Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan viseltétek el, hogy az...

Hogyan viseltétek el, hogy az egyik szülőtök alkoholista lett?

Figyelt kérdés

Már rég külföldön élek, ezért ritkán látjuk egymást, kéthavonta telefonálunk csak, de tudom, hogy elkezdett inni. Egyrészt pletyka, másrészt ki akarták rúgni a munkájából (ezt nem ő mondta, hanem egy ismerősöm, akikkel kollégák), végül hallom a hangján. Akárhányszor felhívom, azonnal meghallani, hogy elnyújtja a szavakat, fokozott jókedvben van, de lassabban is reagál.

Nem tudok ezzel mit tenni, van elég baj a saját magánéletemben, ez nem hiányzik a fejemre. Korábban nem ivott, inkább csak láncdohányos, úgyhogy hajlamos a függőségekre.

2022. febr. 2. 21:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A másik szülőd hogy viseli?
2022. febr. 2. 21:08
 2/18 A kérdező kommentje:
Elváltak.
2022. febr. 2. 21:10
 3/18 anonim ***** válasza:
69%
Próbálj meg beszélni vele, hátha segít. Ezt az esélyt megadhatod a dolognak.
2022. febr. 2. 21:21
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Megutáltam egy életre és megszakítottam vele a kapcsolatot. 10 éve nem beszéltem és nem is tervezem vele. Nem is hivatkozom rá ha szóba kerül "apámként", a nevén szólítom már azóta hogy inni kezdett.
2022. febr. 2. 21:44
 5/18 anonim ***** válasza:
44%
Az okát kéne először megkeresni, hogy mi vezetett ide.
2022. febr. 2. 22:32
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
A te fejedre??? Mért a te fejedre? Nem neked kell se pénzelned, se esetleg a hányásból kimosdatnod. Nehogy má' még te sajnáltasd magad!
2022. febr. 3. 00:01
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Én többet sosem leszek boldog. Én nagyon szeretem a szüleim, bár nem tudom kimutatni. Apám nem az az alkoholista aki verekedeik stb szerencsére, de régen nevetett boldog volt, mára már látom a leépülését. Rengetegszer megpróbáltam megölni magam, de mindig megállított valami. Nem bírom nézni, hogy leépül és meghal. Ez egy félelmem.
2022. febr. 3. 01:46
 8/18 anonim ***** válasza:
83%

7#

16 éves vagyok. Eléggé kihat rám.

2022. febr. 3. 01:46
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
Nekem édesanyám alkoholista. Mi nem tudjuk mit tegyünk. Apukám próbált vele beszélni, nem használt. Baromira fáj, apukám nagyon boldogtalan így, nyilván anyukám is. Én már nem lakok otthon.
2022. febr. 3. 08:03
 10/18 anonim ***** válasza:
85%
Elköltöztem, 200 km
2022. febr. 3. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!