Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell szóvá tennie a...

Miért kell szóvá tennie a szüleimnek, ha olyasmit nézek, amit szerintük nem értek?

Figyelt kérdés

Ők nem beszélnek semmilyen idegennyelven. Ebből adódóan úgy tesznek, mintha nálam is ez lenne a helyzet, viszont én tudok angolul egyébként. Videókat ritkán nézek, de azt vegyesen, de nagyjából soha nem nézek sorozatot, vagy filmet magyar szinkronnal, ha angolul van, akkor felirat nélkül nézem, de ha bármilyen más nyelven van, akkor is az esetek több részében angol feliratot keresek hozzá. A szobámban simán nézek bármit fülhallgató nélkül, igazából csak akkor hallják, ha bejönnek. Viszont utána komplett idiótának vagyok nézve, hogy miért bámulom a képernyőt anélkül, hogy érteném, hogy miről beszélnek. Konkrétan nem hajlandóak tudomásul venni, hogy tudok angolul, szóval értem, ha mást nem, akkor a feliratot. És mindig napokig hallgatom, hogy hülyeségekkel töltöm az időt.

A legutóbbi ilyen kiakadás azon ment, hogy nézem a Weekly Idol egyik részét, nyilván koreaiul, de angol felirattal, erre kiakadnak, hogy megint pocséklom az időmet azzal, hogy lesek valamit, amiből egy szót sem értek. :D

2022. júl. 21. 14:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
98%
Pontosan ezt tanácsolom mint a 10es. Egyik reggel kezdj el csak angolul beszélni hozzájuk egy teljes napig vagy amíg végre tudomásul nem veszik. Bár amilyen setétnek tűnnek a poszt alapján, valszeg rád fognák, hogy meg is őrültél és halandzsázol össze vissza
2022. júl. 21. 15:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem hiszik el, hogy tudsz angolul, mikor van nyelvvizsgád? Csak tudnak róla, csak ott voltak veled, mikor megtudtad, hogy sikerült, vagy elkísértek, nem?
2022. júl. 21. 16:46
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Azért ez már meredek... :D

Ha 70-80 évesek a szüleid akkor talán érthető, amúgy teljes elmebaj...

2022. júl. 21. 16:49
 14/19 A kérdező kommentje:

#12 "Szerencsém volt, meg típusfeladatok" :D Tudnak róla, hogy létezik a nyelvvizsgám, de nem jöttek el velem, 18 voltam akkor, minek is kísérgetni. Kollégista voltam a gimnázium alatt, a barátaimmal együtt mentem a vizsgára is, meg bizonyítványt átvenni is, mert ők is akkor vizsgáztak, meg ugyanakkor vették át a nyelvvizsga bizonyítványt. :D Meg van olyan ismerősük, akinek van nyelvvizsgája, de nem beszéli azt a nyelvet már, és abból indulnak ki, hogy lehet nálam is ez van. :D

Pedig nem öregek, 53 évesek csak.

2022. júl. 21. 17:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Angolul mondd meg nekik, hogy te - velük ellentétben - megtanultál egy idegen nyelvet, és ezt szeretnéd ápolni is.
2022. júl. 21. 19:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Tudják ők, hogy beszélsz angolul, csak annyira kisebbségi érzésük van melletted, hogy megpróbálják érvényteleníteni, amit elértél.
2022. júl. 21. 19:20
 17/19 anonim ***** válasza:
87%
Próbáld meg leszarni őket és a lehető legkevesebbet tölteni a közelükben.
2022. júl. 21. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
83%
Nekem sem hitték el sokáig, én még oroszon nőttem fel, 46 vagyok.Egy idő után elhitték,mert egy részt olyan munkám van, munkáim voltak amihez kell egy kis angol, a másik pl. újságcikket elfordítottam nekik, mondjuk nem hitték, hogy halandzsázok.
2022. júl. 22. 20:26
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Buta embereknek hiába magyarázkodsz. Olyan ez, mint amikor egy tyúkot akarnál megtanítani deriválni. Meg lehet vele próbálkozni, de nem fog sikerülni.
2022. szept. 13. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!