Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok ebben a...

Mit csinálnátok ebben a helyzetben? Anyám lassan 80 éves és kezd teljesen bedilizni, lassan én is bedilizek tőle.

Figyelt kérdés
Sosem volt normális. Az egész életét egy álomvilágban élte le és végig hazudozta. Mostanában egészségügyi problémái vannak. Gyomorfájás, köhögés de nem hajlandó orvoshoz menni. A folytonos hazudozásai miatt nem tudom eldönteni mennyire súlyos a baj. Plusz folyton bekapcsolva hagyja az elektromos főzőlapot. Össze vissza tekergeti a gombokat és elfelejti mire állította. Frászt kapok mikor gyújtja fel a lakást. Beszélni nem lehet vele erről mert üvölteni kezd hogy semmi baja. Minden héten felhív többször telefonon és kitalált történetekkel fáraszt, szó szerint mérgezi az agyam. Az utóbbi hónapokban beszélgetni sem lehet vele mert monológokat ad elő. Pl feltesz egy kerdést de nem is érdekli a válasz a mondatom felénél közbevág és folytatja a saját monológját amibe beleszólni sem lehet. Radásul az életkedvem is elveszi mindentől egy igazi örömgyilkos. Szeretnék rajta segíteni, szeretném ha jól érezné magát de közben én sem mennék tönkre benne. Borzasztóan nyomaszt ez a helyzet. Annyira, hogy már rányomja a mindennapjaimra a hatását.Ti mit csinálnátok?
2022. júl. 10. 09:21
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Ez remek. De így lassan én fogok a pszichiátriára kerülni. ;(
2022. júl. 10. 13:55
 22/37 A kérdező kommentje:
A háiorvosa amúgy sosem látta, sosem találkoztak. Azt sem tudja kicsoda. Így is érdemes felhívni? Nem fogja tájékoztatni erről utólag anyámat? Mert abból hatalmas balhé lenne.
2022. júl. 10. 13:58
 23/37 anonim ***** válasza:
25%
Le lettem pomtozva de azt tudod csinálni hogy nem veszed neki fel a telefont heti 3x hanem csak heti 1x. Feltételezem eddig is az agyadra ment ha már régen se volt normális.
2022. júl. 10. 14:03
 24/37 anonim ***** válasza:
87%
Akkor is konzultálj a háziorvosával, mert ő mondja meg, hogy milyen lehetőségeid vannak. A balhétól mit félsz? Akkor mi történik, ha balhé van?
2022. júl. 10. 14:11
 25/37 anonim ***** válasza:
12%
en semmit nem tennek. ha nem veled lakik akkor minel kevesebbet latod annal jobb. egyaltalan miert foglalkozol vele ha ugyse tart ra igenyt./ egyszer majd csak kimulik mar az arnyekvilagbol.
2022. júl. 10. 15:02
 26/37 anonim ***** válasza:
13%
azt hiszem a kerdezo meg az anyja nem Mo on elnek, hanem Romaniaban. es a leirtak alapjan sehol nem fogjak bezarni semmifele intezetbe. ha pedig vegighazudozta az eletet mi a fenet kell foglalkozni vele. csak ahazat ne gyujtsa fel kit erdekel a tobbi. en 22 eve nem lattam az anyamat de majd csak elpusztul egyszer, pont ugy ahogy erdemli, egyedul maganyosan es remelem kello szenvedessel.Mielott barki elszornyedne az en anyam maga a megtestesult gonoszsag ket labon jarva. nem veletlen hogy 88 eves letere senkije sem maradt.en a kerdezo helyeben nem foglalkoznek a venasszonnyal.
2022. júl. 10. 15:09
 27/37 anonim ***** válasza:
94%
Hát, 26-os, egy óriási titkot fogok neked most elárulni! Üljél szépen le, mielőtt elájulsz. A Székelyfesztivál nem Romániában van ...
2022. júl. 10. 15:15
 28/37 A kérdező kommentje:
Budapest a helyszín nem Románia. Mit félek? Sajnos ha az ember rettegésben élte le az életét akkor ezt nem lehet nyomtalanul eltüntetni. Az apám is fél a mai napig pedig évtizedekkel ezelőtt elváltak. Egyebként anyám tenyleg egy szörnyeteg aki megkeserítette minden hozzatartozója életét. De én nem vagyok szörnyeteg és szánom. Sokat gondolkoztam gyermekkorom óta, hogy beteg, gonosz vagy mindkettő. Reménykedem benne, hogy csak beteg. Bár tartok tőle hogy ez hiú ábránd. Tudom, hogy nem kéne vele foglalkozni de azért van egy kedves oldala is csak az ritkán jön elő. Mikor az jut az eszembe akkor nem tudok hátat forditani. Igénye meg nagyon is van a társasagomra. Bar ő iranyítani akar én meg nyilván ebben nem vagyok partner. Amúgy nem veszem már fel csak 1szer a telefont. De rossz látni mikor ott a híváslista és nem tudom épp nem a létra alól telefonált e segítseget kerve. Rossz nyomasztó érzés.
2022. júl. 10. 15:21
 29/37 A kérdező kommentje:
23 nem én pontoztalak le. :)
2022. júl. 10. 15:23
 30/37 anonim ***** válasza:
18%
Akkor egy nárcisztikus manipulátor. Egye meg, amit főzött. Menj pszichológushoz, hogy ezt lerendezd magadban.
2022. júl. 10. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!