Anyukám miért nem tud csak egyszer megértően viselkedni és segíteni?
"„Nagyon nagy szó, hogy a férjed mindezek ellenére kitart melletted!”
És miért is? A kérdező, amit csinál, az semmi, de bezeg a férje kitart mellette. micsoda remek ember. Pidesztára vele! Fordított helyzetben még a férjek jó része, le is passzolja a szülei ápolását a feleségének.
Azt kívánom, hogy azokat is majd mind otthonba tegyék a gyerekeik, akik simán betennék oda a szüleiket mindenféle más lehetőség megfontolása nélkül. Persze csak addig van rájuk szükség, amíg tudnak adni valamit. Ha már haszontalanok, akkor tűnjenek el. Ráadásul otthonba dobva könnyebb elvenni a lakásukat, házukat, már nincsenek útban. Aki ilyet tesz, és aztán azt mondja hogy rendszeresen látogatja a szülőjét, az hazudik. Szerencsétlen idősek magányosan halnak meg nem sokkal az otthonba kerülés után, mert senki sem törődik velük.
Én tizenévesen gondoztam évekig itthon a demens nagymamámat, egészen a haláláig, pedig más dolgom is volt mellette. Édesanyám dolgozott, nekem több időm volt, és nem esett nehezemre. Pedig etetni kellett, pelenkázni, fürdetni, tisztába tenni, ágyneműt cserélni, mentem utána, figyeltem hogy miket csinál, mindig elmondtam neki ugyanazokat az alap dolgokat.
Anyukámnak is megígértem, hogy történjen bármi, nem teszem öregek otthonába. Nem is tettem, pedig sok problémája volt, de a sajnálatos haláláig itt voltam neki mindig. Még külföldről is hazajöttem, hogy ne legyen teljesen egyedül.
A bátyám a nagymamámat is, és anyukámat is betette volna otthonba. Persze ő sohasem törődött velük, szerencsére nem rajta múlott.
Ha te nem akarod magadhoz venni anyukádat, akkor kérj segítséget az Önkormányzattól, 24 órás felügyeletet, vagy vegyél fel valakit, aki fizetésért helyetted türelemmel gondoskodik róla. Valószínűleg te is ilyen leszel, és a gyereked majd ugyanúgy berak egy otthonba, ahogy te az anyukádat.
Én csak azt jelezném itt, hogy mindenki visszakapja, amit csinál, hiszen ő a példakép. És a saját gyerekeitől se várjon kegyelmet, ha ő maga is gonoszul viselkedett. A saját szüleivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!