Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám megakadályozni,...

Hogy tudnám megakadályozni, hogy anyám azt terjessze rólam, hogy súlyos beteg vagyok? Plusz úgy is beszéljen, viselkedjen velem?

Figyelt kérdés

Kezd ettől az egésztől tényleg betegségtudatom lenni. Nagyon rossz, hogy mások is betegként tekintenek rám miatta.

Pár éve valóban komoly betegségen estem át, műtétekkel. De már évek óta kontrollra sem kell mennem, meggyógyultam. Azóta csinálja ezt. És nem érti meg, hogy semmi bajom.

2022. júl. 25. 21:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nagyon jól lehet kezelni ha elmegy orvoshoz. De nem megy.

Mikor beteg voltam kihasználta, hogy kiszolgátatott helyzetben vagyok ugyan ezt csinálta nagymamámmal is.

2022. júl. 26. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

Gobdnokság alá helyezést elindíthatod ugyan, de ennyi alapján nem biztos, hogy meg is történik, addig viszont nélküle semmit nem tudsz csinálni.

Családterápiára is csak együtt tudtok menni.

Vagy keressetek hobbit, valamit amiben tud értékelhetően tevékenykedni, hogy meglegyen a visszacsatolás neki.

2022. júl. 26. 11:53
 13/18 A kérdező kommentje:

És ha gondnokság alá helyzetetem mit érek el? Ki lenne a gondnok? Az is csak én lehetek nincs más közeli rokon vagy aki elvállalná.

És ettől ő még azt mond másoknak amit akar.

Dehogy keresek vele közös hobbit. Megkeserítette az egész életemet. Örülök ha nem látom.

2022. júl. 26. 13:49
 14/18 anonim ***** válasza:
23%
Miért nem adod be elmegyógyintézetbe? Ott lenne a helye, és mindenkinek jobb lenne.
2022. júl. 26. 14:03
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#14 mert szerencsére nem lehet csak úgy bárkit "betetetni az elmegyógy intézetbe".

Másfelől van olyan, hogy hivatásos gondnok, nem vagy köteles vállalni a feladatot.

Nem mondtam, hogy legyen a hobbi közös, csak valami amiben elérhet sikereket, ahonnan megkapja a figyelmet, ami most hiányzik neki.

2022. júl. 26. 14:10
 16/18 A kérdező kommentje:

14 elmegyógyintézet már csak a filmekben létezik. Bezártak a lipótot jó pár éve. De amúgy sem lehet embereket csak úgy pakolgatni. Nem egy csomag.

Ha tudsz példát mondani?

Nekem semmi ötletem nincs.

Elmúlt 70.

2022. júl. 26. 14:13
 17/18 anonim ***** válasza:
80%
Vedd fel a kapcsolatot a helyi családsegítővel, vázold a helyzetet, és elmondják a lehetőségeket.
2022. júl. 26. 14:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Ez jó ötlet.
2022. júl. 26. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!