Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viseli a család, ha az...

Hogy viseli a család, ha az anyuka sokat dolgozik, hétvégén is szinte mindig?

Figyelt kérdés

Eddig H-P 8-16 dolgoztam kb minden helyen. Ennek nagyon sok előnye van. Na de most fogok elkezdeni az álom munkámban dolgozni. Amit végre tényleg szeretek, az eddigi sima multis irodai melókat inkább csak túléltem. Gyerekem még nincs, de tervezünk, férjem van, aki maximálisan támogat. Eddig mindig sok időt töltöttünk együtt, mert amióta ismerjük egymást, sok volt a szabadidőnk az irodai munkarend miatt. De amibe most belevágok, ott bizony az év nagy részében nem leszünk együtt szombatonként, meg nem fix beosztásom lesz, simán lehet, hogy csak este érek haza az eddigi késő délután helyett. Nem tudom, ezt hogy fogja viselni, vagy akár én. Ha gyerekeink lesznek, na azt meg tényleg nem tudom, hogy fogják viselni. Oké amíg picik otthon leszek, de olyan 3 éves koruk körül újra munkába állok. Az én anyukám nem is dolgozott, csak alkalmi munkákat, amikor gyerek voltam, már iskolás voltam, amikor fix munkahelye lett, ez biztos jót is tett nekem, hogy sokat volt velem.

Aki ilyen helyzetben van, hogy viseli a pár, család?

2022. aug. 13. 15:08
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
#10 Vállalkozás.
2022. aug. 13. 16:41
 12/32 anonim ***** válasza:
74%
11: Milyen vállalkozás ?
2022. aug. 13. 16:43
 13/32 anonim ***** válasza:
80%
Én speciel rosszul viseltem hogy anyám sokat dolgozott. Napi 1-1 órát oda-vissza kellett ingáznia is hozzá szóval korábban ment el és később jött, és éjszakai ügyeletben havonta többször volt. Nem sokra emlékszem abból, hogy mennyi időt töltött velem, csak az az egy emlék vésődött belém, hogy mindig hétvégén délután próbálta bepótolni az alvást szegény. Mikor ügyelt, nekem mindig rémálmaim voltak éjszaka, hiányzott. Félévesen lettem bölcsődés, nem ajánlom. 3 év alatti pici gyereknek az anyja mellett a helye. Óvodáskorban már könnyebb.
2022. aug. 13. 17:07
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Elso korben jojjon ossze a munka, aztan majd meglatod. Meg szo nincs gyerekrol, kar is azon izgulni, hogy mi lesz x ev mulva. Lehet, hogy addigra mar reg tok mashol fogsz dolgozni, mert nem fog bejonni ez az eletmod nektek.
2022. aug. 13. 17:41
 15/32 anonim ***** válasza:
81%

Ez aztán az álommunka, ahol össze vissza dolgozol és a családodat se látod.

Párod nem fogja sokáig bírni az 100%

2022. aug. 13. 18:05
 16/32 anonim ***** válasza:
95%

Ezt minden rossz szándék nélkül írom:

Ha már most úgy érzed, hogy kevés lesz rá az időd, akkor mi lesz, ha valami olyan nehézség adódik majd, amitől úgy érzed, nem azt kaptad a gyerekvállalástól,ami a fejedben most még csak egy idilli kép.

Szerintem gyereket akkor volna szabad vállalni, ha legalább az érzés megvan mindkét! szülőben, hogy történjen bármi, akár egyedül is, de felnevelem és megteszek minden tőlem telhetőt.

Az élet hozhatja úgy, hogy az egyik szülő kevésbé alkalmas, mint a másik.

Megtörtént már olyan is, hogy elváltak vagy valamelyikük meghalt.

Ilyenkor van az, hogy aki marad a gyerek mellett,az rákényszerül arra, hogy egyedül álljon helyt.

Ha nincs meg hozzá az anyagi háttér, akkor ez iszonyú nagy teher egy embernek, miközben

alig látod a gyereket, hiányzik a közös idő és mindenki vigyáz rá, kivéve te.

Talán nem ennyire drasztikusan,de nagyjából ezt fontolgatod, úgy hogy az a gyerek még meg sem született.

Én így nőttem fel.

Az okok mások voltak, mint a tiéd.

De nem volt egyszerű.

Voltak időszakok, amikor anyám

16 órában dolgozott 22-24 napokat, persze nem éveken keresztül,de sosem olyankor volt ez, amikor minden a legnagyobb rendben volt a házunk táján.

Mindez arra volt elég, hogy hamar önállóak lettünk,de borzasztóan megviselt akkoriban.

Gyerekként sokat gondolkodtam rajta, hogy mi értelme az életemnek. Félelmetes volt számomra, ha tudtam, hogy nem lesz otthon, mikor haza érek.

Talán a te gyerekednek nem lesz soha oka félni az apja vagy a nagyszülők miatt, a mi házunk nem ilyen volt.

Ez csak egy történet, hogy milyen volt sokat anya nélkül.

Utáltam minden percét és sokáig haragudtam rá magamban, hogy mindig dolgozni kellett mennie.

Felnőttként értem az okokat,de az nem adja vissza az elveszett éveket. Nem neheztelek rá és jó a kapcsolatunk. Szerintem ezek miatt van, hogy sosem akartam gyereket.

2022. aug. 13. 18:18
 17/32 anonim ***** válasza:
32%
"anyuka" minek akar gyereket ha előre láthatóan akkor nem lesz otthon amikor a gyereke igen?
2022. aug. 13. 18:46
 18/32 anonim ***** válasza:
22%

Haaat...szerintem ezt nem itt kell kerdezni hanem a parodat :) mert ti ketten vagytok itt a csapat es kerdes mennyire jatszotok össze. Vegulis amit te leirsz az egy klasszikus felallas csak eppen forditva, anyuka hozza haza a penzt apuka otthon gyerekekkel (legalabbis legtobb idot). Belemenne a leendo apa? hogy otthon ul, etet, pelenkazik, setal, vigasztal, jatszik, kibirja az orditozast stb stb...ja es nem elfelejteni csinalja a haztartast, foz, pucol, mos, bevasarol...

Nalunk, 9 honapos baba, en maradok otthon amig 2 eves, Pont emuiatt amit irtam. kettonk kozul paromnal en keresek jobban ket egyetemi vegzettseggel viszont a parom nembirna a haztartast es a gyereket. Rettentoen turelmetlen es rendetlen. Es heti 5 nap melo plusz gyerek es haztartast egyedul nem birnek. Mi igy beszeltuk meg. Utann pedig ovis lesz a kis mano akkor majd enis megyek dolgozni megint.

2022. aug. 13. 20:14
 19/32 anonim ***** válasza:
90%
Az nekem nem világos, hogy összesen több órát fogsz dolgozni, mint eddig, vagy csak más időbeosztásban? Mert utóbbi esetben még direkt jó is lehet a gyerekeknek, hogy mondjuk az oviból ebéd után el tudod hozni őket (én utáltam az ovis alvást). Szombaton, ha épp dolgozol, majd apával lesznek. H van beleszólásod a beosztásba, akkor a nevelés nélküli munkanapokon, szülőin, fogadóórán, anyák napján könnyebben oldjátok meg/jelensz meg.
2022. aug. 13. 20:19
 20/32 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj,hogy ez az álom melód, "rendes" munkaidő nélkül. Most képzeld el,hogy belevágsz,élvezed,haladsz a karierrel és terhes leszek,majd megszületik a baba és hirtelen minden teljesen más lesz.Lelassul az élet, első és legfontosabb dolog a baba. Ha szerencséd van ezt élvezni fogod,ha nem - mert mondjuk más habitusu vagy és nem elégíti ki a baba illat,vagy hasfájós és üvölt 12orat egynap- akkor ez marha hosszú 3ev lesz miközben azon jár a fejed,hogy az álom munka mennyire boldoggá tett, szemben azzal ami épp az életed. Aztán 3eves lesz.Bekerul az oviba.A második héten beteg lesz úgy 1,5hetre eztán jár egy hetet és megint táppénz és így tovább úgy 2-2,5 évig (nyilván májustól- szeptemberig kevesebbet betegek).Aztán jönnek a viták,hogy ki maradjon már megint otthon és míg éjjel fogod a hányós vödröt hogy bármelyik pillanatban el tud kapni a következő rókát az agyad azon jár majd,hogy mi mindent kellene csinálni a munkahelyen és hogy mennyivel jobban élveznéd mint a fosós-hányós alatt nem tudom hány adag ruha mosását. Vagy talnyossag esetén az éjjeli lefogva orrsziporszit. Vagy mit fog szólni a párod hogy ha mindez rá marad?! Meddig akarja vajon ezt csinálni? A férfiakban is van az a gondoskodás tudat mint bennünk? (Ez tényleg kérdés,nem tudom)Őt nem zavarja majd hogy sokat dolgozol míg ő lesz otthon inkább a gyerekkel? Mikor jut majd időtök magatokra? Tudod úgy alakítani,hogy ez a munka meglegyen napi 8-10orabol? Vagy éjszaka csinálni amikor nem megy a családod rovására?Próbáljátok ki míg nincs gyerek.Lehet hogy működik majd.Irta valaki,hogy az első intő jelnél válts! A párodat pedig SOHA ne hanyagold el,mert egyedül sokkal nehezebb,főleg ha gyerek is van.
2022. aug. 13. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!