Miért kell felesleges kérdéseket felennie anyunak?
Ilyenek, hogy kint negyven fok van, véletlen belenéztek a napba, tüsszentek, erre megkérdezi, hogy megfáztam-e.
Vagy kijövök a fürdőszobából vizes hajjal és megkérdezi, hogy hajat mostam-e.
Teljesen feleslegesek ezek és hasonló kérdések, akkor miért van erre szükség..?
Ez tök felesleges, értelmetlen locsogás, és ha csak ennyiről tud beszélgetni, az gáz.
Az ilyenekre spec nem is válaszolok, annyira idegesítő. Bármikor beszélgetek a biológiáról, sminkről, autókról, akármiről! ami értelmes.
Ezek a semmitmondó kérdések csak fárasztanak.
De mért úgy akar beszélgetni, hogy feltesz egy eldöntendő kérdést, amire vagy igen, vagy nem a válsz? Ráadásul olyan kérdéseket, amire bármi is a válasz, nincs mit tovább beszélni rajta. Mert így ilyenkor annyi volt a beszélgetés, hogy a napba nézve tüsszentettem egyet, megkérdezi, hogy megfáztam-e, ami nyilván negyven fokba lehetetlen, meg egyértelmű alapból, hogy nem, mert ott van szembe a nap, én meg belenéztem, tehát már a válaszom előtt tök egyértelmű, hogy nem a válasz. Akkor meg minek kell megkérdezni? Pláne, tényleg ennyiben is maradt a beszélgetés.
Tehát így konkrétan:
"-Mi van, megfáztál?
-Nem"
És akkor utána semmi, ennyiben ki is merült a nagy beszélgetés.
Talán mert ha akarnál beszélgetni vele, nem egyszavas választ adnál egy ilyen kérdésre. "Megfáztál? Nem, csak valami piszkálta az orrom, lehet, allergia."
"Hajat mostál?" "Igen, már eléggé viszketett a fejem, és amúgy is szeretem, ahogy lehűti a fejem a hajmosás nyáron."
Aztán máris mehet a csevegés.
De tudja, hogy allergiás vagyok-e vagy sem. :D
Egyébként én beszélgetnék vele, csak nem ilyen egyértelmű baromságokról. Csak ha elkezdek mondani valamit, ami nem a tanulmányok/munka, esetleg a tanulmányok/munkán belül az engem körülvevő emberek, akkor nemes egyszerűséggel félbeszakít, hogy nem érdekli/nem ért hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!