Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez helyén való?

Szerintetek ez helyén való?

Figyelt kérdés
Anyámékkal el kell utatnom az ország másik felébe családi látogatás címszóval. ( Max 2x találkoztam a nagyrészével) És kitalálták, hogy mivel nincs amúgs felesleges 200ezer ft-juk ezért én is adjak bele egy 30ezret. 17éves vagyok, önálló keresetem még nincs. Jogos a részükről vagy nem?

2022. júl. 12. 10:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
63%
Kétszázezer apartmanra? Jó vicc... Mennyi időre mennétek ennyi pénzből? Rokonlátogatás nem arról szól hogy egy hétig a nyakukon vagytok falkában...
2022. júl. 12. 15:11
 22/29 anonim ***** válasza:
13%
"Nem jogos egyáltalán.Tudniuk kellene,ha velük laksz,hogy nem dolgozol.Hogyhogy nem tudják?" Kamukérdésnél nyilván nem fogják tudni. Vicc hogy hányan bedőltek ennek a hülyeségnek
2022. júl. 12. 15:12
 23/29 A kérdező kommentje:

A sok embernek aki kamunak hiszi:

Szakman tanultam de eretsegire megyek megyek, ergo nem keresek havi fix osszeget meg. Diakmunkara jelentkeztem elvileg a heten jeleznek mikor mehetek elbeszelgetesre. Penzem ertelem szeruen van valamennyi, hiszen volt ballagasam meg azert sporoltam az osztondijjat (jogsit akartam elkezdeni). Nem tudok mi olyan hihetetlen azon hogy egy kontrolmanias megkeseredett 50+ faszi anyam ferje aki szereti jatszani a nagyembert kozbe meg egy eladosodott senki. A 200ezret a kovetkezokepp vezettek le nekem:

40ezer a benzin

Szallas 20000/éj 4főre 3éjszaka tehat 60000

Ajandek mert kitalaltak, hogy ugye minden rokonnak kell ajandek mert hat megyunk latogatoba es ez igy illik (ebbol az eggyik a szuletesnapos csak neki 30000ft-os ajandek)

Az osszesen kb 60ezer (a szuletesnapos+5ember)

Akkor etterembe akarnak menni ebedelni/vacsorazni az legalabb 3x 15000 ha olcson szamolom

Es meg el akarnak menni wellnessezni (ha valakit erdekel a demjeni furdobe) ahol szinten belepojegy/kaja/ital...stb

Igy jott elvileg ossze. Orulok, hogy ez valaki szamara ez elkepzelhetetlen de az en "csaladom" ilyen gondoloatmenet szerint eli a mindennapjait.

2022. júl. 12. 18:30
 24/29 anonim ***** válasza:
93%
Simán mond h nincs pénzed
2022. júl. 12. 20:09
 25/29 A kérdező kommentje:
Tudjak, hogy van penzem meet sporoltam a jogsira.
2022. júl. 12. 20:22
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mintha a megállóban akaratom ellenére elkapná a tenyerem egy vén banya, morogna pár szót aztán követelné a pénzt mert ő tenyérjósolt XD

Vagy hazaállítok és azt mondom, hogy tessék itt egy új kocsi a ház előtt, most pedig fizesd ki! XD

Ha bárki bárkitől pénzre tart igényt, azt kötelező előre közölni, nem pedig utólag behajtani, mert előzetes egyeztetés nélkül kifizette helyette... nonszensz.

Mondd meg, hogy nem volt lehetőséged választani, hogy ilyen feltételekkel szeretnál-e menni vagy sem, ezért vagy nem mész mert nem felelnek meg a feltételek, vagy elmész de akkor nem fizetsz egy centet sem, mert nem volt előre egyeztetve.

(Egyébként miért kerül 200 ezerbe egy vidéki látogatás, ha ilyen szűk a keret? Persze ez már nem ide tartozik.)

2022. júl. 13. 02:55
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Rongyrázásra miért áldoznád be a jogsipénzt?
2022. júl. 13. 06:09
 28/29 anonim ***** válasza:
92%

Nem mennék, és nem adnék bele.

Te nem vagy felelős azért, ha a fejed felett döntöttek a megkérdezésed nélkül, így magukat hozták kellemetlen (vagy lehetetlen) helyzetbe. Nem is értem, hogy erről miért nem együtt beszélgettek.

Fizesse az a költségeket, aki azt akarja, hogy elmenj, te ebben nem vagy érdekelt, sőt, szívességet teszel.

Nekem volt egy barátom, be volt sózva egy együttesért, ami számomra semmit se jelentett, sőt. de egyedül nem mert elmenni, mert pánikbeteg, viszont nagyon motivált volt, mert szerette az együttest. Inkább megvette az én jegyemet is, kifizette az utiköltségemet is külföldre, csak hogy vele legyek.

Ha valami nagyon fontos nekik, akkor fizessék meg az árát, ha nincs pénz, akkor meg ne szórják. Ne verjék más faszával a csalánt!

Egyébként azt sem értem, hogy miért kéne egy születésnaposnak 30 ezres ajándékot adni.

Házigazdának egy jobb ital, asszonynak egy virág, de akkor beszéltek házigazdáról stb. ha vendégül látnak benneteket. Ha semleges helyen találkoztok, akkor nem. Vagy ők is adnak nektek ugyanolyan értékben ajándékot?

Ja, nem. Akkor mondd meg, hogy inkább halasszátok el a találkozást, és hívjátok meg őket a te születésnapodra - persze úgy, hogy ne nálatok lakjanak, hanem apartmanban, akkor nektek nem lesz semmi költségetek, de ti kapnátok ajándékot, és te kapnál harmincezreset.

Ha nincs felesleges pénz, akkor ne szórja, máséval meg ne gazdálkodjon, ennyi.

2022. júl. 13. 06:09
 29/29 anonim ***** válasza:
16%

Egyébként mi lenne, ha úgy tennéd fel a kérdést, hogy a kérdésből kiderüljön, hogy mit akarsz megtudni?

"Szerintetek ez helyén való?" Semmitmondó kérdés.

"A szüleim jogosan kérnek pénzt egy olyan utazásra, amiről nem egyeztettek velem, és amire nem akarok menni?" - ez már beszédes.

2022. júl. 13. 06:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!