Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaz, hogy ez ennyire egy...

Igaz, hogy ez ennyire egy tudat alatti folyamat a gyerek-szülő kapcsolat?

Figyelt kérdés

Egy barátomnak nem igazán van mély kapcsolata a szüleivel és egy beszélgetésünkben ezt írta:

Mégis miért? Semmi extra nincs itt, csak a gyereke vagyok, miért vagyok akkor bármilyen extrán fontos, pláne a szemük fénye. Abnormális, semmit se tettem ezért, még csak a szeretet-kapcsolat sincs jelen. Érzésileg nincs ami kösse az embert.

Vagy szimplán biológialag a szexuális aktusuk eredménye utána ekkora folyamatokat indít el, hogy teljesen abnormálisan átkódolja az ember agyát, hogy ennyire ilyen szinten fontos legyen a gyerekük? Mondjuk megértem, hisz az evolúcióban ha nem ez lenne és nem gondoskodna egy élőlény sem a kölykéről, akkor nehéz lenne a reprodukció, az pedig kihaláshoz vezetne, szóval valami tudat alatti kényszer mindenképp szükséges, hogy ha akar, ha nem fontosnak vélje és gondoskodjon róla.

Nekem rosszul esik, hogy így gondolkozik erről és szerintem ez nem így van.

Van benne igazság, vagy tényleg a rossz viszonyuk miatt gondolkodik így?

2022. júl. 16. 18:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

En akkor jottem ra erre, mikor anyammal vegleg megromlott a kapcsolatom. Nem tekintem anyakent. O sem tekint ram gyerekkent, hanem egy targyra amit o birtokol (azt hiszi legalabbis).

Semmit nem erzek iranta. Vagyis de, gyuloletet. Ez van, ennyire megkeseritett. Mondjuk kiskoromban sem szerettem, nem tudom miert. Apun logtam allandoan...

En megszabadultam tole.

2022. júl. 18. 18:31
 12/13 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ez nem normális....
2022. júl. 18. 18:43
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem az.

Képzeld, a világban semmi sem 100%-ig normális. A kérdés is erről szól: valaki normális családi környezetet kapott, valaki pedig nem.

2022. júl. 18. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!