Miért mennek tönkre folyamatosan a baráti kapcsolataim?
Sokféle barátom volt már, a legtöbbnek komoly önértékelési problémája volt, van. Bevallom én is hajlamos vagyok depresszióra, szorongásra... de baráti társaságban általában felszabadult, jó kedvű, pozitív és segítőkész vagyok. Tudom, voltak akik csak kihasználtak, mert (én jó szívűnek tartom magam) sokmindenben segítettem, mindig ott voltam, ha kellett, de akiknél láttam ,hogy csak akkor vagyok "jó barát", ha nekik szükségük van rám, és segítek, de amikor valamikor nekem jött volna jól egy baráti támasz, akkor már nem voltam jó barát, az ilyeneknek megmondtam, hogy ezt nem csinálom tovább.
De volt egy olyan barátnőm ,akiről azt hittem, hogy igaz barát... neki is komoly önbizalom hiánya van, a pasik mellett próbálta megtalálni a helyét és velük próbálta kompenzálni a szeretet hiányát, sokszor belement ilyen egy éjszakás kalandokba, meg sokmindenkivel kavart, nagyon pasizós korszaka van most, aztán a barátait meg elhanyagolta.. .folyton cska én kerestem, még arra sem volt képed, hogy egyszer legalább rám írjon, legalább szülinapomon, vagy névnapomon, hogy mi újság.. mindig én kérdeztem, rá hogy találkozunk e valamikor... az utóbbi időben mindig kifogással jött, hogy nem ér rá, mert sokat kell tanulnia, aztán facen mert feltöltötte a bulis képeit, ami számomra ellentmondásos volt, és amikor már hónapokig ezt eljátszotta, akkor már hagytam, nem írogattam többet neki, gondoltam ,ha érdekli ,hogy mi van velem ,akkor tudja a telefonszámomat és a lakcímemet.. 2 évig voltunk barátok :(
Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon utálok barátokat elveszíteni, engem mindig megvisel... ezt a barátomat fél éve veszítettem el és még mindig sokat álmodom azt ,hogy bocsánatot kér, vagy hogy felkerestem és kibékültünk...stb..
Van egy újabb barátnőm, 4 évvel fiatalabb nálam, még diák. És 2 -3 éve ismerjük egymást, de a barátságunk kb 1 éve alakult ki... eléggé jóban vagyunk/ vagy voltunk, ő is sokat számíthat rám... neki is önbizalom hiánya van, és kicsit hipohonder, sokat panaszkodik mindenért, már akkor a halálán van, ha egy kicsit feltörte a cipő a lábát.. meg mindenért előre idegeskedik ,meg aggódik... pl mentünk balcsira, és kicsit reggel még felhős volt az ég, már előre aggódott, hogy jaj esni fog, nem tudunk majd strandolni, napozni...stb.. mondtam neki, hogy még csak reggel 7 óra van, ne aggód,j mire odaérünk kisüt a nap.. persze így is lett... most 10-es és már az érettségi miatt aggódik ,hogy nem fog neki sikerülni..stb.. és bebeszéli magának , a rossz dolgokat... volt amikor ezt szóba hoztam ,hogy minden apróságért nem kell idegeskedni, meg ha bebeszéli magána a rosszat, akkor az úgy is lesz, kicsit legyen pozitívabb, ne aggódjon annyi mindenért, mert még fiatal, lesznek ennél sokkal de sokkal nagyobb problémák az életben... és amikor jött haza a sítáborból nekem panaszkodott, hogy milyen rossz neki...stb... mondom, most jöttél a sítáborból, én nekem arra se volt lehetőségem hogy eljussak oda... szóval a sok problémázása miatt voltak viták...de ettől függetlenül, mindig jól elbeszélgetünk, meghallgatom, ha nyomja valami a szívét. csak azt nem igen szeretm amikor mindenért panaszkodnik. pl pirosra törte fel a cipő a lábát, és már a halálán van, én nekem véresre törte fel a cipő mind két lábamat, de egy szót nem szóltam...
Most szeretett volna nyáron kis pénzt keresni, én meg odaadtam neki az újságos munkámat, (a mellett van főállásom is), gondoltam szeptemberig nyugodtan csinálja helyettem, figyelmeztetem, hogy akkor vállalja a munkát, ha tényleg szeretné.. azt mondta szeretné, lerendeztem a főnökkel mindent, rá egy hétre, amikor még én hordtam az újságokat, elkísért ,hogy kipróbálja, a munka 15 % át csinálta csak, igazán nem sokatz, fél órát kb.. az egész munka 3-4 órás.. és azt mondta, hogy nem csinálja ezt, emrt nem bírja.. kicseszett velem, mert szinte még kise próbálta amunkát de máris feladta, és mehettem a főnökhöz megmondani hogy hülyét csináltam belőle mert még is én csinálom a munkát tovább.
és mégis úgy néz ki ,mintha a barátnőm haragudna rám..
én nem haragszom rá csak rosszul esett, de most tényleg úgy néz ki, mintha ő haragudott volna meg rám, totál úgy viselkedik, mintha rosszat tettem volna. pedig csak segítettem neki, ő meg átvágott egy kicsit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!