Hogyan mondjak nemet a szüleimnek?
Anyám is folyton manipulálni akart, szerencsére megtanultam nemet mondani neki olyan 16 évesen. Egyszerűen visszaszóltam. Pl. Jól van, te döntésed, ha amiatt nem akarsz velem beszélni mert nem veszem fel a lila pulóvert, akkor rendben, te tudod. Vagy hiába zsarolsz, akkor sem teszem meg ezt meg ezt, ezért még azért.
Egy idő után abbahagyta az ilyen zsarolgatásokat. (Most a gyerekemnél próbálkozik, de villámgyorsan leallitom és hazamegyünk/hazaküldöm ha folytatja) Agyban kell elengedni, és magadban tudatosítani hogy nem normális a viselkedése, majd ezt közölni vele hogy döntöttél, felőled hisztizhet, nem érdekel.
Ha olyanok a szüleid, mint az enyémek, hogy beszélni sem lehet velük, 18 évesen lelépsz koliba.
Engem a távolság miatt nem vettek fel, egyetem mellett nem vtudtam volna kigazdálkodni egy társbérletet, úgyhogy 22 éves koromig otthon ragadtam.
Simán kizártak a házból, ha a tömegközlekedés miatt félórát késtem (szóltam előtte, hogy nem értem el a buszt). Mire hazaértem, "aludtak" és "véletlenül" bennhagyták a kulcsot a zárban.
Meg ehhez hasonló passzív-agresszív ki szrságok.
Én azt javaslom, hogy verd át őket. Hívj el egy barátot hozzátok, amikor otthon vannak és tanuljatok együtt hangosan a nappaliban, hogy lássák, hogy tanultok.
Aztán mondd mindig azt, hogy át mennél a barátodhoz tanulni, pl idegen nyelvet jobban lehet ketten tanulni, de azért nála , mert beteg az anyja, akit nem lehet egyedül hagyni. Ilyen meséket adj be nekik, én remekül boldogultam így.
6os. Ezzel csak az a baj, hogy szinte sose mehetek el itthonról.
Nekem nincs olyan, hogy: "Majd jövök", vagy hogy: "Este jövök" és olyan sincs, hogy: "Most elmegyek". Mindenhez engedélyt kell kérnem és sose kapok. Vagy ha igen, akkor az ritka de akkor is csak 2 óra hosszára mehetek el, de azt is csak ha jó kedvük van. Általában vagy fél órára engednek el, vagy egyeltalán nem...
8-as és mit tennének, ha engedély nélkül ott maradnál valahol és telefonon közölnéd, hogy ott maradsz valakinél tanulni?
Ha bántanak, megvernek, akkor azonnal jelenteném a családsegítő szolgálatnál, és az iskolában is az osztályfőnöknek is szólnék.
Nem a rabszolgájuk vagy, rabszolgatartó társadalom már elég régóta nincs és ne engedd, hogy ennyire fogolyként tartsanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!