Apám 60 éves és egyre kibírhatatlanabb,agresszív,és alkoholista is. Nekem se végzettségem, se keresetem, se vagyonom... Ebből van normális kiút vagy itt rohadok meg?
Egyetemet nemrég kezdtem.
Koliba nem vettek fel, ilyen családban meg tanulni se lehet.
Mit csináljak???
Érettségim van és ennyi
Jaa akkor jó, nem is értettem, hogy most mi van :D no problem
Szia!
Voltam hasonló helyzetben, hogy szabadulni akartam otthonról. Nekünk szerencsére nem volt ilyen durva a dolog, és azóta rendeződött is, de sejtem mit érezhetsz. Elsőnek is.. ne keseredj el, szar a helyzet, de nem reménytelen! Vagy ahogy a csernobili közmondás tartja, 3.6 :D
Én a helyedben azt csinálnám, hogy passziváltatnám magam 1, esetleg 2 félévre, és addig annyit dolgoznék amennyi a csövön kifér. Szülőknek erről nem is kell tudni (már ha nem fizetős persze.), és arra is ügyelj, hogy ha megy ki erről levél, ne a ti címetekre menjen. Nem mondom, hogy ez megoldja a problémádat, de egy év alatt lehet azért egy kis tartalékot összerakni, és utána akár már egy albérletbe be tudtok társulni többen.
(Annak érdemes utánaérdeklődni, hogy passzív státuszban végezhetsz-e rendes felnőtt munkát, vagy csak diákmunkára mehetsz.(
Hosszútávon nem megoldás, de ha sokat dolgozol, akkor nyilván kevesebbet is vagy otthon. Persze 1 év így is baromi sok idő, de legalább ez fény lenne az alagút végén..
Mit gondolsz?
#20 hogyne, persze, sztárügyvéddel talán, nagyon talán...
Nézd, nem a levegőbe beszélek, tisztán ez volt a szituáció nagybátyámnál is, és leültették, és szó nem volt ott szándékosságról, az is önvédelemből történt, hogy ellökte. Annyi, hogy az anyagi helyzete kb. olyan volt, mint a kérdezőé, így nem tellett sztárügyvédre! Álomvilágban éltek, ha azt hiszitek ez így megy, hogy "önvédelem", mikor nincs senki sem, aki látja, a rendőrök meg arra érnek ki, hogy egy halott meg pl. egy véres asztal sarok. Ott aztán óbégathatsz, hogy rád támadt és önvédelem volt. A halotton sérülés, rajtad nincs, hisz ellökted.
Mindegy... hülyeség ilyenekről egyáltalán beszélgetni is, ezt egy felnőtt ember belátja, sőt eszébe nem jut, hogy megállná a helyét felmentésként az önvédelem.
Munkakeresés másik városban, albérlat vagy munkásszálló keresése másik városban, takarékoskodás, munka mellett esti egyetem.
Ez a megoldás. Ne maradj otthon, már nagykorú vagy.
A társkeresést még nagyon ajánlom, nem tudom, írta-e valaki.
Simán lehet, hogy egy lánnyal ha összejössz, együtt sokkal könnyebben megoldjátok a problémát. Összeköltözés, vagy az ő családjának a segítsége, befogadása, stb.
Azzal a részével van bajom, hogy ez a "módszeresen keressünk párt, hogy minimalizáljuk a kárt és a kiadást az életünkben" dolog ez rettenetesen elbaszott felfogás.
Túlidealizálni se akarom a szerelmet, és értem is mit akarsz mondani, de ez így nem normális dolog szerintem. Más vágyni valamire és más ez a hiányalapú megközelítés. Legalabb az emberi kapcsolatokból hagyjuk már ezt ki.
Persze ha véletlen pont jon a szerelem, és ez egyéb területeken is pozitív valtozást hoz magával, az egészen más történet. De te nem ezt festetted le. Vaqy nagyon félreértettem.
27 vagyok.
Azt kérdezte a kérdező, hogy: "van-e kiút, vagy ott rohad meg?"
Ok, akkor mondd azt neki, hogy nem, nincs kiút.
Akár az is lehetne, hogy beírja a társkeresőbe őszintén, hogy ez van, el akar jönni otthonról, tud-e valaki segíteni.
Ha problémája van, attól nem lesz rosszabb ember. És jószándékkal segíthet neki bárki. Különösen, ha őszinte. Van aki szívesen segít, a lányok között különösen sokan.
Vagy mire gondolsz, inkább ne is próbálja meg?
Nem teljesen értem a szándékodat, mit szeretnél,
hogyan legyen a kérdezőnek jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!