Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjak nemet a szüleim...

Hogyan mondjak nemet a szüleimnek?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok. A szüleim a széltől is óvni akarnak, és tököm tele van már velük. Egyszerűen mindig elérik, hogy igent mondjak mindenre. Konkrétan nincs saját akaratom. Amikor a barátaim megkérdezik, hogy mihez lenne kedvem, akkor csak nézek, mert nem tudok mit mondani. Komolyan olyan, mintha csak robotnak kellenék itthon. Nagyon ritkán mehetek el itthonról, és akkor is csak 2 óra hosszára (jobbik esetben). Egyszer elmentem a barátaimmal egy buliba. Nem tudtam élvezni, mert csak arra tudtam gondolni, hogy anya/apa mérges e rám. Folyamatosan csak kibeszélnek/becsapnak/kihasználnak. Egyszerűen csak akkor vagy képes bármire ha mondanak valamit. Nem tudok nemet mondani, mert mindig mondanak valamit olyat, ami megérinti a szívem és egyszerűen csak igent tudok mondani. Belül már össze vagyok omolva, egyszerűen tiszta sz@r ez, de nem tudok mit tenni. Mit csináljak?

#szülő #képtelenség #Önbizalohiány
2022. aug. 10. 00:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem járok suliba. Az általános sulit kijartam. Minden nyáron megyek dolgozni ezt-azt és minden pénzem nekik adom. Abból a pénzből semmit nem tartjatok meg. Az indok, hogy sosem mehetek el: "Mert az anyád/apad vagyok" "amíg az én kenyereket eszed" "amíg egy fedél alatt élsz" "amíg nem leszel 18" "mert én azt mondtam" stb...
2022. aug. 12. 15:25
 12/16 Kései Sirató ***** válasza:
Ilyen helyzetben én nem dolgoznám halálra magam, azt mondanám, hogy nincs munka , beteltek az üres helyek.
2022. aug. 24. 14:53
 13/16 A kérdező kommentje:
Csakhogy van ezzel egy gond.. Mindig tudják hogy van e munka, mert van egy Messenger csoportunk amiben benne vannak a dolgozók és a főnök, az anyukám és az apukám meg azért vannak benne, hogy ne hazudjak... Szeretek dolgozni ezzel nincs semmi baj, de meg akarom tartani a pénzem... Csak hát a szüleim mindig elveszik.
2022. aug. 24. 16:08
 14/16 Kései Sirató ***** válasza:

Nagyon gonosz szüleid vannak.

Ne add oda nekik, költsd el, mire elvennék, már ne legyen belőle semmi!

2022. aug. 25. 09:47
 15/16 A kérdező kommentje:
De akkor meg nekem van bűntudatom, és ez ellen nem tehetek semmit. Már kihizták belőlem, ha elköltöm, akkor bűntudatom legyen... Ezért már úgy adom nekik oda, mintha ők dolgoztak volna meg érte...
2022. aug. 25. 13:22
 16/16 Kései Sirató ***** válasza:
Mert teljesen tönkretettek, azért van bűntudatod. Pszichológus kellene neked.
2022. aug. 26. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!