Az anyám elvette az eddig keresett pénzem egy részét.
Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Évközben nem volt ezzel gond, mivel a bankszámlámra utalták (a kártyám eldugtam, apple payt pedig nem tudnak faceid nélkül használni) de most egy ismerősömmel mentem pár helyre szobát festeni (segítettem glettelni, pakolni, festeni stb) és mivel kpban fizették ki így engem is ő. A 3 napra 30 ezret kaptam.
Itthon azt kérte anyám hogy majdnem a harmadát adjam az öcsémnek (osztozkodásos hülyeség, legyünk jó tesók stb hülyeségek) Mondtam hogy eltakarodhat dolgozni tarhálás helyett, utána miután elmentem fürdeni kivették a munkásgatyám zsebéből az összes bankót.
Kimaradt hogy én 17f ő 15f, soha nm dolgozott még semmit csak élősködik, természetesen neki soha nem kellett adnia. Mivel nem adtam neki semmit soha tavaly nem vittek el nyaralni (őszintén nem is bántam mert elmehettem dinnyézni :D). Ezentúl nyilván utalva kérem de valami visszavágó kellene még vagy valahogy visszakapni a pénzem
2022. jún. 25. 13:38
2/29 anonim válasza:
Teljesen jogos, amit a muterod csinált. Gondolom, nem vagy még nagykorú, így nincs is okod arra, hogy itt vergődj.
2022. jún. 25. 13:38
3/29 A kérdező kommentje:
#2 decemberben el akarok költözni innen és ha azt nézem hogy 30 ezerből már egész jó használt bútorokat lehet venni és nem köcsög fortnájtra költeni, ráadásul mint mondtam én dolgoztam érte..
2022. jún. 25. 13:42
4/29 anonim válasza:
Anyád elég szemét valaki.
Másrészt ez hivatalosan lopás, csak nem lehet bizonyítani.
(legrosszabb esetben visszalopod, ha van rá lehetöséged, de ez a legtöbb embernek nem jöhet szóba)
Legközelebb a pénzedet vagy azonnal tedd be a számládra, vayg esetleg kérj meg valaki, aki addig vigyáz rá, amig be tudod fizetni a bankba.
2022. jún. 25. 13:45
5/29 anonim válasza:
Ha 30000 forint ekkora gond, miből akarsz elköltözni és megélni? 18 évesen, suli nélkül, ... Vagy te is ilyen kis Gyakoris köcsög vagy, aki 16 évesen keres havi 500-at, diákmelóval? >:)
És mi lesz anyáddal, ha nem adsz haza lóvét?
2022. jún. 25. 13:46
6/29 A kérdező kommentje:
17 vagyok mint írtam és gimnazista. Év közben havonta kb 70 ezret kerestem, nyarakon többet. Ahogy 15 lettem elmentem címerezni és végigtoltam a nyarat. Nem a 30 ezer forint a gond, hanem hogy azé a kis tetűé lett. Ha Anyának kellett volna akkor azt mondom oké, de 1 nem állunk úgy hogy nekem kelljen fizetni a 4 fős család étkeztetését 2 mire fel érdemli meg az ÉN pénzem akár 1%-át is ha nem csinált semmit, ergo 15 évesen neki is adott a lehetőség hogy elmenjen doltozni. A lényeg: nem azért dolgoztam 3 napot hogy az övé legyen
2022. jún. 25. 13:52
7/29 A kérdező kommentje:
Eddigi félretett pénzem kb 700k (plusz ruházatot, néha a kajámat megoldottam) illetve haverral költöznénk így feleznénk a lakbért
2022. jún. 25. 13:54
8/29 anonim válasza:
Vedd vissza, ahogy ők megtalálták nálad, te is megtalálod.
2022. jún. 25. 14:00
9/29 anonim válasza:
Borzasztó hogy ilyen szülők is léteznek... Sajnos csak azt tudod tenni hogy a fizetést rögtön munka után felteszed a bankszámládra és csak utána mész haza. Vagy esetleg ha a kollégáiddal egyszerre kapsz pénzt akkor az egyik ott helyben utalja a számládra a fizudat te pedig add neki a kapott készpénzt. Így nem kell bankot vagy automatát vadásznod.
2022. jún. 25. 14:00
10/29 anonim válasza:
Nem kell a testverednek adni,szorgalmas vagy, dolgozol, ne hulyeskedjen már anyad h neki adod a pénzt. Ez meg, hogy ellopjak tőled nagy szemétség. En a helyedben nem is beszelnek velük. Dugd el vhova a pénzed, ha nem tudod a számlára tenni egyből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!