Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttek, akiket nem "ismerne...

Felnőttek, akiket nem "ismernek" a szüleik?

Figyelt kérdés

Vannak köztetek olyanok akik ki tudják jelenteni, hogy ilyen-olyan okból a szüleik alig ismerik őket, annak ellenére hogy már felnőttek és még "közeli" kapcsolatban is vannak/voltak (pl. egy házban)?

Hogy kezelitek, bánjátok?

Az én esetemben olyan okból alakult ki, hogy nulla bizalommal nőttem fel a szülők felé (főleg anyám) így soha nem mondtam semmit neki el az életemről, így valószínű egy teljesen alternatív világban él velem kapcsolatban, de erre általában figyelmeztetem. Én nem érzem túlzottan hátránynak, mert tudnak akár ítélkezni, pletykálni, így inkább jobbnak láttam mindig ha falak vannak köztünk. Olyan szinten hogy mai napig még ajándékot sem tud venni annyira nem ismer, vagy hogy milyen ételt szeretek. De nem bánom, így érzem kiegyenlítve a mérleget, hogy ha valamit már eljátszottak, annak hasonló mértékű az ára.

2022. aug. 5. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Pont ilyen vagyok. 36F
2022. aug. 5. 13:56
 2/9 Metionin ***** válasza:
90%
Dettó. Bármit csináltam, sosem volt jó, bármiről meséltem volna, sosem érdekelte őket, szóval az lett a vége, hogy alig tudnak rólam valamit.
2022. aug. 5. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Szintén, pedig 35 vagyok.
2022. aug. 5. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

26 éves vagyok és ugyanezt érzem. Egy szinten csúnyán szólva meghaladtam őket. Nem értik és már nem is tudják, mit dolgozom, mit tanultam mit csinálok, mik a terveim... Tartjuk a kapcsolatot és érdeklődnek, de ha elkezdek magyarázni, mesélni, a szavamba vágnak, elterelik a témát. Anyám szokta azt csinálni, hogy megkérdezi, mit tanulok és elmondom neki, erre belekérdez és próbálom emberi nyelven elmondani, hogy mikről tanulok és közben a semmiből elkezd beszélgetni a kutyával vagy nevelőapámmal... Egyszerűen leszarja a részleteket, a többit meg meg sem jegyzi. Úgy érzem, nem vesznek komolyan és nem vagyok érdekes, így nem is nagyon töröm magam. Nem túl motiváló megosztani valakivel egy személyesebb infót, akin látszik, hogy szarik az egészre és csak az érdekli, hogy köszi, jól vagy és azt csinálod, amit szeretsz, bármi is legyen az.

Szeretem őket, de bánom, hogy anyám nem maradt olyan lelkitársam és stabil érzelmi támaszom, mint 16-18 éves koromban volt. Semmit sem tud a felnőtt énemről, egy idegen nő lettem neki, akit kedvel, de nem ért.

2022. aug. 5. 15:58
 5/9 A kérdező kommentje:
Én amúgy kíváncsi lennék a másik oldalra hogy ez miért van. Valaki írhatna aki így viselkedik a gyerekével mint a #4-ben leírtak. Ez ilyen "jólvan, jól megvan az a lényeg, mit főzzek?" kategória vagy tényleg leszarja mit csinálsz amúgy. A mi családunkban is azt vettem észre, hogy az akik meghaladták őket, azok nem kapnak semmi érdeklődést hogy mit csinálnak, de mondjuk én sem mikor még együtt élek velük. Én halott családnak szoktam hívni a mienket, lassan idegen emberek leszünk egymásnak. Szomorú hogy sok helyen van ez.
2022. aug. 5. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg gyerek él távol pl szüleitől mármint oylan tekitnetben távol hogy nem fizikailag hanem egy teljesen más világban eiatt alig beszélnek.
2022. aug. 5. 18:19
 7/9 Metionin ***** válasza:
4,5. Nálam is hasonló a dolog. Anyám valahogy lemondott rólam, amikor kiderült, hogy tök más személyiség vagyok. Már gyerekként is amikor próbáltam neki mutatni, hogy mit olvastam vagy rajzoltam, elhajtott hogy kit érdekel. Iskolás koromban szintén, csak a színötös meg a versenyek volt a lényeg de hogy otthon bármiről is beszélgessen velem a jegyeken kívül, az halott ügy volt. A gyerek meg nem hülye, egy idő után már nem is kezdtem bele, mert minek. Az érdekes, hogy a mutogatható, dicsekvős dolgokat bevasalta, ott feszített az ének, balett, egyéb versenyeimen de soha nem követte az ezekre való felkészülést, nem érdekelte, hogy mennyit dolgoztam érte, sőt. Otthon nem volt szabad énekelni, egyáltalán semmi olyat csinálni, amiből következtetni lehet arra, hogy abban a házban gyerek van. Ha mutattam bármit, ami érdekelt, el lettem hajtva vagy a szavamba lett vágva pl. anya nézd, teljesen lement a spárgám, anyám: a matekházival foglalkozz. Ha szóltam, hogy a matekházi rég kész van, visszaültetett, hogy csináljam meg még egyszer, ne a hülyeséggel foglalkozzak. De a fellépésen az első sorban verte a mellét, mert azt látták. Felsős koromra csak a minimum kommunikáció maradt meg köztünk és sajnos ez azóta is így van. Sokszor tudom, hogy ha érdeklődik valami iránt, csak azért teszi, mert másoknak akarja mondani, amúgy pont leszarja. Ha meg valami kudarc ér, ő az első, aki hátat fordít, ezt is többször tapasztaltam már. Olyankor nem vagyok érdekes.
2022. aug. 5. 21:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Az a tény, hogy a gyerekük "más világ" annak nem kéne azt jelentenie hogy meg sem akarják érteni, meg inkább tartózkodnak. Ott kell valaminek lenni a háttérben. A hiányzó anyai-gyermeki kapocs, az ami feltétlen normális esetben, de van amikor ki sem alakul gyermekkorban sem, vagy elveszik. Én nem tudom elképzelni hogy a saját gyerekemet (ha lenne) akit feltétlenül szeretek és vártam a világra, az ne érdekeljen felnőttként. Ahhoz túl sok dolognak kéne elromlania. Az emberben el tud veszni a "szülőség"? Ez valami lemondás is?

Egyszer olvasnék egy könyvet ilyen bukott szülői vallomásokról, komolyan érdekel a másik oldal, de valószínű nincs ilyen :D

2022. aug. 5. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Apám korán lelépett, nem sokat találkoztunk. Már felnőtt vagyok, de annyira most sem keres. 15 évig semmit nem beszéltünk szó szerint. Azt se tudja hány éves vagyok.

Nem ismer.

Anyám nevelt, de ő sem ismer. Állandóan úgy állít be, hogy én vagyok a főgonosz, akinek nincsenek érzései, pedig csak depressziós vagyok évek óta, és van hogy álomba sírom magam. Érdeklődésikörömről se tud semmit, annyit tud, hogy milyen zenét szeretek, és ennyi.

2022. aug. 7. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!