Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vezessem fel anyunak...

Hogy vezessem fel anyunak azt, hogy el akarok menni a szalagavató utáni bulira? Hogy érjem el, hogy "elengedjen?"19l

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eddig életemben egyszer voltam bulizni úgy, hogy az nem egy barátoknál lévő pár fős összejövetel, és az is csak egy nyolcadikos sulibuli volt, és tízig tarott, eljött elém. Amikor két éve lett volna egy buli a gimiben, akkor inkább nem mentem el, mert eredetileg azt akarta, hogy a hetes vonattal jöjjek haza (nyolcra van otthon) a buli meg hatkor kezdődött. Aztán végül sikerült megbeszélni, hogy a tizenegyessel mehessek haza, de ő bevonatozott volna elém és várt volna rám két órát, szóval inkább nem mentem el arra a farsangi bulira, mert halálosan cink lett volna. Konkrétan elég lett volna anno, ha csak otthon a vasútra jön elém, mert kb csak egy megállót utaztam volna egyedül azon az egy órás vonat úton, a többit a barátaimmal együtt.

Szóval eddig ilyen bulis tapasztalataim vannak. Viszont a szalagavató utáni after partyt tényleg nem akarom kihagyni. És beszéltük a kollégiumi szobatársammal, hogy úgyis olyan ritkán jár felém vonat, mi lenne ha a buli után hozzájuk mennék és csak másnap mennék haza. Tehát semmi kedvem a buliról tíz és tizenegy közt lelépni, szeretnék hajnali kettőig maradni. Csak van két kis bökkenő, és mind a kettő anyám véleményéből és hozzaállásából adódik. Egyrészt nemhogy nem kezel felnőttként, hanem többnyire még értelmes emberként se nagyon. Konkrétan mindent engedélykérésnek vesz, azt is, ha mondom egy nyári napon, hogy elmegyek a barátaimmal pár órára fényes nappal, külön kihangsúlyozza, hogy mrgengedi. Gyakran úgy próbál kezelni, mintha valami óvodás lennék és olyan mély érvekkel jön, hogy fogadjak neki szót, mert ő a szülő. Megbeszélni nem lehet vele, hogy basszus, nem hat éves vagyok, mert ordítozós mártírkodós vita lesz belőle. És ezen az elmúlt öt évben nem tudtam változtatni, úgy hogy kollégista voltam végig, ugyanúgy egy életképtelen gyereknek tart, akinek feltétlenül az anyja engedélyére és utasítására van szüksége. Konkrétan ha rajta múlna nem hoznék semmi önálló döntést. És ezt a hozzáállást nem fogom tudni megváltoztatni novemberig, ha eddig nem tudtam, ez max akkor változik, ha végleg full önállóan elköltöztem, szóval az nem opció, hogy kijelentem, hogy márpedig én megyek, mert az addig szép és jó, hogy én megyek, de én utána még bőven otthon fogok élni, a szüleimre fogok szorulni minimum érettségiig, és szerintem anyutól kitelik hogy visszaél ezzel a helyzettel.

Szóval a saját érdekem reálisan belegondolva, hogy az engedélyek szerint játszak, és ebből kell azt kihozni, hogy az legyen, amit szeretnék.

A másik probléma, hogy a barátnőm, akihez megyek, az együtt él a kb 12 évvel idősebb párjával és a párja apjával kb három éve.(Sztori szempontjából lényegtelen, hogy hogy alakult így neki) És ez anyámnak nem szimpatikus. Szóval ilyen helyzetből kéne kihozni azt, hogy elengedjen olyan hajnal kettőig bulizni, úgy, hogy nem vár meg, és utána mehetek a szobatársamhoz.

Mit javasoltok, mivel vegyem rá anyut arra, hogy hagyja?

2021. szept. 23. 19:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

Bocs, de én nem értem.

Engem sem engedtek el sehova, de ha mégis elmentem volna, apám simán agyonver. Biztos, hogy megölt volna.

Nálatok ilyen nincs, tehát mitől félsz? Tényleg nem tudom megérteni. Vagy anyád megpofoz? Lefogod a kezét vagy visszaütsz, nem férfi, nem erősebb nálad. Tényleg nem nőttél még fel, ha ennyire nem tudsz kiállni magadért.

2021. szept. 23. 23:59
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Ha ilyen szar otthon a helyedben még azon is elgondolkoznék hogy kirepülhetnél a fészekből. Felnőtt vagy, nem normális hogy korlátozni próbálja a szabadságodat és nem is teheti meg, ha pedig ennek ellenére zsarol/megtorol, akkor az egy olyan otthoni környezet amiből szabadulni kell, mert meg fogod bánni hogy hány meg hány évet keserített meg a fiatalságodból.
2021. szept. 24. 10:33
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
19 éves vagy basszus fogod magad és elmész bulizni. Haza nem vitethet, mert felnőtt vagy. Amikor meg hazaérsz kiabálni fog, mást nagyon nem tehet. Mihamarabb gondolkozz el a továbbtanuláson és az is lehetőleg minél messzebb legyen, hogy véletlenül se kelljen minden hétvégén hazajárni.
2021. szept. 24. 11:34
 14/17 A kérdező kommentje:

Megvan a terv arra, hogy hova megyek egyetemre(ha egyáltalán megyek), és az is fixen koli lesz. De most rögtön és azonnal nem tudok felvállalni egy elköltözést. A középiskolai koliba nem maradhatok ott hétvégente. Dolgozni a sulis-kolis órarend miatt nem tudok, és nekem kötelező kolisnak lennem, tehát nincs az, hogy otthagyom a kolit, kiveszek egy albérletet/szobát és suli után dolgozok. Most rögtön és azonnal meg nem fogom otthagyni a sulit így utolsó évben, mert semmire nem megyek nyolc általánossal. Ha indokolatlanul és végletesen optimistán nézzük, akkor is leghamarabb érettségi után tudok csak dolgozni bármit is és ezzel együtt költözni. És ez is kb esélytelen, szóval az minimum jövő szeptember és egyetemi koli.

Szóval nem olyan egyszerű, hogy elmegyek bulizni oszt csókolom. Utána én még minimum egy pár hónapig otthon fogok élni eltartottként és ki tudja még meddig, ha már van rendszeres saját fizetésem. És azért csak anyagiakkal remekül meg lehet szivatni az embert érettségiig. Eddig is csinált olyat nagyobb vita után, hogy nem adta oda a heti zsebpénzem egy ideig, amiben az útiköltség is benne van, és akkor oldjam meg magam, ha van félretett pénzem akkor tök jó, ha nincs akkor tőle kell kérni csak úti költségre és a fejemhez vágja, hogy na mégse érek sokat a segítsége nélkül. Most amióta nagykorú vagyok annyival könnyebb, hogy heti útiköltségre valóm mindig van minimum, és el is tudok menni plazmát adni, hogy legyen kajapénzem(arra az esetben, ha gáz a menza) a héten egy nagyobb vita után. Szóval most én elmehetek csak úgy, csak aztán kérdés, hogy milyen és meddig tartó bosszút kell helyrehozni. Mert öt év koli alatt nem tudtam megváltoztatni, novemberig se fogom tudni.

2021. szept. 24. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

Mi a helyzet azóta kérdező?

Jól gondolom, hogy AJTP-s vagy? 😊

2021. szept. 30. 18:53
 16/17 anonim ***** válasza:
34%

És ha mit tudom én pl. Lesz pasid?

Meg kell kérdezned hogy "anyu dughatok vele?" És akkor az a válasz hogy "megengedem"?

Vagy ha tegyük fel életed során gyereket vállalsz? Anyu engedélye kell?

Ez nagyon gáz.. nekem 18éves korom után az isten se parancsolhat...

Simán megtenném hogy koliból nem haza mennék hanem a barátnőmhöz. Mit tudna tenni? Rendőrrel kerestet? 18 elmúltál, oda mész ahova szeretnél.

Állj a talpadra mert ez csak rosszabb lesz.

2021. szept. 30. 22:19
 17/17 anonim ***** válasza:
84%

Én gondolkodom, de őszintén esélyt sem látok, hogy rá tudd beszélni.

Egy tanarod nem tud vele beszélni / kezedkedni érted?

Bar gondolom azon meg vérig sértődne ha egy tanár akarna ebbe beleszólni, hacsak ki nem talál valami szuper indokot amit csak egy tanár tudhat.

2021. okt. 1. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!