolás+hatalmas dicséret), apámat kevésbé hatotta meg vagy kevésbé mutatta ki az érzelmeit. Elég elcs"szett ember lettem...
2022. aug. 30. 22:21
20/28 anonim válasza:
Elsős voltam, nem akartam megírni a házit. Apám haragosan rám nézett és olyan pofont adott, hogy csengett a fülem tőle. Tudom ez manapság brutálisan hangzik, de én megértettem, hogy az iskola baromi fontos, nem lehet félvállról venni. Azóta van már diplomám, nyelvvizsgám, jó állásom és két gyerekem.
Én nem pofoztam őket, de amikor elkezdtek hisztizni "nincs kedvem leülni tanulni", a telefont elvettem aznapra. Új ruhánál is (lányok) rákérdeztem a jegyekre, barátnőzni is akkor mehettek, ha megmutatták a füzetben a kész házit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!