Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudok ezzel túltenni?

Hogyan tudok ezzel túltenni?

Figyelt kérdés

Édesanyukám fehér magyar ember, apukám cigány. Nem vagyok barna, de látszik. De nyáron szinte néger vagyok. Én nőttem fel, hogy elitéljük a romákat. De a tudat hogy én félig az vagyok 12 éves koromóta jött elő. Nem érzem jól magam, se az emberek közt se a bőrömben. Úgy érzem lenéznek.

Pedig csak színben hasonlítok/tunk.

Mai napig, minden nap minden egyes nap ez jár a fejemben. Nem érzem jól magam. Imádom Édesanyukám, de ezt nem tudom neki megbocsájtani, szinte tönkretette ezzel az életem

2022. aug. 18. 19:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
17%
Kedves 2,milyen alapon virágos le a magyarokat a buta te vagy meg anyukád te dumálsz olyat hogy buta aki lenézi a másikat mi közben meg sajàt száddal mondod hogy úgy neveltek hogy utáljátok a magyarokat,
2022. aug. 18. 20:44
 12/18 A kérdező kommentje:
-.-
2022. aug. 18. 20:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Azokkal nem kell foglalkozni akik lenéznek.
2022. aug. 18. 22:19
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
Esetleg elmehetsz egy pszichológushoz, ha úgy érzed, egyedül nem megy.
2022. aug. 18. 22:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #11!

A #2 válaszadó pont azt mondta, hogy nem utál senkit, a neveltetése ellenére, mert mást a mássága, és nem hibája/bűne miatt utálni helytelen. Még csak azt sem mondta, hogy ez a magyarok utálatára nevelés kifejezetten az anyukájától jött volna (bár nem kizárt, hogy tőle, vagy tőle is), lehetséges, hogy inkább a nevelkedési környezetére gondolt. Amúgy ez mindegy is, mert sem a válaszadót, sem az anyukáját nem volt indokolt sértetten butának nevezni, mert pont pozotív példát adott.

Nem butázta le a "magyarokat", mint ahogyan azt a második hozzászólásában ki is fejtette, arról beszélt, hogy önmagában a cigány származás nem tesz sem felfelé deviánssá, ahogyan az ő neveltetése sugallta, sem lefelé deviánssá, ahogyan a kérdező érzései sugallják, mert lefelé deviánssá a cigány származásúakat (is) csak a butaság, alpáriság teszi. (Hozzáteszem: fontos az az _is_.)

2022. aug. 19. 08:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #2!

Köszönöm a pozitív példát, ami nem csak a kérdezőnek, de nekem is megerősítő válasz volt!

2022. aug. 19. 08:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mindenek előtt:nem a bőrödet, a bőrszínedet kell megváltoztatni, hanem a világképedet ésénképedet. Meg kell tanulnod ahhoz, hogy lelkileg független és boldog légy, hogy nem mások szemében tükröződve kell látnod magad, nem a véleményükben Rólad megjelenő képet kell olyannak elfogadnod, ami Téged meghatároz, hanem a magadról reálisan alkotott kép alapján látva és értékelve önmagadat, el kell tudnod dönteni, hogy kiknek a véleménye számít Neked, és kiké nem.

Összesúgnak ahátad mögött? Elítélnek valamiért, amiről nem tehetsz, és ráadásul nem is jellemez Téged?

Nem az a kérdés, hogy ez helyes-e részükről, mert nem helyes.

Nem az a kérdés, hogy fáj-e Neked, mert fáj, mint ahogy minden igazságtalanságfáj egy embernek, aki erkölcsileg érett és akiben tiszta, korrekt, jól fejlett igazságtudatél.

Az a kérdés, hogy Te ezt mennyire veszed fel. Kell-e, hogy érdekeljen Téged olyasvalakinek a véleménye, aki lesújtó véleménnyel van acigányokról, mert Mónika show-t nézve alkotott képet a romákról? Nekem nem lenne releváns a véleménye, mert a tudása, ismerete a reális véleményalkotásra elégtelen és alkalmatlan, de még csak beszélgetni sem lenne kedvem az illetővel, mert akik Mónika, Balázs és társaik bölcsességére és életvezetési tanácsaira bízzák a sorsukat, az alapján irányítják a tetteiket, azokkal a felszínes bájcsevejt is kerülném…

Kell-e, hogy érdekeljen olyasvalakinek a véleménye, aki Szaniszló Ferenc véleményét hallgatva vagy Bayer Zsolt cikkeket olvasva, esetleg szűklátókörű és gyűlölködő családja véleményét üresen kongó lélekkel visszhangozva ismeretlenül és kollektíve elítél?

Engem nem érdekelne ilyen ember véleménye, mint ahogyan az ilyen ember maga sem tudna érdekelni, és biztos, hogy nem sajnálnám, ha nem lenne alkalmam megismerni őt pont azért, mert nem akart megismerni, mert cigány vagyok...

...vagy zsidó, vagy mormon, vagy meleg :)

Mindig, mindenhol, minden társadalmi közegben lesznek olyanok, akik valamiért elítélnek, okkal, vagy anélkül, joggal, vagy anélkül.

Ha okkal és joggal ítélnek el, és ezt belátod, akkor változtass!

Ha ok és jog nélkül ítélnek el, és ezt tudod, akkor pedig gondold végig, hogy veszteség-e Neked ezen emberek, ezen társadalmi rétegek véleménye, veszteség-e Neked, hogy nem leszel velük jóban, nem lesznek haverjaid, barátaid. Ha igényes vagy a humán-környezetedre, a Téged körülvevő társaságra, akkor nem tekintheted veszteségnek azt, hogy ezek a személyek nem lesznek haverjaid, barátaid…

Nagyon fiatal vagy. Érthetően meg szeretnél felelni mindenkinek, vagy legalábbis a lehető legtöbbeknek. Szeretnéd, ha mindenki szeretne, becsülne, vagy legalábbis a legtöbben.

Az élet azonban igazságtalan és kegyetlen, mert mi, az emberek igazságtalanná és kegyetlenné tesszük magunknak és magunk körül.

Nem tudod a fájdalmaddal, depresszióddal, önmarcangolásoddal megváltoztatni ezen embereket, azonban kedvességeddel, jólneveltségeddel, szerethető attitűdöddel, felmutatott morális tartásoddal tudsz hatni a közvetlen környezetedre, és igazán az a fontos, abban kell élned, és meg is kell tanulnod ebben megélni önmagad!

Bajza Józsefszavait idézem, mert szeretem:

„Légy angyalkörödön, úgy leszen az neked ég.”

Ne éld meg a poklot azon emberekkel, akik nem ismernek, de nem is akarnak tényleg megismerni, ezért megérdemlik, hogy hozzájuk hasonló emberek között éljenek.

Hagyd őket, és koncentrálj arra, hogy jó ember gyanánt a paradicsomként éld meg azok között az életet, akik hajlandóak megismerni, mielőtt véleményt alkotnak Rólad, akik tényleg ismernek, így tényleg Téged kedvelnek, Téged szeretnek, nem pedig azt aképet szeretik, vagy utálják, ami a fejükben Rólad él!

Fel a fejjel! Kitartás!

Drukkol Neked egy az életet már egészen más szemszögből néző

50 éves férfi.

2022. aug. 19. 12:58
 18/18 anonim válasza:
47%
Kedves kérdező, szerintem a magyarok közül SENKI SEM UTÁLJA alapból a romákat.. De ! Amiért utálják páran őket, annak bizony oka, van ! Annyira utáljuk őket mint pl. a szlovákot, vagy a románt, ha valamiért valahol keresztbetesz, vagy LEHÚZ valakit ! De sajons a NAPI LEHÚZÁS jellemző romákkal kapcsolatban. Becsapják, kihasználják a magyarokat adott esetben, de majd ha valakit érdekel, irok privátban is.
2022. aug. 19. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!