Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha anyu...

Mit tudok tenni, ha anyu alkoholista lett?

Figyelt kérdés

Felnőtt vagyok már, nem élek otthon, de a testvérem (szintén felnőtt már), még igen.

Sajnos kb másfél éve elvesztettük az apánkat.

Régebben sem vetette meg az alkoholt (heti párszor 1-1 pohár bor), de mióta özvegy lett, nem telik el olyan nap, hogy ne inna. Testvérem eldugja/kidobja, amikor tudja, de ez nem megoldás. "szerencsére" "csak" bort iszik, de 1-2 üveggel biztos egy nap, ez nem állapot.. Az elmúlt 1-2 hónapban durvult eddig a helyzet, láthatóan nincs jól.

Mit tudnánk vele csinálni? Van erre valami megoldás, ha őt nem érdekli, hogy ez már alkoholizmus?

Ha a testvérem is elkoltoltozik, teljesen egyedül marad, nem lesz, aki "vigyázzon" rá.

Sajnos éltem olyan rokonommal kisebb koromban, aki elaludt berúgva főzés közben és magára gyújtotta a lakást... Ezt nem szeretném... :(

Orvoshoz is elvittuk, de nem volt hajlandó kiszallni az autóból, nem ment be.

Valami ötlet? :(

2022. jan. 4. 20:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
25%

Hát,most hagyni kell biztos 3 hónapig békén,mert ki tudja mire képes..

Másod sorra,mondjátok el hogy piázással nem ér el semmi,és tönkre teszi magát,inkább íratsál ki frotin

2022. jan. 4. 21:09
 2/18 anonim ***** válasza:
87%
Ha ő nem akarja, akkor teljesen felesleges erőlködni. Ha dugdozzátok előle a piát csak rosszabb lesz, még nehezebben fogja magát túltenni rajt. Neki kell választani.
2022. jan. 4. 21:11
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Felnőtt ember, saját döntésekkel... sajnos még ha ezzel nem is jó irányba megy.
2022. jan. 4. 21:15
 4/18 anonim ***** válasza:
53%
Szeretetet kell kapnia, törődést, odafigyelést és elvinni kirándulni, beszélgetni és közben a lelkére hatni, hogy ne igyon, mert az ivással nektek okoz fájdalmat és keserűséget.
2022. jan. 4. 21:17
 5/18 anonim ***** válasza:
55%

Apád halála után kezdődött? Krónikus gyásznak tűnik. Az okot kellene elsődlegesen megkeresni, nem a tünetet kezelni.

Mitől fél? A társtalanságtól? Hogy nem tudja majd eltartani magát? Bűntudata van apád halála miatt?

2022. jan. 4. 21:21
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

Nem szabad nyugtatót amíg el nem határozza hogy leszokik, máskülönben a pia mellé fog nyugtatót szedni. Az meg rosszabb.

Sajnos amíg ő nem akarja addig semmit nem tudtok tenni.

A pszichológust meg lehetne próbálni de nyilván azt is csak úgy lehet ha akarja. Talán ha nem azt mondanátok hogy a le szokás miatt menjen hanem a gyász feldolgozása miatt akkor hátha jobban hajlik rá.

2022. jan. 4. 21:21
 7/18 anonim ***** válasza:
80%

Sajnálom:( A papám is alkoholista volt elég sokáig aztán csodával határos módon leszokott.

Átérzem milyen lehet. Nem szabad tőle elvenni meg eldugni mert szerintem ez miatt balhét csaphat vagy agresszív lehet. Tapasztalat...szerintem tényleg hagyjátok próbáljátok néha elterelni a figyelmét valamivel néha felvidítani, meglátogatni. De így hogy egyedül van nem könnyű magányos lehet. Vannak barátnői? Néha jó ha kibeszéli magát az ember. Egyépként a papám akkor szokott le mikor betörte a fejét akkor mondta hogy befejezi.

2022. jan. 4. 21:24
 8/18 anonim ***** válasza:
51%

Egyik ismerősnek belengették a gyerekei, hogy otthonba fogják vinni, és eladják a házat, mert ennek így nincs értelme. Nem is vett magának fát se fűteni már...

Akkor abbahagyta

2022. jan. 4. 21:31
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Gyaszfeldolgozas >> singer magdolna, nem ártana eljárnia :/
2022. jan. 4. 21:50
 10/18 A kérdező kommentje:
Nincs egyedül még, a testvérem még otthon él, de elege van abból, hogy ez van. Próbálkoztam sokszor kirángatni otthonról, de ő nem kirándulós. Sem nézelődni, sem strandra, sem sétálni, sehova nem hajlandó eljönni. Egyébként is nehéz, mert sosem volt szoros a kapcsolatunk. Mélyreható beszélgetések sosem voltak. Meg sem nyílna nekem. Ha át is megyek, csak a testvéremmel tudok beszélgetni kb, anyu kötekedő lett józanon is. Már atmenni sincs így kedvem, mert nem történik otthon semmi...
2022. jan. 4. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!