Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen érzés gyerekként...

Milyen érzés gyerekként hallgatni, szülőként pedig esti mesét mondani?

Figyelt kérdés

Nekem a szüleim bár sosem mondtak esti mesét, az apai nagymamám mindig mesélt esténként a gyerekkoráról, és iszonyat megnyugtató, biztonságos érzés volt. Jelenleg gyerek oldalról nyilatkozom, viszont mindenkihez szól a kérdés.

Gyerekként milyen érzés volt hallgatni az estimeséket? Illetve szülőként milyen érzés mesélni a gyereketeknek? Kitaláltok történeteket, olvastok valahonnan, vagy ti is a saját gyerekkorotokról meséltek nekik?

2022. aug. 10. 00:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én az én gyermekemnek addig olvastam amíg igényelte. O választotta ki a mesekonyvbol. Sokszor nagyon fárasztó volt mert egyedül neveltem, két munkahelyen dolgoztam.mostanra már iskolás és kéri hogy az én gyerekkoromrol mesélnek neki. Szívesen teszem, mert nekem is jó visszaemlekezni.
2022. aug. 10. 06:45
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó volt hallgatni.

Nem lesz gyerekem.

2022. aug. 10. 06:48
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Olyan volt, mint egy jó sorozatot nézni esténként.

3 és fél éves gyerekemnek olvasok. Általában szeretem, mert irtó aranyos, ahogy közben sutyorogva megismétel valamit, vagy csipogva közbeszúrja a gondolatait, és mikor valamit viccesnek talál, olyan boldog izgalommal vigyorog, mintha mintha épp lefelé indulna a vidámparkban a hullámvasúttal. :D

De előfordul, hogy fáradt vagyok, el vagyok havazva, és a hátam közepére sem kívánom az esti egy óra szarakodást az altatással. Olyankor is muszáj végigcsinálnom, mert még nem érett meg a gyerek arra, hogy magától aludjon ha otthagyom az ágyban. Bár most összességében szeretek mesélni, tudom hogy később jó lesz majd elhagyni ezt. Mindennek megvan az ideje.

2022. aug. 10. 07:07
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
Utáltam. Gyerekként is, szülőként is, ahogy a gyerekem is.
2022. aug. 10. 07:12
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó a mesélés, mi is sokat meséltünk a lányomnak, amíg kicsi volt.

Az "élő hangoskönyv" is jó program, egész délutánokon át olvastam fel a Gyűrűk urát, a Potter-sorozatot meg hasonlókat, amíg a gyerek játszott valamit, rajzolgatott vagy kézműveskedett. Már nagyobbak vagyunk, de még idén nyáron is volt olyan, hogy a strandon olvastam fel Stanislav Lemet neki, a körülöttünk napozók nagy örömére. Így nyomtuk le az összes Sherlock Holmes-ot meg a Szíriusz kapitány sorozatot is. :)

2022. aug. 10. 07:59
 16/22 Dorka900 ***** válasza:
100%
Nekünk anyukám olvasott legtöbbször, nagyon szerettük, főleg Benedek Elek mesekönyvekből, de volt, hogy kitalált mesét, ilyen lehetett a Palacsintakirály, legalábbis úgy, ahogy ő mesélte, nem találtam meg :D Valami olyasmi volt, hogy állandóan palacsintát zabált, elment a szakácsnő, mert nem bírta tempóval és ő keresett újat, és persze a egy szép lány lett végül a befutó, aki tudott sütni is :D Ebben az volt a vicces, hogy mindig volt egy felsorolás, milyen palacsintát is szeretett a király, meg mit tud sütni a leányzó, mi meg tesóimmal interaktívan soroltuk az összes általunk ismert palacsintát :D
2022. aug. 10. 08:10
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én imádtam, mikor mesélt anyukám nekem, szerencsére sokszor tette. Biztos vagyok benne, hogy attól lettem ennyire kreatív, emlékszem mindig elképzeltem a meséket, megmozgatta a fantáziám. Most vagyok kismama, de biztos fogok olvasni én is, addig gyakorlok, mert a hangosan való olvasás nem az erősségen, de biztos tanulható valamennyiee
2022. aug. 10. 08:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem sosem olvastak mesét a szüleim kiskoromban, mindig leültettek a tv elé, benyomták a Jetix-et és vagy elaludtam rajta, vagy késő estig néztem.
2022. aug. 10. 09:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim nagyon sokat meséltünk nekünk esténként. Anyu vagy könyvből olvasott vagy kitalált történetek egy királylányról. Apukám az egyszervolt.hu-n talált meséket mondta nekünk. A mesélés minden formáját nagyon szerettem, néha ma is kérem nosztalgia céljából (pedig 25 éves vagyok).

Szeretnék gyereket és biztosan fogok neki mesélni (persze, ha ő is élvezni fogja).

2022. aug. 10. 10:12
 20/22 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem sohasem meséltek, azt hittem, ez csak amolyan filmes fogás, ami csak a tévés családokban létezik sok más hasonlóval (pl. külön szoba, együtt eszik a család stb.) együtt. Nem is voltak otthon könyvek. Viszont 4 évesen megtanultam olvasni és az oviban kivégeztem az összes mesekönyvet. Mivel nem voltam hajlandó ott aludni, egy idő után engedélyt kaptam rá, hogy egy ágyon fekve csendben olvassak, így nekem ezek voltak a meseolvasós emlékek.
2022. aug. 10. 11:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!