Miért kell szóvá tennie a szüleimnek, ha olyasmit nézek, amit szerintük nem értek?
Ők nem beszélnek semmilyen idegennyelven. Ebből adódóan úgy tesznek, mintha nálam is ez lenne a helyzet, viszont én tudok angolul egyébként. Videókat ritkán nézek, de azt vegyesen, de nagyjából soha nem nézek sorozatot, vagy filmet magyar szinkronnal, ha angolul van, akkor felirat nélkül nézem, de ha bármilyen más nyelven van, akkor is az esetek több részében angol feliratot keresek hozzá. A szobámban simán nézek bármit fülhallgató nélkül, igazából csak akkor hallják, ha bejönnek. Viszont utána komplett idiótának vagyok nézve, hogy miért bámulom a képernyőt anélkül, hogy érteném, hogy miről beszélnek. Konkrétan nem hajlandóak tudomásul venni, hogy tudok angolul, szóval értem, ha mást nem, akkor a feliratot. És mindig napokig hallgatom, hogy hülyeségekkel töltöm az időt.
A legutóbbi ilyen kiakadás azon ment, hogy nézem a Weekly Idol egyik részét, nyilván koreaiul, de angol felirattal, erre kiakadnak, hogy megint pocséklom az időmet azzal, hogy lesek valamit, amiből egy szót sem értek. :D
És miért nem mondod meg nekik, hogy: "Hahó, én tudok angolul, attól, hogy ti nem'" :D?
De tényleg, ez az egyetlen megoldás, vagy ha még így sem hiszik el, fordíts le nekik valami angol szöveget, aztán kész. Amúgy meg nem kell velük foglalkozni.
Szoktam mondani, hogy amúgy tudok angolul, de nem hiszik el. :D Pedig nyelvvizsgám is van.
Ha fordítok, akkor azt hiszik, hogy improvizálok valami random szöveget, vagy megnéztem előre. :D
Ó, ez túlságosan ismerős. :) Gyerek- és kamaszkorom azzal töltöttem (20-25 évvel ezelőtt), hogy angolul néztem tévét. Rengeteget. Zenecsatornákat (VH1, MTV), sportot az Eurosporton és a Cartoon Network is angolul jött be. A szüleim értetlenül álltak a dolog előtt és engem is konkrétan cs.szegettek, hogy mit nézem a Dexter's Laboratory-t meg a Powerpuff Girls-t, hát "úgysem értesz belőle semmit".
Nos, azóta angoltanár lettem, és visszatekintve már átlátom, hogy a tudásom nagy részét akkoriban szereztem azáltal, hogy körbevettem magam angol nyelvű programokkal. Hihetetlenül értékes idő volt. Olyan módon profitáltam belőle, ahogy semmi mással nem tudtam volna.
Most unokaöcsém nézi a Youtube-ot megállás nélkül. 7 éves és már elég sokat tud angolul - pedig soha senki sem tanította. A múltkor csak úgy poénból feltettem neki egy komplett kérdést angolul, és ő teljes mondattal válaszolt. :) Pedig soha senki nem tanította direktben a gyereket, én sem.
Rá már nem mernek a szüleim szólni. Most már meg tudom nekik tudományos tényekre alapozva magyarázni, hogy ez nem elvesztegetett idő, sőt! A gyerek ezzel is tanul (még inkább elsajátít), és cs.szegetés helyett örüljenek, hogy érdekli, és később jó eséllyel nem kell majd annyit magán nyelvtanárra költeni.
36/N
"A hülye, tudatlan szüleid tettek róla hogy tanulhass idegen nyelvet."
Ha ők nem tudnak angolul, és magán tanárt se fogadtak neki (mert akkor egyenesen el is várnák, hogy tudjon angolul), akkor mégis hogy tettek ők róla, hogy a kérdező tanuljon angolul? :D
Főleg, hogy már általános iskolában kötelező valami nyelvet tanulni. Úgy van megadva az órarend. Arról nem is beszélve, hogy még most is kifejezetten ellenzilk, hogy fejlődjön a nyelvtudása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!