Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet azzal tenni, ha egy...

Mit lehet azzal tenni, ha egy "anya" nyomorban tartja a gyerekét, családi és gyerektartást nem a gyerekre költi, valamint 18. szülinapján kidobással fenyegeti a gyerekét?

Figyelt kérdés

A kérdés nem rólam szól, de akiről szól én a menedzsmentje vagyok. A fiú védelem alatt áll 2019 óta, hiszen az anya gyereknek olyan körülményeket teremt, ami több szempontból is élhetetlen. (Penész, minőségtelen étkezés lakás két embernek szűkös)

Az anya nem dolgozik, családi és gyerektartásból valamint valami szociális járulékból tartja fent magát és a gyereket. Önkormányzati lakásban laknak, amit nem fizet egyáltalán, csoda, hogy nem tették ki őket.

Anya rokonoknál szokott néha napokat tölteni, ekkor a gyereknek mindössze 1000forintot hagy általában itthon semmi étel nélkül.

Rokonokkal történt egy megbeszélés erről, ők nyilván az anya mellett álltak, de bevallották azt, hogy tudják azt, hogy élhetetlen körülmények közt él.

Hamarosan közeledik a 18. születésnap, és az anya ki akarja rakni a gyereket. Gyereknek hátra van egy év a középiskolából. Nyilván kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani, de a hétvégék akkor is elég kérdésesek.

2022. aug. 7. 15:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%

Köszönöm szépen válaszodat.

Sajnos a jogi dolgokban magam sem vagyok jártas, szóval laikus vagyok, sőt sokban vágyvezérelt is a gondolkodásom: inkább csak saját belső kérdéseimet foglaltam össze, hogy talán (reményeim szerint) milyen szabályok szólhatnak a gyerek védelmében, amit esetleg szakemberek képesek megvizsgálni.

Sok erőt, szerencsét és kellemes élményt is kívánok Neked minden ügyben a munkában és általában is.

2022. aug. 8. 10:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2022. aug. 8. 10:31
 13/13 anonim ***** válasza:
92%
Látom, megjött a negyedik gyámügyes kérdés is...
2022. aug. 8. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!