Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám rávenni anyám,...

Hogyan tudnám rávenni anyám, hogy ne erőltesse rám az evést?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és minden ebédnél anyám asztalhoz hív enni (vacsoránál is legtöbbször) és ha azt mondom, hogy nem vagyok éhes vagy, ha valami olyant főzött amit nem szeretek, akkor nem érdekli és erőlteti, hogy egyek. Ha azt mondom, hogy később eszek, az se jó neki.

Nagyon meguntam már ezt és szinte minden étkezés után rosszul érzem magam, mert tényleg nem vagyok éhes és erőlteti belém az ételt.

Nem értem meg, nem vagyok már kisgyerek, hogy kéne felügyelje, hogy eszek-e vagy nem, és ez nem is valami családi cucc, hogy együtt eszik a család, mert nővérem és apám akkor ehet mikor nekik kedvük van hozzá.

#család #anya #szülő #étkezés #szülő probléma
2022. júl. 10. 13:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%

Ha egy etkezesnel se vagy ehes, akkor mikor szoktal enni? Szoktal egyaltalan? Ehezteted magad?

Valoszinuleg ezt latja anyukad es jot akar.

2022. júl. 10. 13:13
 2/21 anonim ***** válasza:
73%
Jajj gondolom 38 kiló vagy és 35 szeretnél lenni, mert nem viseled el magadon a vastag combjaidat, ezért koplalsz. A szívtelen anyád pedig direkt tukmálja beléd az ételt, mert azt akarja, hogy kövér legyél.
2022. júl. 10. 13:17
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
A történet felét kihagyod. Az anorexia halálos betegség. Nem lesz jó a kórházban csövekre kötve.
2022. júl. 10. 13:20
 4/21 anonim ***** válasza:
60%

Azért kemény, mikor valaki 16 évesen óvodás szinten van.

Majd ha eléred a korodnak megfelelő szellemi szintet, akkor édesanyád annak megfelelően fog kezelni. Amíg óvodás szinten vagy, addig úgy is bánik veled, mint egy óvodással.

Ennyi idősen azért már jóval tudatosabb az ember, táplálja a testét, nem hal éhen ha anyuci nem tukmálja. Neked még mindig tukmálni kell, mint egy kisgyereknek aki nincs tisztában a szervezet megfelelő működésével, csak azt hajtogatja hogy "nem vagyok éééhes"...

2022. júl. 10. 13:46
 5/21 anonim válasza:
93%
egyél magadtól mint egy értelmes ember, és akkor nem fogja ráderőltetni
2022. júl. 10. 13:57
 6/21 kovpet ***** válasza:
98%

Ha nem vagy éhes, ne egyél és ne hagyd magad erőltetni.

Viszont ha tényleg anorexiás vagy, akkor szakértői segítségre van szükséged, az egy betegség, nem az a kategória, hogy "egyél egy kicsit kislányom".

2022. júl. 10. 14:04
 7/21 A kérdező kommentje:

Nem vagyok anorexiás, sem alultáplált vagy ilyesmi. Pont, hogy magamtól szoktam enni és ezt ő is tudja és magamnak készítem az ennivalót. Egyértelműen, ha nem ennék magamtól akkor nem zavarna a tény, hogy ezt csinálja.

Mellesleg mindig nagyon korán hív enni, most nyári szünetben később kelek fel és rá 1-2 órára már hív és ekkor még egy kicsit sem vagyok éhes.

2022. júl. 10. 14:09
 8/21 qkker1 ***** válasza:
71%
Magasságod, súlyod?
2022. júl. 10. 14:11
 9/21 kovpet ***** válasza:
19%
Inkább a testzsírszázalékod lenne a jó tudni. Már ha te tudod.
2022. júl. 10. 14:13
 10/21 anonim ***** válasza:
64%
Át lehet ám szokni egy normális reggeli-déli-esti étkezésre, nem összevisszán enni. A család része vagy, szinte az egyetlen közös tevékenysége a családoknak az asztal körülülése, illetve főleg a lányoknak az ételkészítésben való közreműködés. Ne különülj el!
2022. júl. 10. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!