Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vezessem fel anyunak...

Hogy vezessem fel anyunak azt, hogy el akarok menni a szalagavató utáni bulira? Hogy érjem el, hogy "elengedjen?"19l

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eddig életemben egyszer voltam bulizni úgy, hogy az nem egy barátoknál lévő pár fős összejövetel, és az is csak egy nyolcadikos sulibuli volt, és tízig tarott, eljött elém. Amikor két éve lett volna egy buli a gimiben, akkor inkább nem mentem el, mert eredetileg azt akarta, hogy a hetes vonattal jöjjek haza (nyolcra van otthon) a buli meg hatkor kezdődött. Aztán végül sikerült megbeszélni, hogy a tizenegyessel mehessek haza, de ő bevonatozott volna elém és várt volna rám két órát, szóval inkább nem mentem el arra a farsangi bulira, mert halálosan cink lett volna. Konkrétan elég lett volna anno, ha csak otthon a vasútra jön elém, mert kb csak egy megállót utaztam volna egyedül azon az egy órás vonat úton, a többit a barátaimmal együtt.

Szóval eddig ilyen bulis tapasztalataim vannak. Viszont a szalagavató utáni after partyt tényleg nem akarom kihagyni. És beszéltük a kollégiumi szobatársammal, hogy úgyis olyan ritkán jár felém vonat, mi lenne ha a buli után hozzájuk mennék és csak másnap mennék haza. Tehát semmi kedvem a buliról tíz és tizenegy közt lelépni, szeretnék hajnali kettőig maradni. Csak van két kis bökkenő, és mind a kettő anyám véleményéből és hozzaállásából adódik. Egyrészt nemhogy nem kezel felnőttként, hanem többnyire még értelmes emberként se nagyon. Konkrétan mindent engedélykérésnek vesz, azt is, ha mondom egy nyári napon, hogy elmegyek a barátaimmal pár órára fényes nappal, külön kihangsúlyozza, hogy mrgengedi. Gyakran úgy próbál kezelni, mintha valami óvodás lennék és olyan mély érvekkel jön, hogy fogadjak neki szót, mert ő a szülő. Megbeszélni nem lehet vele, hogy basszus, nem hat éves vagyok, mert ordítozós mártírkodós vita lesz belőle. És ezen az elmúlt öt évben nem tudtam változtatni, úgy hogy kollégista voltam végig, ugyanúgy egy életképtelen gyereknek tart, akinek feltétlenül az anyja engedélyére és utasítására van szüksége. Konkrétan ha rajta múlna nem hoznék semmi önálló döntést. És ezt a hozzáállást nem fogom tudni megváltoztatni novemberig, ha eddig nem tudtam, ez max akkor változik, ha végleg full önállóan elköltöztem, szóval az nem opció, hogy kijelentem, hogy márpedig én megyek, mert az addig szép és jó, hogy én megyek, de én utána még bőven otthon fogok élni, a szüleimre fogok szorulni minimum érettségiig, és szerintem anyutól kitelik hogy visszaél ezzel a helyzettel.

Szóval a saját érdekem reálisan belegondolva, hogy az engedélyek szerint játszak, és ebből kell azt kihozni, hogy az legyen, amit szeretnék.

A másik probléma, hogy a barátnőm, akihez megyek, az együtt él a kb 12 évvel idősebb párjával és a párja apjával kb három éve.(Sztori szempontjából lényegtelen, hogy hogy alakult így neki) És ez anyámnak nem szimpatikus. Szóval ilyen helyzetből kéne kihozni azt, hogy elengedjen olyan hajnal kettőig bulizni, úgy, hogy nem vár meg, és utána mehetek a szobatársamhoz.

Mit javasoltok, mivel vegyem rá anyut arra, hogy hagyja?

2021. szept. 23. 19:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

Ha jól értem, nem egyedül nevel. Apukáddal nem tudsz erről beszélni?

19 éves "gyerekkel" ez az anyai viselkedés azért már nagyon nincs rendben.

Testvéred van?

2021. szept. 23. 19:32
 2/17 anonim ***** válasza:
3%

Aha.

A kollégiumi szobatársad egy 12 évek idősebb pasival el együtt. A koliban?

2021. szept. 23. 19:40
 3/17 A kérdező kommentje:

Apu is velünk él, de az ő szava nem mérvadó. Ő rámondja, hogy menjek nyugodtan, de ha anyu azt mondja, hogy nem, akkor ő nem kezdi el megmagyarázni anyunak, hogy abnormális, amit csinál. Meg kb ilyen látásból ismerősi viszonyom van vele. A hétvégén konkrétan azon vesztem össze anyával, hogy három mpre kiálltam az ajtóba hívni a kutyát a kajához, nem vettem fel pulcsit, és ebből anyám generált egy jó egy órás ordítozós-mártírkodós vitát, apu végig hallotta, megkérdezte anyutól, hogy mi a baj, anyu annyit mondott rá, hogy semmi, apu meg nem is foglalkozott többet az egésszel csak leste tovább a tévét. Meg gondolom hallotta a további ordítozásokat. (Hozzateszem amúgy apu se szent, egy időben ivott és ő volt a viták generalója, és anyám azóta van bekattanva, hogy nem tud kivel ordibálni, így engem talál meg a fszságaival)

Talán mamám meg tudná győzni, csak az a baj, hogy mamám nyolcvan éves, nagyon jó fej, de neki fura az is, hogyha valakinek az én koromban nem a szülei mondják meg azt, hogy milyen haja legyen. Ő még így nevelkedett, és bár nem ért egyet az ilyen kontrolláló dolgokkal, soha nem kezdené el azt mondani és elmagyarázni anyunak, hogy nem helyes, amit csinál. Meg nem is biztos, hogy meggyőzné anyut, ha a mama mondaná, mert amúgy van, amikor nem jön be és csak nagyobb vota lesz belőle.

Nincs testvérem.

2021. szept. 23. 19:43
 4/17 A kérdező kommentje:
#2 Megragadtad a leglényegtelenebb részletet. Gratulálok.🤦🏻‍♀️ Nyilván nem a koliban él együtt a párjával meg annak az apjával, de képzeld el a középiskolai koliból legtöbb helyen azért hétvégente kötelező hazamenni és szünetekben sem lehet bent maradni... Tehát érted, amikor a koliból hazamegy, akkor velük él együtt. Ennyire egyszerű a sztori.
2021. szept. 23. 19:46
 5/17 anonim ***** válasza:
49%
Beközlöd és kész.
2021. szept. 23. 20:07
 6/17 anonim ***** válasza:
98%

Hajjaj...az én anyám is ilyen volt, sehova nem akart engedni, nem lehetett "nagylányoskodni", mert akkor jött a megtorlás, lelki zsarolás, utálkozás, nem szólt hozzám, feltúrta a szobámat, mire hazaértem, meg ilyenek.

Aki nem így nő fel, az nem érti meg, milyen az, ha az ember fél a saját szüleitől. Könnyű odavágni, hogy közöld és kész.

Persze, más választásod tényleg nincs, mint megmondani, hogy szeretnél menni. Nekem is a szalagavató utáni buli volt az elsö komolyabb buli, amire elmentem.

Aztán 19 évesen elköltöztem, és ma már nem is beszélek az én kontrollmániás anyámmal.

2021. szept. 23. 20:18
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

Ecsém 19 éves vagy. Közlöd, hogy elmész. Pont

Nem vagy kisgyerek.

Ha kisgyerekként viselkedsz úgy is kezelnek majd.

2021. szept. 23. 20:27
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, az nem opció, hogy beközlöm. Öt év alatt egy csomó dolgot közöltem csak úgy, amiből vagy instant vita volt, vagy engedélykérésnek vette és kihangsúlyozta, hogy megengedi. Szóval most erre tuti nemet mondana reflexből. És értitek, hiába megyek el, ha utána akár több hónapos következményeket viselhetek el.
2021. szept. 23. 20:37
 9/17 anonim ***** válasza:
83%
akkor hazudj valamit. Hogy ott alszol a barátnődnél, vagy ilyesmi
2021. szept. 23. 21:23
 10/17 anonim ***** válasza:
97%
19 vagy, megmondod hogy ez fontos számodra és és nem akarod kihagyni.
2021. szept. 23. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!