Anyám nem engedi, hogy vezessek messzire, pedig ez volt az oka, hogy autót kaptam. Vélemény?
18. születésnapomra a keresztapám kifizette a jogsimat. Azután anyukám felhívta, hogy még is mit képzel, mert hogy szerinte az jobb lenne, ha az ő markába adná a pénzt, és majd részletekre be lesz fizetve. Ha rajta múlna, akkor még 25 évesen sem lenne jogsim. Akkor is azt mondta, hogy olyan balfasz vagyok, hogy biztos elbukom a vizsgát. Elsőre megcsináltam mindent.
Azután anyum nem engedte, hogy vezessem a családi autókat (kettő is volt), mert hogy nincs tapasztalatom. Amikor nagy nehezen ideadta, egyszer fél órát késtem a megbeszélt időről,aztán pedig leordibált az utcán, mikor hazaértem, hogy "ezt most csináltam meg utoljára, még egyszer ne merjem".
Azután, 1 évvel később apum azt mondta egyik télen, hogy tavaszra kapok egy autót. Akármit ígértek, sosem tartották be. Nem szóltam bele mit szeretnék, úgy voltam vele, hogy úgy sem kapok semmilyet. Aztán mégis lett autó, aminek nagyon örültem. Azt vették, amit találtak jó áron, viszont utólag megtudtam, hogy anyám beleszólt, hogy nem lehet fekete, mert nem szereti azt a színt, illetve 3 ajtós se lehet. Nem fizetett semmit, apum fizette az összeset, de mégis azt kellett venni, ami anyámnak tetszik. Illetve a fő ok, hogy azért kaptam autót, hogy amikor megyek egyetemre és a kollégiumba (ami kb 150 km-re van), akkor majd ne anyukámnak kelljen hordozgatnia.
Eltelt azóta 1 év, és sokat vezettem oda meg vissza, de mindig együtt kellett menni. Sosem vezethettem el olyan messzire egyedül. Illetve mikor odaérünk, mindig televásárolja az autót, szóval így is az lesz a vége, hogy neki haza kell vezetnie. Egy idő után felvetettem, hogy szeretnék egyedül menni a kollégiumba az autómmal, akkor a kifogást kereste, hogy nem mehetek, mert messze van, mi van, ha rosszul leszek, túl sok a kamion az autópályán, illetve megkarcolják majd az autóm a kollégium parkolóban stb. Úgy hogy elfogadtam, hogy akármikor elmegyek a kollégiumba, mindig velem akar jönni, hogy aztán bevásároljon és visszavezesse az autóm, csak hogy ne kelljen a koliba hagynom. Sőt néha hallom a családtagjaimtól is, hogy látták anyumat az autómmal. Amikor rákérdeztem, akkor csak annyit válaszolt, hogy "hehe hát ő jobban szereti ezt vezetni, mint a saját autóját, mert olyan kis könnyű autó".
Amikor itthon vagyok (mint most a nyári szünetben), sajnos nincs rendes garázs, hanem egymás után vannak parkolva az autók, és akkor is mindig engedélyt kell kérnem anyumtól, ha szeretnék kicsit kimozdulni. Ilyenkor elkezd kérdezősködni, hogy hova megyek, kivel, mikor jövök stb. Tehát például itt a városban megengedi, hogy vezethetek egyedül is, de mindig részletes beszámolót kell adnom. Amikor hazaérek, gyakran vár a kapuban.
Fogalmam sincs, hogy ez az állapot mikor fog megszünni. Emiatt nem is szeretek autót vezetni, sőt utálok. Nem értem mi értelme volt autót venni, ha messzire nem is vezethetem, pedig ez volt az inditóok, hogy ne mindig anyumnak kelljen hurcolásznia engem. Országhatáron át utazunk, tehát a tömegközlekedés nem megoldás. Én 22 vagyok, anyum 55. Apám sosem szólt bele semmibe, ő akármikor elengedett akárhova.
Hogy csak a kérdésedre válaszoljak, a legértelmesebb vélemény, hogy nincs véleményen!
Felnőtt ember vagy, tanulj meg aszerint élni és gondolkodni!
Ez az autós troll.
Egymás hegyén-hátán állnak otthon náluk az autók, mégsem engedik vezetni.
És azért kapott autót, mert egyetemre képtelenség máshogy elmenni. Vonat vagy busz nem létezik.
Pár havonta felbukkan, nem olyan gyakori, ezért nem olyan könnyű felismerni.
Egyke gyerek vagy ugye?
Ez sosem fog változni. Anyádnak most jutott eszébe, hogy mindjárt végleg elmész, próbál még a gyerekeként kezelni amíg tud.
De nem kell emiatt utálni, ő tényleg nagyon félt téged, és nem ismeri fel mennyire irracionálisan viselkedik.
Rászántam az időt, végig olvastam, de eskü nem értem. Afrika az az ország határ vagy melyik?? Romániából, szlovákiából, ukrajnából is járnak hozzánk egyetemre tömegközlekedéssel. Csak azokat az országokat soroltam fel, ahonnan volt már csoporttársam (mármint szóba került, hogy külföldi és hogyan jár be).
Kiírsz ide egy kérdést amivel igazából nem is lehet mit kezdeni. Nem is az van, hogy csak valakivel meg akarod beszélni, mert barátaid vannak. Szóval tényleg úgy ahogy van nem lehet érteni.
Báár... Nálunk is egyetemen vannak olyan "önálló" emberkék, akik mellett nem tudom miért nem áll egy ápoló egész nap, hogy legalább a saját nyálától ne fulladjon már meg. Hihetetlen, hogy milyen esetlen emberek is járnak egyetemre, akiknek a probléma megoldó képessége nulla, ha valakinek nem mondják meg, hogy pl nincs bedugva a gép, dugja már be. Akkor ott ül egész órán tehetetlenül, hogy nem megy a gép.
Valós szituáció következik.
Géptermi óra, gép nincs bedugva, pedig próbálta kapcsolni vagy 5 alkalommal is. De látta is hogy nincs bedugva. Mit tesz??
A, Bedugja.
B, Mivel nem tudja miért van kihúzva, emiatt rákérdez a tanártól, hogy mit csináljon.
C, Át ül másik szabad géphez.
D, Ül egész órán és nem látja, hogy mit magyaráz a tanár.
Persze, hogy a D. Majd mikor a tanár rákérdezett, hogy mi van, mondta, hogy ki van húzva a gép. A tanár se nagyon értette a dolgot, kicsit sokkot kapott.
Na mindegy, ha ennyire vagy önálló felnőtt, akkor én nem csodálkoznék azon, hogy így viselkedik anyud. Nem ismerlek így nem is tudlak elítélni, csak a kérdés kapcsán nekem egyből ez ugrik be. Attól mert valaki eljut az egyetemig, esetleg le is teszi, az nem azt jelenti, hogy mekkora egy önálló jellem.
(Pl tudom, hogy anyám mániámusan féltős, mi a helyes megoldás fél óra késésnél?? Lehúzódok és felhívom, hogy élek, minden oké, csak picit késni fogok, mert...
Nem az, hogy tudom, hogy a kapuban szokott várni, szóval oda se szólok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!