Van itt olyan/ismertek olyant aki öngyilkosság által
vesztette el a gyerekét?
a fiam lett ongyilkos 19 eves koraban. rossz tarsasagba kerult nem lehetett kiszakitani belole. drogozni kezdett es az LSD hatasara leugrott egy toronyhazbol. Normalis csaladi eletunk volt, egyeduli gyerek volt mindene megvolt. az o dontese volt ha valaki meg akar halni az meg is fog akarhanyan probaljak megakadalyoni benne. Az elso 5 ev nekem nagyon kritikus volt foleg hogy elozo evben lettem rakos amikor ez tortent. evekig jartam pszichiaterhez es nagyon jo ferjem van akivel tobb mint 40 eve vagyunk hazasok, mindig mindenben mellettem allt, nagyon eros es megerto ferj, barat egyben. az ido lassankentenyhiti a banatot es az ember megtanul egyutt elni ezzel. soha nem lesz ugyanolyan az elet hiszen mindig elojon hogy mit lehetett volna vagy mit kellett volna vagy mit nem kellett volna tenni. ilyen esetben egy szulo eloszor mindig onmagaban keresi a hibat . sok ev utan jottunk ra mi is hogy felnott volt a dontes az o kezeben volt es ezellen mi nem tudtunk volna mar semmit se tenni. most mar 26 evvel kesobb megnyugodtunk , karacsonykor es husvetkor meglatogatjuk a temetoben evfordulokon emlekezunk ra es mostanra mar megtanultunk ugy emlekezni ra hogy az ne a sebeket tepje fel hanem a szep emlekeket idezze vissza. mindenki maskent eli ezt meg, a mi tortenetunk ilyen lett.
2022. júl. 10. 15:23
12/18 A kérdező kommentje:
#11 köszönöm a te (és a többiek) válaszodat is, főként ez a szemszög érdekel. Részvétem!
Volt más gyereketek? Miből merítettetek erőt, mi hajtott titeket tovább? Akár itt, akár privátban is mesélehtsz.
Továbbra is érdekelnek a válaszok/történetek, nyugodtan lehet írni.
Koszonom kerdezo a ressztvevo kedves szavak mindig jolesnek ilyen esetben. Nem, nem volt tobb gyerekunk o volt az egyeduli. Az egymas iranti erzeseink es nagyon sokat segitett a tovabb lepesben hogy nekunk borzasztoan fontosak az allatok az eletunkben. egy farmon lakunk (Ausztraliaban elek) es van 6 mentett cicam lovak, barany stb. imadjuk oket es nekunk mindig ok voltak fontosabbak nem mi. tulajdonkeppen nehez ilyent mondani de a fiunk nagyon sok fajdalmat okozott nekunk, az allatok viszont csak oromet es feltetel nelkuli szeretetet adnak. a fiam 15 eves koraban lett diagnosztizalva skizofreniaval, de nem volt hajlando kezelesre menni se a gyogyszereket szedni. itt senkit nem lehet kenyszeriteni ilyesmire egy 10 evesd gyerek is megtagadhat akar vervetelt akar gyogykezelest. sajnos ennek is megvannak a hatranyai de itt ilyen a torveny.
2022. júl. 14. 10:24
2022. júl. 14. 15:26
Volt kollégám ölte meg magát nem rég , szörnyű tragédia.
2022. júl. 24. 17:46
Unokatestvérem. 6 éve.
Azért is van borzalmasan bűntudatom, mert nekem elmondta előtte... Vagyis nem azt, hogy megteszi, hanem hogy elkeseredett, nem akar élni és boldogtalan. Azt javasoltam, beszéljen erről a szüleivel, biztosan segíteni fognak.
Az első próbálkozása után, ami nem sikerült, elmondta nekik. Az volt a reakciójuk, hogy ne fárassza őket ilyenekkel és hogy sportoljon, meg kezdjen valami diákmunkát, akkor majd nem lesz kedve öngyilkosnak lenni, annyira fáradt lesz.
A második próbálkozásánál sikerrel járt már.
2022. júl. 27. 14:21
17/18 A kérdező kommentje:
#16 nagyon durva reakció a szülők részéről, bár jobban belegondolva, senki nem tud jobb tanácsot adni. Mindenhol ez a mantra.
van ongyilkossag mikor egy szulo elkeseredettsegeben teszi meg ugy hogy elnek a gyermekek es mikor odaer a gyermek hogy megmentse addigra vege pedig megnyugodhatott volna elve is az aki ongyilkossagba menekult.
meg itt a terminator is aki holnap visszajon...es tudja mit ettel tavaly nyaron... akit elvisz a felsobb tudat ugy elhetjuk tul ha mi is kilepunk a tudatbol es nem maradunk egyedul...maskepp mi is ongyilkosok leszunk.
egyebkent 1km szomszedban egy nevelt kislany 6eves elvesztette a szuleit balesetben es a nagymamaja nevelte utana amig a kislany fejest ugrott a 4. emeletrol 6-7evesen majd 1hetre erre a nagymami felkotve talaltak meg a lakasban.
volt olyan aki a[10.emeletrol szinten ugy 15-20 eve 6 eves kisfiuval ugrott ki az anyuka az[ablakon.
meg ott vannak az amerikai kereskedelmi tornyok 2001-bol.
ugrottak mind keservesen minthogy egjenek.
reszvetem mindenkinek.
2022. júl. 28. 18:19
Kapcsolódó kérdések: