Szoktatok beszélni a gyerekekkel telefonon ha elmegy táborba?
Tegnap ment el a gyerekem táborba péntekig, ez az első még soha nem volt.
Tegnap oda kapta mindenki a telefonját, hogy fel hogy hívják a szülőket. Ma úgy néz ki nem szabad.
Csak arra vagyok kíváncsi,hogy akinek volt a gyereke táborba, hogyan működik úgy értem mindennap beszéltek egyszer.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kérdem én, laikus, ha edzőtáborba van a gyerek, akkor gondolom szeret sportolni, ergo, minek nyomkodná a telefont, ha azt is csinálhatja, amit szeret?
Ez az "elvesszük a telefont, hogy ne is legyen esélyük nyomkodni, telefonozni", nekem nagyon kényszerítősen hangzik. Alapból, miért nyomkodná a gyerek, hogyha a barátaival van, szórakozhat is? 16 vagyok, de szerintem egyszer nem volt olyan, hogy táborban, osztálykiránduláson valaki a program közben nyomkodta volna a telefonját. Max. akkor, amikor tényleg nagyon unalmas volt valami, várni kellett, buszozni + szabadidő. De olyan nem volt, hogy valaki azért nem tudom, nem jött szabadulószobába, mert éppen akkor telefonozni támadt kedve, vagy hazatelefonálni. Szóval ez úgy baromság, ahogy van.
33-assal egyetértek.
Úgy csináltok, mintha a mobiltelefon előtti időkben nem lettek volna táborozások, osztálykirándulások.
Kinevelődött egy életképtelen (de)generáció, amelyik azt képzeli, bármikor halálos veszedelembe kerülhet, ha nincs nála a mobilja, hogy segítséget kérjen rajta.
"Pont megállapítottam,hogy sajnos az enyémek sem tudták,hogy mi az,hogy írtuk a táblára a vakációt napról napra kevesebb helyet hagyva a tanárnak,mert a digitális hiper szuper táblára ugye nem lehet."
Jajj, tényleg! :) Ó, IÓ, CIÓ... és egy szent volt, egyetlen tanár sem nyúlt hozzá valami ki nem mondott közmegegyezés alapján. :)
Lehet boomernek nevezni, de szerintem sok jópofa dolog elveszett azért ezzel a "mindent digitalizáljunk"-dologgal. Ezzel együtt rengeteg előnye is van, ezt senki nem vitatja, csak jó lenne a koszos fürdővízzel együtt a gyereket nem kiönteni.
Ácsi. Azért van különbség aki, hogy a gyereknél ott a telefon, és használja, ha kell, meg aközött, hogy nem tud létezni nélküle.
És lehet hogy sokan nem vesztek el, de volt, aki nem volt ilyen szerencsés. Mindent meg kell tenni a gyermekek védelme érdekében!
Én sem azt mondom, hogy a gyerek lógjon a telefonon, de igenis legyen nála, mert sosem lehet tudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!