Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim valasszam vagy a...

A szuleim valasszam vagy a baratnomet?

Figyelt kérdés
28 éves férfi vagyok akinek egy 34 éves baratnője van aki egy mas, magasabb anyagi háttérrel rendelkezik, a családom egy kisebb anyagi háttérrel rendelkezik. A barátnőm és én 2 éve vagyunk együtt, ő kulon lakik a szuleitol, en meg a szuleimmel de mar lassan tobbet vagyok nala mint otthon, ugy gondoltam hogy megkerem a baratnom kezet de ok konkret helyzet ele allitottak , hogy valasszak vagy ők vagy a baratnőm mert o idosebb mint en mas szarmazasa is van (nem cigany)... szlovak, a testvere aki lany mar egyszer elvalt es hogy velem is ez lesz, ki fog forgatni a baratnom es majd fogok meg haza menni de ok mar nem fognak engedni hogy menjek. Jelzem hogy a teszveremmel is igy csinaltak mikor elment... kitagadtak. Probaltam mar annyi verziot hogy nem kell puszi pajtasok legyenek csak ha karacsony van legyen egy csaladi vacsora, de nem semmi vagy ok vagy a baratnom... mit tegyek? Attol tartok ha barki mas is lenne a baratnom akkor is igy lenne... es mind ezek mellett lelkileg zsarolnak hogy ok emiatt megbetegnek mert ok idegileg nem birjak hogy en elhagyom oket, mert nekik az volt az elkepzelesuk hogy ugy lesz mint reg volt hogy majd csak akkor koltozunk ossze ha mar legalabb a polgari megvolt, de tulajdonkeppen nem is vagyok odakoltozve csak nála vagyok többet. Mondjatok kerem velemenyt. Elore is koszonom!

2022. aug. 28. 13:33
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%

"Akkor a nőnek is vissza kell költöznie a mamához, hogy kitörölje a seggébe"

Kivéve, hogy a nő itt önálló, saját lakása van és különálló élete a pasitól.Páros lábbal rúgnám ki az olyan fszit aki beköltözik a saját lakásomba élősködni :D egyszer próbálnád meg, másnapra kinn lennének a cuccaid.

2022. aug. 28. 17:22
 22/31 A kérdező kommentje:
Semmi felekep nem eloskodom rajta mivel en is mindenbe potolok eddig is meg nem laktam nala hanem csak 3-4 napot voltam nala mert ez igy normalis szerintem! Van munkahelyem es egy percig sem turnem hogy o tartson el, illetve igen is segitek neki a hazimunkaban, nem vagyok az aki eszik es a mosatlant a kagyloba rakja hanem el is mosom, szerintem ez a normalis! Nem ratelepedni akarok hanem vele elni normalis korulmenyek kozott, nem pedig mint egy gyerek aki utan meg talaritani kell. Sajnos a szuleim ilyenek, a testverem 3 eve ment el a baratnojevel akikkel azota sem beszelnek, sot hallani sem akarnak rola/roluk es biztos vagyok benne hogy ez az en esetemben is igy lesz hiaba vagyok en a kicsi es a "mindenuk" nem tudnak megbekelni a helyzetemmel, de pont emiatt kellene kozos kompromisszumra jutni hogy ne veszitsenek el, mert tulajdonkeppen ok taszitanak ezzel el maguktol. Es igen sokszor gerjesztenek bennem olyat hogy en hiabaztam es en vagyok az oka amiert ezzel a lannyal hozott ossze a sors, pedig nagyon kedves aranyos erett es okos, mindig tudja a megoldast mindenre, mindent meg tudunk beszelni es kozos nevezore jutni, nem dontunk egymas nelkul, nincs az hogy hidd el hogy jobb igy mert en tudom mert en vagyok az idosebb, szo sincs errol, ki keri a velemenyem es nem csak ki keri de bizik bennem mert tudja hogy van amit ő es van amit en tudok jobban vagy ertunk hozza. Koszonom a kedves valaszoloknak a tanacsot, a velemenyeket es a segitseget!! Ha szeretnetek tajekoztatlak benneteket a fejlemenyekrol. :)
2022. aug. 28. 18:09
 23/31 anonim ***** válasza:
90%
igen irj légyszi.
2022. aug. 28. 18:11
 24/31 anonim ***** válasza:
88%
Mindenképpen írjál :)
2022. aug. 28. 18:30
 25/31 anonim ***** válasza:
4%

21

Ha fordított esetben történne, akkor hisztiznél mint egy fürdős kva.

2022. aug. 28. 19:00
 26/31 anonim ***** válasza:
58%
Párodat
2022. aug. 29. 01:42
 27/31 anonim ***** válasza:
83%

“így ott is tessék helytállni férfiként, azaz ahol csak lehet besegíteni a háztartásba.”

“ Csak akkor kell besegítenie a házimunkába, ha a nő is besegít a férfi munkába.”

Nem értem miért kéne egy férfinak BESEGÍTENIE a házimunkába. A házimunka a házban/lakásban lakók DOLGA, aki ott lakik az nem besegít, hanem ELVÉGZI A SAJÁT RÉSZÉT, mivel egy párkapcsolat jó esetben nem alá-fölérendeltségi viszony. (Bár nyilván vannak jól működő párkapcsolatok dom-sub jelleggel is, de az sem azt jelenti, hogy az egyik fél mindent megtehet a másikkal)

A házimunka nem csak a nő dolga és nincs férfimunka sem egy lakásban.

Persze meg lehet benne egyezni, hogy az egyik fél otthon marad és háztartást vezet, a másik pedig dolgozik és pénzt keres, de ez megegyezés kérdése, nem nemek kérdése.

Aki szerint a háztartás női munka, az elfelejti azt a tényt, hogy amikor a háztartás női munka volt, akkor a pénzszerzés (vagyis munkahely) a pasi dolga volt, manapság meg a nő is pont ugyanannyira kiveszi a részét a pénzkeresésből.

Szóval, ha csak akkor kell a pasinak besegíteni a házimunkába, ha a nő besegít a “férfimunkába”, akkor azt ne felejtsük el, hogy a nők 99,9%a dolgozik és nem háztartásbeli.

2022. aug. 29. 05:30
 28/31 anonim ***** válasza:
34%

Inkább hagyd el a szerencsétlen csajt az ő érdekében :(

Ezt olyan nőként írom, aki exének a családja pontosan ugyanígy semmibe vett engem, utáltak mint a szrt, és végül a 31 éves kisfiuk is melléjük állt.

Ja, azóta is egyedül van, mert anyukának senki nem jó, ő meg képtelen kiállni magáért, de ez már az ő baja.

2022. aug. 29. 07:53
 29/31 anonim ***** válasza:
45%
Ugyanis, ha neked ITT kell megkérdezned, kit válassz, mert számodra nem egyértelmű, annak a csaj issza meg a levét.
2022. aug. 29. 07:54
 30/31 anonim ***** válasza:
18%

27

Egy férfinak a ház körül van dolga, már ha van családi ház.

2022. aug. 29. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!