Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tegyem túl magam ezen?

Hogyan tegyem túl magam ezen?

Figyelt kérdés

Nos egy kis előinformáció: 4.5 évvel ezelőtt kezdtem el depresszív tüneteket érezni akkor elutasítottam a segítséget édesanyám nyomására ellenére de aztán annyira nem tűnt fel neki, végül 2 évvel ezelőtt én kértem. Tavaly ilyenkor a korházba jutottam mert öngyilkosságot kíséreltem meg akkor realizálódott benne mekkora a probléma. Kaptam gyógyszert amit 2 hónap múlva lecseréltek ami még egy korházzal járt. Néhány hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését és nagyjából tünetmentes életet élek.

A személyiségem nagyon kevert sajnos vannak rossz szokásaim mint mindenkinek. Nagyon olyan vagyok akinek a kis dolgok is tudnak fájni és megmaradni. Sajnos anyukám sok megjegyzést tett a külsőmre, íme néhány példa: "sokkal szebb lennék ha dobnék le pár kilót", "milyen vastag a combom" "nagy a hasam" és ettől több van de most ennyit soroltam fel, hogy mindenki értse mire gondolok. De térjünk át a jelenlegi konfliktusra.

Szóval nemrég értünk haza a nyaralásból, öten voltunk, a testvérem és a felesége (akit nagyon istenít anya de nem vallja be) a szüleim és én. Nagyon a harmadik keréknek éreztem magam mivel a szüleim jól elvoltak egymással a bátyám érthetően szintén a feleségével volt csak hát így én maradtam egyedül. Én voltam az akinek nem passzolták a labdát, akire nem figyeltek aki végig cseszegtettek, aki hogyha hozzászólt egy témához az ignorálva lett és még sorolhatnám. Alapból beszédes vagyok és sajnos egy olyan hibám is van, hogy nem tudom mikor akarják abbahagyni a mondatot. Leviszik a hangsúlyt én pedig azt hittem, hogy vége ezért elkezdném mondani amit én szeretnék de ez nincs így és csak lecsesznek mikor beleszóltam amit abszolúte nem direkt csináltam/csinálok. Pontosan e miatt közölte a bátyám, hogy idegesítő vagyok és maradjak csöndbe. Pár nap múlva meg nem értette miért vagyok ilyen csendes ami olyan furcsa mert nem ilyen vagyok. Miután haza értünk elmondtam édesanyámnak az érzéseimet, hogy csak harmadik kerék voltam stb. Aztán közölte, hogy egész nyaraláson idegesítő voltam. Egy kicsit (oké eléggé) összetörtem mert amúgy jól éreztem magam de most csak úgy érzem, hogy mindenkinek tönkre tettem a vakációját mert idegesítő voltam. Mostmár ezen fogok kattogni hogy ne legyek idegesítő és ne zavarjak senkit. Azt érzem egy kicsit, hogy zavaró vagyok a családomnak. Végre kezdtem jobban lenni és azt hittem, hogy minden helyrejött de azt érzem, hogy csak egy ördögi kerékbe ragadtam amiből nem tudok kijutni. Ugyan meghalni nem akarok de nem is a családommal élni, olyannal aki a fejemhez vágja, hogy milyen idegesítő vagyok. Sajnos csak 2 év múlva tudok elköltözni és őszintén félek, hogy annyira őrölni fogom magam, hogy erre megy rá a mentális egészségem és ugyan ott fogok tartani ahol 1 évvel ezelőtt.

Szerintetek tényleg az én hibám lett volna? Hogyan tegyem túl magam azon, hogy idegesítem a családom? 16 éves lány vagyok

2022. jún. 25. 15:58
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ha végigolvastad és sajnálom ha túl hosszú lett.
2022. jún. 25. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
Ne szólj hozzájuk. Egyikükhöz sem. Ne mesélj nekik magadról. Ne beszélgess velük, ne is válaszolj, ha kérdeznek, állj fel menj ki.
2022. jún. 25. 16:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Járj el más társaságba, sportolni, modellrepülőt építeni, kutyát sétáltatni, stb. - bárhová, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatsz.
2022. jún. 25. 16:14
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Kerüld pket messzire.
2022. jún. 25. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Felelőtlenség lenne bármit mondanom, sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy, de szerintem alapból sok energiád van :) én is ilyen vagyok. Menj el futni!!! nagyon sok helyes pasit láthatsz-hátulról bónusz-, úszni, hagyd őket én néha magamnak is sok vagyok. Szerintem teljesen lemeríted magad néha érzelmileg vagy nem tudom ne örlődj ezen- mit mondanak mit csinálnak, sokszor mi felnőttek is beszélünk csak bele a világba.

Nincs egy jó barátnőd akivel tudsz csevegni, plázázni, sétálni ja apropó a kutya nagyon jó terápia ott biztosan meg fogsz másokkal ismerkedni ha akarod ha nem, de mondok egy jobbat : keresnek menhelyekre önkénteseket, sétáltani stb.!

Vagy csak kezdj el tanulni nyelvet, kösd le magad, meglátod a családnak is érdekesebb leszel rögtön vidd el anyudat is, mi egy időben a legjobb barátnők lettünk a válása után, igaz én 13 éves voltam csak...

Szerintem teljes mértékben meg tudod változtani ezt a mostani rossz irányt csak tőled függ mit kezdesz az életeddel ők is a sajátjukkal vannak elfoglalva:)

Valami célt, motivációt találj rögtön meg fogod látni mi a lényeges és a lényegtelen...! Nekem már felnőtt fiam van tudom hogy megy ez.:) Pusza.

2022. jún. 25. 16:51
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

édesanyám nyomására ellenére de aztán annyira nem tűnt fel neki

Kezdem azt érezni, ma minden kérdező fogalmazásgátlót szed.

2022. jún. 25. 16:59
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Kedves ötös! Kutyám és barátaim is vannak pont mostanában szerettem volna egy kicsit többet úszni de mostmár biztos rendszeresen megfogom tenni. Viszont azt érzem közel sem ilyen egyszerű a helyzet. Hiába kötöm le magam a személyiségem nem fog változni ugyanúgy idegesítő leszek a családom számára és ugyanúgy kapni fogom a beszólásokat és örökké nem kerülhetem őket. Nagyon szivesen mennék el itthonról de nincs pénzem és a kutyámat pedig nem akarom itthagyni. Tusom hülyén hangzik de annyira szeretem és ő is nagyon ragaszkodik.

2022. jún. 25. 20:17
 8/11 anonim ***** válasza:
95%

A hiba nem biztos, hogy (csak) benned van, minden bizonnyal ők sem tökéletesek.

Magaddal törődj, építsd fel az önbizalmadat, legyen önismereted, és akkor mindegy, más mit mond vagy gondol.

Valamint még egy fontos gondolat, pár hete hallottam egy pszichológus műsorában: nincs sok stressz csak kevés mozgás. Ez így persze sarkított, de a lényeg benne van.

2022. jún. 25. 20:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Lógj másokkal, csinálj mást. Az 5-ös válaszoló jó tippeket adott. Egyébként ha ez megnyugtat: felnőtteknek minden 16 éves elég idegesítő tud lenni. De ez úgysem marad meg bennük sokáig. Ahogy nekem is idegesítő tud lenni az ovis gyerekem, fél óra múlva meg imádom (kicsit más kategória mint a tizenéves, de a metódus ugyanaz). Biztos, hogy te is szoktál szerethető lenni.

Talán azt mondanám, hogy valamelyiküknek add ki magadból amit érzel, mondd hogy szíven ütött hogy ezt kellett hallanod, mert nem is tudtad, és nem direkt volt, bocs... Lehet hogy megkönnyebbülnél, ha jól reagálnak rá, de te ismered őket.

Ha ilyesmit hallottam magamról, én is mindig magamba fordultam, és iszonyatosan szorongani kezdtem, hogy milyen (szar) vagyok. De a világért nem mutattam volna ki. Visszagondolva úgy érzem, jobb lett volna ha felvállalom a szégyenérzetem (hogy rosszul érzem magam, amiért olyan voltam, hogy ezt gondolják rólam) azok előtt, akikben megbízhatok, mert ők talán megvigasztaltak volna. Persze ha a vallomásra az a válasz, hogy "hát igen, nem tudom miért kell ilyen hülyének lenned", az csak ront a helyzeten.

2022. jún. 25. 20:36
 10/11 A kérdező kommentje:
Nos kedves utolsó pont ez történt amit az utolsó mondatodban írtál. Elmondtam, hogy rosszul esett, hogy néha ki voltam hagyva és erre kaptam válaszul azt, hogy mert idegesítő vagyok.
2022. jún. 25. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!