Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj anyumnak, ha nincs...

Miért baj anyumnak, ha nincs "bezárva" a kapu, ha van otthon vagyunk többen is, de ő nem?

Figyelt kérdés

Nálunk több generáció él együtt, a szüleim, a mamám, a nővérem a férjével és két gyerekével, meg én. Ez teljesen működőképes, szinte nincs vita, mindenkinek megvan a saját otthona, külön bejárat, nem járunk egymás nyakára kéretlenül. A "szülői házban" nyilván a szüleim élnek a nagymamával, azzal egybe van nővéremék otthona(azt hiszem erre az ikerház a legmegfelelőbb kifejezés), de a bejárat külön van, én pedig megkaptam azt a különálló épületet, ami eddig albérlőknek volt kiadva.

Szóval minden remek, de van egy vitás kérdés, az pedig a kapu. Nem jó rajta a zár, de a szüleim nem akarják megjavíttatni, ezért egy biciklilakattal van "bezárva". Ez a lakat számzáras, és nem is működik, tulajdonképpen csak dísz. Még új, működőt se akar helyette. :D Anyu ezzel a működésképtelen izével szokta "bezárni" a kaput, ő az utolsó, aki elmegy itthonról hétköznap. Én home officeban vagyok, és előfordul, hogy ha kimegyek a kapun, mert elmentem otthonról, akkor ha hazajöttem, akkor nem "zárom vissza" a kaput a nem működő lakattal. Ha a nővérem van home officeban ritkán, akkor vele is előfordul ez, de a párjával is, ha épp ő van otthon, mert mondjuk beteg a gyerek.

Anyu pedig ilyen esetekben mindig kiakad, vitatkozik, amikor hazaérkezik, hogy miért nincs zárva a kapu, így befognak törni. Ezt egyáltalán nem értem, hogy neki miért logikus, nyilván nem egy nem működő biciklilakat fog megállítani bárkit is. Másrészt otthon vagyok, rohadt hangos a kapu, nyikorog, hallom akkor is, ha csukva az ablak. Harmadrészt öt kutyánk van, szabadon az udvaron, abból két kau, egy hozzájuk hasonló termetű keverék, egy középtermetűnél talán picit nagyobb szintén keverék kutya, meg egy kisebb termetű. Teljesen esélytelen, hogy idegen bejöjjön tőlük úgy, hogy nincs mellette senki a családból, kaját nem fogadnak el idegentől, földről semelyik nem eszik fel semmit, szóval a mérgezés is esélytelen.

Viszont ha ő jön haza, akkor leveszi a lakatot, és nem teszi vissza, csak estére, akkor nem baj, hogy nincs "zárva".

És tényleg, ezen kívül nincs konfliktus.

2022. júl. 20. 16:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább egy xar biciklilakattal zárjátok a kaput, ahelyett, hogy rendesen megcsináltatnátok a zárat? Ne már. Van ott annyi felnőtt, hogy ha ad bele mindenki, bőven nem lenne drága. Egyszer majd arra mentek haza, hogy valaki levágta onnan a lakatot...
2022. júl. 20. 17:42
 12/24 A kérdező kommentje:

Megpróbáljuk jobb belátásra bírni, vagy lesz egy szó nélküli csere, mostmár tényleg. De egyébként nem az egyértelmű megoldás érdekelt, hanem a gondolkodásának a miértje. :D

#11 Nem kell azt levágni, nem is működik. :D

2022. júl. 20. 17:50
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy nem működik, azt más nem tudja. Szerintem egy betörőnek hivogató látvány lehet egy biciklilakattal bezárt kerítés, ha meg megbirizgálja és rájön, hogy nem is zárja rendesen, akkor szabad az út. Persze nyilván az lenne az alap, hogy ne törjön be senki sehova, de ha megtörténik és kihívjátok a rendőröket, meg fogják kérdezni hogy zárva volt-e a kapu.
2022. júl. 20. 17:54
 14/24 A kérdező kommentje:
Viszont van riasztónk is egyébként, tehát hacsak nem a tyúkólat akarja kirabolni valaki, akkor riaszt. Utoljára talán 7 éve, a riasztó előtt, normális kapu zárnál volt hozzánk betörési kísérlet, úgy, hogy otthon voltunk mind. Emberünket elkapták a kutyák két méteren belül. Egyébként semmi baja nem lett, mert csak a ruháját fogták meg, és csak rohadt hangos morgás-ugatás történt. :D
2022. júl. 20. 18:08
 15/24 anonim ***** válasza:
93%
És vannak olyan hímneműek, akiknek mindegy miről van szó, az az egy számít hogy leszólhassák a nőket.
2022. júl. 20. 18:43
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

Jól értem hogy öt kutya szabadon és ti nem zárjátok a kaput?

Ha így van, nem lehet hogy anyukád emiatt ragaszkodik hogy zárjátok?

Azért egy kapunak nem árt rendezettnek lennie nem ilyen szakadt nyikorgós és számzáras biciklilakattal lezárva lenni ami amúgy nem is működik.

Csináltassátok meg, tök égő ez így.

2022. júl. 20. 19:47
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Komolyan ezen megéri vitázni nap mint nap?

1. Vegyél egy új, működő lakatot.

2. Ha anyukádnak annyira fontos, zárd be.

Egészen addig nem törnek be, míg egyszer be nem törnek és nem lesz baj belőle.

2022. júl. 20. 19:59
 18/24 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy ez olyan aki nagyon akar egy zárt kapun is bemegy aki meg nem akar bemenni az egy nyitott kapun sem fog.
2022. júl. 20. 21:59
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a legegyszerűbb dolog, ha megerőlteted magad és rárakod a biciklizárat a kapura, ha elmész... Nekünk is egy ideig az volt rajta, most meg csak csukva van, nem egy túl nagy dolog pár mp alatt felcsattintani.

Off, de nekem meg az apám hasonló, van egy utcára nyíló garázsunk, aminek felhúzhatós ajtaja van és elvileg kulccsal zárható, amúgy kézzel kell fel-le huzogatni. 10-12 évesen kellett onnan valami, de nem volt kulcsom és valamiért úgy gondoltam, hogy megpróbálom kinyitni és lazán sikerült. Mikor apám megtudta, az volt rá a válasz, hogy az ajtónak nincs semmi baja, csak én vagyok olyan böszme erős 10-12 éves lány létemre, hogy kulcs nélkül ki tudom nyitni. Több mint 10 év eltelt azóta, apám még mindig kulcsozik, nekem meg ha valami kell, csak lazán feltolom az ajtót...

2022. júl. 20. 23:32
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
Ez szerintem anyádnál olyan, mint amikor a strandon törölközővel letakarják az emberek az otthagyott értéktárgyaikat, amíg elmennek fürdeni. Egyszerűen csak biztonságérzetet ad nekik, még akkor is, ha tudják, hogy nem véd a lopás ellen. A rossz lakat sem véd a betöréstől, de anyád jobban érzi magát tőle. Szóval igazán megtehetnének a kedvéért, hogy mindig zárjátok vele a kaput, ha nincs is értelme számotokra.
2022. júl. 21. 04:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!