Szülőkhöz szólna a kérdésem!!!!! Szerintetek igaz az alábbi mondat?
,,Ahol a szülő válik ott a gyerek is válni fog,,
17 éves lány vagyok és 2 éve elváltak a szüleim. Nem tudtam azóta sem feldolgozni és párkapcsolatot sem akarok. Ezt senki nem érti meg. Miért ? Nem hiszek a nyalás szerelmes történetekbe és nem akarok senkivel sem együtt lenni. Egy pszichológus könyvben olvastam a fentebb említett mondatot. Nekem még nagyon friss a válás.
Csak szülő válaszoljon legyen szíves a kérdésemre!!!
Szerintem a válás nem mindig rossz. Ha két ember nem tud, nem akar együtt élni akkor jobb külön. Attól még lehet normális viszonyuk egymással, a gyerekkel, csak esélyük lesz a boldogságra valaki más oldalán.
Téged mint gyereket megviselt a család széthullása, érthető. Te tudsz tanulni, következtetést levonni ebből és hogy te milyen ember leszel, milyen kapcsolataid lesznek az rajtad múlik leginkább.
"17 éves lány vagyok és 2 éve elváltak a szüleim. Nem tudtam azóta sem feldolgozni és párkapcsolatot sem akarok."
Az hogy anyádék elváltak, téged semmiben sem kéne befolyásolnia. Na és? Valakinek meg meghalt az anyja vagy apja. A tieid csak elváltak, ha akarnak látogatni, látogatni fognak a másik oldalról.
Attól neked még lehet kapcsolatod, megházasodhatsz, lehet gyereked stb. 17 éves vagy, ne gondold úgy, hogy egy példa alapján ismered az egész világot.
Örülj inkább, hogy anyád meg apád boldog lehet végre.
Hát, a nagyszüleim nem váltak el, pedig jobb lett volna. Anyám 10 évig bírta apámmal, azóta 30 éve együtt van nevelőapámmal. Én lassan 20 éve vagyok a férjemmel, az öcsém is vagy 15 éve a nejével. Bárki bármikor elválhat, de alapvetően butaságnak tartom az elméleted.
Tudom, hogy most neked nagyon fáj, de ettől még a saját házasságodért te magad leszel felelős, nem a szüleid.
A minta valoban fontos, de szerintem nem igaz a mondat.
Egyszeruen mas korban elunk, most konnyebb es gyiraabb a valas, nem itelik el (annyira, mint regen). Tehat eleve nem tudhatjuk hogy ahol nem valtak a szulok, ott vajon tenyleg nem valtak volna akkor sem, ha most elnenek...tehat lehet a dedszuleim is elvaltak volna, de en meg nem...
Anyamek elvaltak mikor 28 voltam, en is valtam, de anyamnak mar 18 evesen mondtammiert nem valik, mert a helyeben en mar reg elvaltam volna a francba. Azaz egyszeruen mas a tureshatarunk, ertekrendunk. En biztos nem azert valtam, mert a szuleim is. Inkabb a mondat igazsagtartalma abban keresendo, hogy mit latsz problemamegoldaskent, milyen modszert. Mert mas az ha elotte elmentek parterapiara, probaltak rendezni, de nem ment es kozos megegyezessel benetteket is tajekoztatva bekesen szetmentek, meg mas az ha sok veszekedes, zsarolas...mindenkit ertetlenul hagyva mennek szet. Es ugye ha te latod vagy ezt vagy azt, akkor azt az egyet ismered es vagy te is imserwt hianyaban ugyanazt alkalmazod majd vagy eleve irtozol az elozmenyektol is. Most peldaul nor.alis, hogy azt gondolod, amit.
De nyugodj meg sok olyan embert ismerek, aki epp a szulei rossz peldaja miatt okosan valaszt part es hosszan egyutt vannak es eszuk agaban sincs valni 10-30-60 ev utan sem:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!