Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem engedi, hogy vezesse...

Anyám nem engedi, hogy vezessek messzire, pedig ez volt az oka, hogy autót kaptam. Vélemény?

Figyelt kérdés

18. születésnapomra a keresztapám kifizette a jogsimat. Azután anyukám felhívta, hogy még is mit képzel, mert hogy szerinte az jobb lenne, ha az ő markába adná a pénzt, és majd részletekre be lesz fizetve. Ha rajta múlna, akkor még 25 évesen sem lenne jogsim. Akkor is azt mondta, hogy olyan balfasz vagyok, hogy biztos elbukom a vizsgát. Elsőre megcsináltam mindent.

Azután anyum nem engedte, hogy vezessem a családi autókat (kettő is volt), mert hogy nincs tapasztalatom. Amikor nagy nehezen ideadta, egyszer fél órát késtem a megbeszélt időről,aztán pedig leordibált az utcán, mikor hazaértem, hogy "ezt most csináltam meg utoljára, még egyszer ne merjem".

Azután, 1 évvel később apum azt mondta egyik télen, hogy tavaszra kapok egy autót. Akármit ígértek, sosem tartották be. Nem szóltam bele mit szeretnék, úgy voltam vele, hogy úgy sem kapok semmilyet. Aztán mégis lett autó, aminek nagyon örültem. Azt vették, amit találtak jó áron, viszont utólag megtudtam, hogy anyám beleszólt, hogy nem lehet fekete, mert nem szereti azt a színt, illetve 3 ajtós se lehet. Nem fizetett semmit, apum fizette az összeset, de mégis azt kellett venni, ami anyámnak tetszik. Illetve a fő ok, hogy azért kaptam autót, hogy amikor megyek egyetemre és a kollégiumba (ami kb 150 km-re van), akkor majd ne anyukámnak kelljen hordozgatnia.

Eltelt azóta 1 év, és sokat vezettem oda meg vissza, de mindig együtt kellett menni. Sosem vezethettem el olyan messzire egyedül. Illetve mikor odaérünk, mindig televásárolja az autót, szóval így is az lesz a vége, hogy neki haza kell vezetnie. Egy idő után felvetettem, hogy szeretnék egyedül menni a kollégiumba az autómmal, akkor a kifogást kereste, hogy nem mehetek, mert messze van, mi van, ha rosszul leszek, túl sok a kamion az autópályán, illetve megkarcolják majd az autóm a kollégium parkolóban stb. Úgy hogy elfogadtam, hogy akármikor elmegyek a kollégiumba, mindig velem akar jönni, hogy aztán bevásároljon és visszavezesse az autóm, csak hogy ne kelljen a koliba hagynom. Sőt néha hallom a családtagjaimtól is, hogy látták anyumat az autómmal. Amikor rákérdeztem, akkor csak annyit válaszolt, hogy "hehe hát ő jobban szereti ezt vezetni, mint a saját autóját, mert olyan kis könnyű autó".

Amikor itthon vagyok (mint most a nyári szünetben), sajnos nincs rendes garázs, hanem egymás után vannak parkolva az autók, és akkor is mindig engedélyt kell kérnem anyumtól, ha szeretnék kicsit kimozdulni. Ilyenkor elkezd kérdezősködni, hogy hova megyek, kivel, mikor jövök stb. Tehát például itt a városban megengedi, hogy vezethetek egyedül is, de mindig részletes beszámolót kell adnom. Amikor hazaérek, gyakran vár a kapuban.

Fogalmam sincs, hogy ez az állapot mikor fog megszünni. Emiatt nem is szeretek autót vezetni, sőt utálok. Nem értem mi értelme volt autót venni, ha messzire nem is vezethetem, pedig ez volt az inditóok, hogy ne mindig anyumnak kelljen hurcolásznia engem. Országhatáron át utazunk, tehát a tömegközlekedés nem megoldás. Én 22 vagyok, anyum 55. Apám sosem szólt bele semmibe, ő akármikor elengedett akárhova.

2022. aug. 22. 01:24
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Jaj istenem. Mert nem is 18 vagyok. Egy 1-2 ezer eurós autóról van szó amúgy is, nem egy kur va audiról vagy mittomén milyen bmwről, hogy ilyen hihetetlen a történet. Környezetemben minden szülő a segge alá rakja a gyereknek az autót, még sem viselkednek így a szülök a gyerekükkel. Másodszor pedig, örülnék, ha lenne bennetek egy kis empátia. Nagyon alacsony az érzelmi intelligenciátok. De mit is vártam a magyar mentalitástól.
2022. aug. 22. 21:08
 32/43 A kérdező kommentje:
Még is mitől lennék gusztustalan, elárulnád? Melyik az a megnyilvánulás, amiből te ezt leszűrted? :D
2022. aug. 22. 21:09
 33/43 A kérdező kommentje:
Valamilyen segítségre, vagy megoldásra lenne szükségem, nem arra, hogy a gyakori népessége lehúzza kommentekben az így is lelkileg sérült embereket.. De csak gratulálni tudok annak, aki azért jött ide, hogy kötekedjen. :)
2022. aug. 22. 21:16
 34/43 anonim ***** válasza:
90%

De figyelj, milyen megoldást vársz? Mi innen nem tudjuk az anyádat leállitani. Ha muszaj ott laknod, akkor húzd meg magad, ha félsz anyadtól, év közben meg ne jarj haza. Menj busszal vagy vonattal koliba. Ha meg akar verni, közöld, hogy kihívod a rendőrséget és vetetsz látleletet.

A magyar mentalitásról meg ne dumálj itt ilyen nagy mellénnyel, mikor te vagy itt az egyetlen, akit a gorilla anyja ver és rettegesben tart az apjával együtt. Ha nem tetszik valami, lehet menni a román (vagy ahol laksz) fórumra, biztos sokkal kedvesebb és embersegesebb valaszokat fogsz kapni.

2022. aug. 22. 21:56
 35/43 anonim ***** válasza:
42%

Ha meg akar verni anyád, fizikailag bántani, akkor indítsd el a kamerát a telón és hívd a rendőrséget. Felnőtt ember vagy, ezt meg garázdaságnak hívják. Kapd össze magadat!

Egyébként milyen nemű vagy, hogy fizikailag erősebb nálad az anyád, és nem bírod elhárítani a támadását, lefogni a kezét, amikor bevisz egy csicskalángost? Vagy ő milyen nemű? Ilyen She-Hulkot kell elképzelni?

2022. aug. 22. 23:10
 36/43 A kérdező kommentje:
Nagyon okosak vagytok, ti jártok külföldről tanulni vagy én? Csak tudom, hogy milyen közlekedést tudok igénybe venni. Kovid óta megszűnt a busz, ami a határon át megy, ezen mi nem érthető? Nem vagyok román, se Romániában nem lakom. Na ennyit a magyar mentalitásról, az is nagyon szépen megy nektek, hogy lerománoztok mindenkit, aki a határon túlról jött, mert fogalmatok sincs, hogy Románián kívül máshol is laknak magyarok. :D S valóban, emberségesebb választ vártam, de a gyakorin látom csak az megy, hogy folyamatosan beállnak az emberbe, és húzzák lefelé a másikat. Nem is csoda, hogy ennyi az öngyilkos. Magyarország előre megy!
2022. aug. 23. 00:27
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hogy megszűnt a busz.

A hozzászóló odaírta, hogy román VAGY AHOL LAKSZ, nem románozott le.

Amúgy olvass vissza, te kaptad fel a vizet és kezdted a magyarokat (magyarként...) sértegetni, nem tudom, mit csodálkozol, ha visszakapod. Ennyit a mentalitásrol.

2022. aug. 23. 05:44
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Nincs varázsszó vagy ilyesmi, ha erre gondolsz, amitől egy ilyen helyzet megváltozik.

Egyébként, ahogy leírtad, hogy a faterod is csak lapít, hogy ki ne vívja anyád haragját, így azért érthető, hogy ennyire önállótlan vagy.

Nézd!Két lehetőség van: élsz ahogy eddig is és "élvezed" a család anyagi háttere által nyújtott kényelmet vagy pedig lelépsz és megoldod magad.

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy ott az apád sorstársnak, akár azt is mondhatnád, hogy tartsatok össze és hagyjátok ott az eszelős anyádat mindketten. Amíg ez nem történik meg, addig nem lehet olyan vészes a helyzet.

A te korodban én már ötödik éve dolgoztam, miközben estin tanultam mellette. Egy szoba bérleti díját tudtam kifizetni, meg szerényen megéltem. Javaslom neked is az önállósodást. Ez volt a jó tanácsom.

Az ostoba előre megyünközésért meg a magyar kritikádért pedig vedd úgy, hogy anyád helyett most én vertelek szájba. Fogalmad sincs, hogy milyen érzés ezt egy határontúli magyartól hallani, akiknek a többsége olyan nemzetiségűnek vallja magát épp, amiből több az anyagi haszna.

Nem kevés tanácsot kaptál valahogy mégsem jutott el a tudatodig, hogy felnőtt ember vagy, aki dönthet az életéről. A végére ide kellett hánynod azt a pár gondolatot, amivel felfordítottad a gyomrom.

Segítség kell, oldja meg más és ha nem azt kapod, amit akarsz, akkor rász@rsz az asztalra, amiről enni szoktál.

2022. aug. 23. 06:30
 39/43 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, takarodj a gyk-ról ha ennyire utálod a magyarokat. Ez egy magyar weboldal.

Meg akkor ne itt nálunk tanulj, hanem otthon, a nagyontitkos országodban.

2022. aug. 23. 11:02
 40/43 anonim válasza:
81%
Kérdező, mivel foglalkozol?
2022. aug. 23. 11:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!