Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez helyén való?

Szerintetek ez helyén való?

Figyelt kérdés
Anyámékkal el kell utatnom az ország másik felébe családi látogatás címszóval. ( Max 2x találkoztam a nagyrészével) És kitalálták, hogy mivel nincs amúgs felesleges 200ezer ft-juk ezért én is adjak bele egy 30ezret. 17éves vagyok, önálló keresetem még nincs. Jogos a részükről vagy nem?

2022. júl. 12. 10:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
98%
Ha be lett harangozva ha nem attól még nem kötelező menni.
2022. júl. 12. 11:48
 12/29 anonim ***** válasza:
76%

Te minden kérdés alatt kötözködsz? :D Neked itt minden kamu, semmi se hihető. Hát én meg ezt nem hiszem el, hogy minden kérdés alatt akad legalább egy olyan idióta, aki odaírja, hogy "kamu" :D besz*rás, szerintetek ide mindenki kamuzni jár fel :D

2022. júl. 12. 11:49
 13/29 anonim ***** válasza:
80%

Nekem 13 éves a lányom, mégis mindig van 30-40 ezre. A nagyiktól, dédiktől kap névnap-szülinapra-csak úgy, és spájzol. Gyűjtöget. Mikor nincs itthon kp, szoktunk tőle kölcsön kérni, mert ő a bank itthon, házi ATM xD :D

De tudja, hogy mindig visszaadjuk, így szívesen ad kölcsön. Eszembe nem jutna elkérni a pénzét. Ha saját munkájával keresi, ha a rokonoktól kapja, az akkor is az övé.

Szerintem gáz, hogy elvárják, hogy adj bele. Akkor adják is később vissza, biztos nem ezért kaptad azt a pénzt. Ráadásul egyszer adsz, utána képesek hozzászokni, hogy máskor is csak úgy lehúzzanak.

2022. júl. 12. 11:59
 14/29 anonim ***** válasza:
97%
A 13-as jól mondja: állj a szüleid elé, és növessz tököt: - Nem megyek el, mert nincs kedvem, és mert le akartok húzni anyagilag. Majd arra fizetek, ahová én is menni akarok. Ide NEM. Mit tudnak veled csinálni, hogy ennyire rettegsz tőlük?
2022. júl. 12. 12:39
 15/29 anonim ***** válasza:
86%

Nem adsz bele pénzt, és ha balhéznak, megmondod, hogy akkor te nem mész és kész. Otthon elvagy addig, a szüleid meg fizessék ki saját maguk a saját maguk utazásának költségét.

Basszus, még jó, hogy nem a 17 éves gyerekükkel akarják eltartatni magukat!

2022. júl. 12. 12:41
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

3-ra:

Nem mész, és megmondod, hogy harangozzák be az egész "familynek" azt is, hogy le akartak húzni 30e Ft-tal, ezért nem mentél.

Amúgy ..... foglaltam idén apartmant két helyen is, ahol viszonylag drága lehet: Budapesten és a Balaton partján. Mindkét helyen találtam olyat, ahol éjszakánként 25e Ft körüli összegért lehet megszállni. A benzin az egész országon átutazva mennyi lehet? Mondjuk 2x400 km, 8 l/100 km fogyasztással, 64 liter benzin. Még van ársapka, (és még benzinhiány sincs), úgyhogy az útiköltség 32e Ft-ból kijön.

Szóval nem tudom, hány napot akarnak a szüleid ott aludni, nem tudom, milyen színvonalú szálláshoz ragaszkodnak, de ha ilyen csóringerek, akkor ne egy hét legyen a látogatás és/vagy vegyék szerényebbre a szállás-igényüket.

Egyébként nálunk ilyen esetben simán a meglátogatott rokonok szorítanak helyet a maguk lakásában néhány éjszakára, pláne, ha a látogatók viszonylag szegényebbek.

Szóval többféle szempontból is nagyon elfuserált ez a rokonlátogatás.

2022. júl. 12. 13:03
 17/29 anonim ***** válasza:
4%
Gondolom anyukádék adnak neked zsebpénzt és abbol várják el hogy adj bele..nyilván normális szülő nem veszi el amit a gyerekének ad, dehát ez van, meg tehetik
2022. júl. 12. 13:27
 18/29 anonim ***** válasza:
58%

Mi kerül 200ezerbe az ország másik részére történő utazásnál....???

Itt bukik a kérdés.

2022. júl. 12. 13:36
 19/29 anonim ***** válasza:
62%

16: na te már megelőztél...

rokonlátogatásnál nyilván a rokonok adnak szállást....

Ha meg nem, akkor hol laknak? Siófok legdrágább részén, hogy ott kell szállodát kivenni? Furcsa.

2022. júl. 12. 13:38
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
Nem jogos egyáltalán.Tudniuk kellene,ha velük laksz,hogy nem dolgozol.Hogyhogy nem tudják?
2022. júl. 12. 14:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!