Szerintetek kinek a feladata lenne gondozni, felügyelni az édesanyját?
Sziasztok!
Párom édesanyja többször próbált öngyilkosságot kísérelni. Nagyon le van a sok gyógyszertől szedálva, párom nem költözik el mellőle, a nővére pedig egy jó néhány éve elköltözött onnan mielőtt megszületett a kislánya.
Mostanában azt vettem észre magamon, hogy féltékeny vagyok a nővérére, amiért ők együtt élhetnek a férjével külön a családi háztól, hétvégente elmennek arra a kislánnyal egy ebédre. Tudom csúnya dolog, és őszintén hálás vagyok amiért nekem sosem kellett anyukám miatt ilyet átélnem.
De valahogy mégis zavar, és ma a munkahelyemen szóba jött egy hasonló téma, és a 70 éves főnökasszonyom, aki átélte a szülőgondozást azt mondta szerinte egy asszonyt a lányának kellene gondozni.
Több éve vagyunk együtt párommal, és néha megijeszt az anyósjelöltöm, hogy miket elfelejt.. Múltkor úgy utaztam mellette, hogy hátra a benzineskannákra elfelejtette rácsavarni a kupakokat ( nem vettem észre én sem a szagot, mert az a "benzinhordós" kocsi..) És mostanában én is elgondolkodom azon, hogy valójában kinek kellene legyen a legonkább kötelezettsége ahhoz, -hogyha odáig fajulna- gondozza párom anyját? Nektek mi a véleményetek, ti hogy döntöttetek erről?
Kicsit bolond de vezet... Depressziós...
Remélem olyanra húzza rá a kormányt aki megérdemli.
Szakembernek. NEM a gyereknek, unokának, hadd rokkanjon bele 3 év alatt!
Romantikus illúzió a kooperatív demens, pszichés beteg, de a valóságban sokszor ellenkezik, agresszívan reagál (szóban vagy tettlegességig fajulva), stb stb.
Gondozhatja akár csak az egyik testvér is, viszont akkor írják át úgy a végrendeletet, hogy ő örököljön mindent (vagy legalább sokkal nagyobb részt, mint az 50%). Illetve nyilván a közvetlen gondozást pénzzel is ki lehet váltani, nyilván ha valakinek van annyija hogy fizesse a gondozást az is megoldás. Lényeg ez látszódjon később az örökség elosztásakor is, hogy ki mennyi időt/pénzt/munkát rakott a szülő gondozásába.
Kérdező ezt oldjátok meg, hogy legyen a párod nevére íratva minden és kész. Mármint ha van egyáltalán valami vagyon.
"egy asszonyt a lányának kellene gondozni"
Jó nagy paraszt gondolkodás. Attól hogy nőnek született valaki nem lesz ápolónő, inkubátor, bébiszitter meg mi egyebek. Le kellene már akadni erről...
Amúgy gondozza az aki örököl. Kössetek eltartási szerződést vagy írjon végrendeletet. Ha nem, és nem is akarjátok gondozni akkor tegyétek szociális otthonba.
15. Ahogy írtam a közvetlen segítséget nyilván lehet pénzzel is helyettesíteni úgy, ha az ember fizeti az ápolást. Csakhogy a kérdező egy szót sem írt arról, hogy a párja vagy annak a testvére mennyire csórók esetleg mennyire állnak jól anyagilag.
Nem a család feladásáról volt szó, hanem hogy 50-50%-ban járuljanak hozzá valamilyen formában az anyjuk ápolásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!