Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez ok arra, hogy tolvajnak...

Ez ok arra, hogy tolvajnak tituláljon? Miért kell ezen így kiborulni?

Figyelt kérdés

Anyu csapatépítő programon volt pár napig, de rendelt valamit(ami nagyon nem férne bele egy csomagautomatába), így úgy volt, hogy ha abban az időben szállítják ki én veszem át, lévén, hogy úgy is home officeban vagyok. Mivel nem szeret kártyával fizetni odaadta nekem a pénzt egy pénztárcába. Ami azt illeti hozzányúltam a pénzhez már azután, hogy nem volt otthon, de csak annyira, hogy amit lehet, azt felváltottam nagyobb címletre, tehát mondjuk két tízezres helyett egy húszezres, stb. Szimplán azért, mert így egyszerűbb kiszállításkor átszámolni. Egy forinttal sem volt kevesebb, mint amit ő odaadott. Végül nem abban az időpontban szállították ki a cuccot, hanem a hazaérkezése utáni másnapon. Én azon a délután, amikor hazajött elmentem otthonról és csak másnap mentem haza, amikorra már ki lett szállítva a csomag. Neki meg feltűnt, hogy nem úgy van a pénz, ahogy ő odarakta. Na azóta áll a bál itthon, hogy én megloptam őt, holott ez marhára nem igaz, mert egy forinttal sem volt kevesebb pénz abban a hülye pénztárcában. Én sosem loptam tőle(ezt egyébként fordítva ő nem mondhatná el magáról...), ahogy most sem történt ilyesmi.

Az igaz, hogy nem szóltam erről neki, de megvan az oka. Messengeren nem tudtam neki írni, mert nem okostelefont használ, tehát nem kapta volna meg az üzenetet, SMS-t nem írtam, mert nem vitt olvasószemüveget és anélkül nem tudja elolvasni, segítséget meg nem fog kérni, tudom milyen, telefont nem vette fel. Amikor elmentem itthonról, akkor nem volt eszembe, nem gondoltam, hogy ez ilyen fontos.

2022. aug. 3. 09:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Most jól értem? Azért balhézik, mert beváltottál két tízezrest egy huszasra??

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha ez így van, édesanyádnál nagyon belóg a léc.

Eleve a tolvaj az, aki mástól valamit eltulajdonít. Oké, most nem akarok jogászkodni, de még hétköznapi értelemben sem lehet semmiképp lopásnak nevezni azt, ha címletet váltasz.

Az mondjuk igaz, hogy az érvelésed elég suta, még ha arról lenne szó, hogy mondjuk ötveneseket meg százasokat beváltasz ezresekre, érthető, de mondjuk a tízezres azért nem olyan apró címlet, amibe könnyen bele lehetne keveredni. ;-)

Ettől függetlenül ez tényleg nem olyan dolog, amin problémázni kéne. Meg üzengetni azért, mert címletet váltasz? Azt nem kell mindjárt megSMSezned, hogy bal, vagy jobb kézzel nyúlsz a pénzhez? :D

2022. aug. 3. 09:28
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez elég volna, hogy egy ideig jegeljem a kapcsolatot, részemről teljes elzárkózás. Ha ilyenbe beleköt, akkor ott már régóta szunnyadó feszültség van.
2022. aug. 3. 09:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Elég nagy tételről volt szó, meg nem csak a példának írt módon váltottam címletet. Csak ha már váltottam, akkor úgy voltam vele, hogy mindent, amit lehet, sokkal egyszerűbb átlátni.
2022. aug. 3. 09:47
 4/16 Thispain ***** válasza:
100%
Mindenki magából indul ki általában sajnos.
2022. aug. 3. 10:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is jegelném a kapcsolatot az anyáddal. Nem normális. Remélem nem vele lakst, vagy ha igen, vagy olyan helyzetben, hogy lelépj.
2022. aug. 3. 10:40
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy az összeg. Ha most te ezer darab 500-ast váltasz 25 darab 20 ezresre, azzal sem károsítottál meg senkit.

Viszont én elkezdenék azon gondolkozni, hogy hogy tudnék onnan lelépni.

2022. aug. 3. 10:56
 7/16 A kérdező kommentje:
Tervben van a költözés egyébként, bármikor mehetnék szinte. Csak egy barátommal beszéltem meg az összeköltözést és őt be akarom várni. :D
2022. aug. 3. 11:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor hajrá. :)

Gyanítom, anyucinak nem ez az egyetlen abnoralitása, bár szerintem letolvajozni a saját gyerekét már önmagában elég ok a kapcsolat minimalizálására.

2022. aug. 3. 11:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyád debil, hogy nem érti a megkárosítani és a felváltani szavak jelentését? Ezt egyszerűen nem értem. Eltünt akár 10 forintja is? Ha nem, akkor meg mit akar?
2022. aug. 3. 11:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy anyukád azt hitte, kivettél a pénzből majd mondjuk másnap visszatetted és szerencséd volt, hogy nem hozták közben a csomagot, mert nem tudtad volna kifizetni?
2022. aug. 3. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!