Hogyan tudok ezzel túltenni?
Édesanyukám fehér magyar ember, apukám cigány. Nem vagyok barna, de látszik. De nyáron szinte néger vagyok. Én nőttem fel, hogy elitéljük a romákat. De a tudat hogy én félig az vagyok 12 éves koromóta jött elő. Nem érzem jól magam, se az emberek közt se a bőrömben. Úgy érzem lenéznek.
Pedig csak színben hasonlítok/tunk.
Mai napig, minden nap minden egyes nap ez jár a fejemben. Nem érzem jól magam. Imádom Édesanyukám, de ezt nem tudom neki megbocsájtani, szinte tönkretette ezzel az életem
Félig cigány vagyok, anyám cigány. Engem meg úgy neveltek hogy utáljam a magyarokat. Viszont senkit nem utálok, mindenkit elfogadok. Olyan fehér vagyok mint a hó, nem barnulok hanem leégek, és egyáltalán nem látszik rajtam.
Miből gondolod hogy lenéznek? Nem az a szégyen hogy cigány vagy. Az a szégyen ha valaki még buta is.
22n
Tudom, hogy lenéznek. Érzem az embereken, látom az arcukon. Meg hallottam már halk gondolatokat.
Ez a butás dolog szerintem hülyeség.
Annyira irigy vagyok a bőrödre, bár én is csak leégnék.
Nem egyszerű helyzetből indulsz, de még ha teljesen cigány is lennél, akkor sem kéne ezért elásni magad. Mondom ezt úgy, hogy én nem vagyok oda a cigányokért cseppet sem.
Kitűnni vágysz, meg is lehet érteni, mert bizony sok cigányt vesznek egy kalap alá a többséggel, holott többre lenne érdemes.
Én azt mondom, mutasd meg azért is. Bizonyítsd be elsősorban magadnak, hogy ez nem minden. Vannak talpig becsületes, művelt, intelligens, egyetemet végzett cigányok is. Jó, a nagy többség nem ilyen, és rohadt nehéz lehet ezt az előítéletet lemosni, mert ez egész életedben el fog kísérni. De próbáld arra használni, hogy ez is ösztönözzön feltörni. Aki megismer, úgyis azt fogja gondolni, hogy egy értékes ember vagy.
3# Engem volt hogy cigányok néztek le, mert magyarnak tűnök és nem tudták. Hallottam miket mondanak rólam, hogy beszélnek rólam stb.
Ne érezd magad értéktelennek.
A buta dolgot azért írtam, mert a cigányok jó része egy buta, alpári, "tipikus" cigány, és borzasztóan szégyellem őket.
Ne hagyd hogy téged is emiatt ítéljenek el, vannak rendes, normális, dolgozó cigányok is.
Egy ideig ez volt a cél, erőteljesen, de az iskolában a tanár kiküldött a szekrenyhez a telefonom ért és mikor mentem vissza, addig eltettem a zsebembe a telóm. Mikor bementem kérdezte holvan, mondtam és kérdezte, hogy a biciklit is így szoktátok? Az egész osztály előtt, akik mind magyarok én meg mindent is túlgondolok. Én ekkor ezerrel hezitáltam, hogy kiugró vagy nyugodtan visszaülök és folytatom, amit kellett. Folytattam. Ez teljesen tönkretett, mindent feladtam. Nem értem. Mindent megtettem, nem is beszélek csúnyán, tisztelem a nálam idősebbeket, köszönök, segítek ha tudok. Nem értem. Fogalmam sincs, hogy mi lesz. Nem hinném, hogy leszek felnőtt. Szegény anyukámat sajnálom, őt nagyon szeretem. Semmit nem mutatók felé a problémáim ól. Mit tenne magával, ha nem élnék? Ez adja azt a csepp. motivációt.
Bocsi, hogy ennyit írok, de most eléggé kavarognak bennem az érzések.
Kicsit átérzem, bár az én apám afrikai.
Szerintem, ami segíthet, ha keresel olyan roma személyeket, akikre felnézhetsz, és akikre mások is felnéznek. Maga Zoltán (többször voltam koncertjén, fantasztikus❤️) Teréz anya, Charlie Chaplin, Sir Michael Caine, és valószínűleg Elvis Presley édesanyja is cigány származású volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!